Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Timp disponibil (pătrățel)...


Postări Recomandate

  • Members

Buna ziua, 

Timpul disponibil este considerat pauză? Am observat ca daca dupa 3 ore de condus, opresc si dorm 2 ore, programul de condus se reseteaza.

De exemplu Incep programul la ora 3:00 si conduc 3 ore apoi pun pe patratel 2 ore si mai conduc 3 ore, apoi descarc, incarc...evident pe ciocanele aproximativ 2 ore, apoi mai conduc 10 minute, alimentez ... si inchei programul sa zicem la ora 14:00. In tot timpul asta trebuie sa fac si pauza de 45 de minute pentru munca (ca depasesc 6 ore de munca) sau se ia in considerare timpul disponibil (de 2 ore) ca si pauza? 

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

NU, timpul disponibil nu e considerat repaus,pauza legala. Tachograful nu poate face diferenta intre patrat si pat in acest moment,le considera repaus pe amindoua si de aceea se reseteaza timpii de conducere,daca ai minim 45 minute se va reseta.Dar nu e repaus.Tu aduna timpul de conducere si ''alte activitati '',ciocanelele.Ai maxim 4,30 ore conducere apoi intri in pauza timpi conducere sau maxim 6 ore munca [pat si ciocanele] si repaus pe urma..Timpul disponibilitate te ''impinge'' doar la orele de munca.De exemplu,incepi la ora 3.00,asta inseamna ca maxim la ora 9.00 tu intri in repaus,bineinteles neavind 4,3o ore conduse.Daca in acest timp stai undeva 2 ore pe POA,patrat,atunci timpul maxim ajunge la ora 11, sper ca am reusit sa iti dau o explicatie ca sa poti intelege....In exemplul tau..condus 3 ore...stat pe patrat si dormit 2 ore...apoi condus iar 3 ore ....ai incailcat legea, ai un timp de conducere neinrerupta de 6 ore si maximul admis este de 4,30..Poti insa sa pui pauza [pat] si sa stai linistit 2 ore,esti mai in siguranta asa si legal.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.