Jump to content

Cum va deplasati la munca in contextul CoVid?


planetara25

Recommended Posts

  • Members

Avind in vedere situatia actuala, asta cu virusul, cum va mai deplasati la munca? Astia care mai aveti de munca si aici ma refer la soferii angajati in Romania(sau chiar alta tara) si care fac comunitate, adica preiau camionul din alta tara. La cit de contagios e virusul asta, eu nu mai am curaj sa ma urc in avion sau autocar pentru a merge/veni (de) la munca. Nici chiar cu microbuz de 8+1 pus la dispozitie de catre angajator, pentru ca la cit de nesimtit si plin de drepturi e romanul nu am incredere in absolut nimeni, fie el si un coleg. Nu poti sa stii pe unde a fost fiecare si linga cine a stat si nu-i vad pe unii ''colegi'' stand 2zile in microbuz cu masca pe figura pentru a nu raspandi un eventual virus. Unii sunt atat de nesimtiti ca nu se deranjeaza sa opreasca pentru fumat si-i afuma pe nefumatori din mers ca ei tre' sa fumeze, daramite sa mai poarte masca nonstop.

Ce se poate face in situatia actuala in cazul in care angajatorul nu are camionul in Romania, ca nu am chef sa ma cert cu toti idiotii si nici nu vad vreun angajator roman sa-mi puna la dispozitie masina mica sau sa-mi deconteze integral drumul pentru a merge singur cu masina mea? Ce obligatie au firmele si cum mai respectam normele de protectie? Si odata ajuns la camion, ce fac, ma apuc eu sa dezinfectez pe banii mei prin cabina? De unde dracu atata alcool ca nu iti ajunge 1l pentru a dezinfecta tot? Cu clor nu merge, ca nu mai stai in cabina dupa aia.Cu mastile cum va descurcati, va trimite firma?

Nu-mi spuneti sa stau acasa, ca stau din septembrie si nu mai am bani. Cind mi-am rezolvat toate problemele si eram gata sa plec iar la munca, a venit cacatul asta de virus si ne-a dat viata peste cap. 

Am colegi care au deja 2-3luni de stat pe cabina si care nu vor sa vina acasa(desi nu mai suporta cabina) tocmai din acest motiv. Stiu ca odata plecat va trebui sa stau si eu 3-4luni pina va trece nebunia asta.Desi n-am stat niciodata mai mult de 2luni.

Daca nu am postat unde trebuie, rog un moderator sa mute in aria potrivita. Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Eu saptamana viitoare urmeaza sa plec.. voi pleca cu masina personala cu inca 2 colegi. Din ce m am interesat, daca dovedesti cu contractul de munca (eventual o adeverinta de la firma) precum ca mergi la munca (sa preiei camionul din locul X) n-ar trebui sa fie probleme pe la vama.

Referitor la situatia expusa de tine.. eu am renuntat de mult la a mai merge cu microbuze/etc din cauza marlanilor de care am tot avut parte de-a lungul calatoriilor... asa ca.. masina personala. Si inainte, cand mergeam singur, tot cu masina personala mergeam.. chiar de ma ajungea dublu drumul (ca si bani ma refer), macar eram linistit. Acum mergand cu inca 2 colegi.. e mai OK.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Danny, n-as sta in aceeasi masina cu 2-3colegi in aceasta perioada chiar daca i-as cunoaste. Poti lua virusul chiar printr-o stringere de mana sau daca vorbesti cu cineva de aproape neprotejat. Prefer sa platesc toata cheltuiala si sa merg singur, dar acum sunt cam strimtorat. As prefera o firma care are camioanele in Romania ca sa pot pleca singur si gratis.

Si eu auzisem ca ar fi ok cu contractul de munca si adeverinta de la angajator, dar mi-a zis azi cineva ca nu s-ar putea pleca decit cu camionul. Ce stii, se poate circula cu autoturismul ziua in HU, AT, DE? N-as avea chef sa ma tina astia toata ziua la granita si apoi sa conduc noptile.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.