Jump to content

Hotii de tiruri români si unguri, la concurenta cu piratii somalezi


MANV10

Recommended Posts

 • VIP

Soferii de camioane de marfa de pe drumurile europene se confrunta cu aceleasi pericole de deturnare ca si navele din largul coastelor somaleze, cele mai riscante destinatii fiind tari est-europene precum Romania, Ungaria si Polonia, anunta un raport al Europol, citat de Sky News.

Conform unui sondaj recent al Uniunii internationale de transport rutier, un sofer de camion din sase a fost atacat în ultimii cinci ani si unul din cinci a fost vizat mai mult decat o data. În mod surprinzator, aproape jumatate dintre atacuri au avut loc în parcari, principalul motiv fiind furtul vehiculului si al bunurilor din acesta.

Potrivit raportului, gruparile de crima organizata vad camioanele ca o tinta "usoara" pentru ca marfa transportata pe continent este deseori valoroasa, usor de vandut si neprotejata. Atacurile care afecteaza firme de transport din Uniunea Europeana provoaca în prezent pagube miliarde de euro în fiecare an în acest domeniu .

Criminalitatea legata de transporturile rutiere de marfuri ameninta principiul liberei circulatii a produselor în Europa, a afirmat Rob Wainwright, directorul Europol. Cele mai riscante destinatii pentru soferii de camioane ar fi tari est-europene precum Romania, Ungaria si Polonia

Agentia avertizeaza în prezent soferii din întreaga Uniune Europeana sa fie mai vigilenti, pentru ca gruparile criminale, cunoscute de conducatorii de camioane sub denumirea de "pirati terestri", sunt bine organizate. Acestea aduna frecvent informatii pentru a viza cele mai profitabile transporturi, uneori urmarind un camion pe o distanta de 300 de kilometri. Agerpress

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • Members

Se vede clar din aceasta citatie, ca e o gogasa politica, stiind faptul, ca cele mai periculoase tari sunt Anglia, Franta si Italia, din punctul asta de vedere, numai ca asta nu se spune in comunicate si in presa. Pe teritoriul Ungariei si a Romaniei sau facut multe parcari, mai ales unde sunt restaurante, unde nu trebuie sa faci altceva, parcezi camionul, mananci bine si dormi linistit, restaurantul are paza, ca traieste dupa soferi. In schimb, in Italia nu exista pur si simplu parcare cu plata, daca te duci mai jos de Roma, ori ajungi dintr-un program la locul unde descarci, ori faci pauza inainte de regiunea Roma si continui drumul cu programul complet.

Regiunea sudica a frantei e teroare pt. soferii de camoane. Pazesti camionul in loc sa dormi, daca nu vrei sa mori in cabina. Vine hotul, cu siringa umpla cabina cu spray, daca ai noroc scapi cu viata, daca nu, mori in cabina ca o caine. Cata si cate cazuri au fost cand au gasit soferi morti in cabina. Asa ceva la noi auzi.

De Anglia nu cred ca trebuie sa vorbesc.

Link to comment
Share on other sites

 • VIP

Taica-mio a lucrat in sudul Italiei in Calabria si nu a patit nimc nu a avut nici un incident neplacut si acuma mai are curse de Sicilia....nu mai ii ce a fost altadata s-au mai luat masuri ...  mai periculos ii sa mergi in Ucraina ,Rusia.....

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Taica-mio a lucrat in sudul Italiei in Calabria si nu a patit nimc nu a avut nici un incident neplacut si acuma mai are curse de Sicilia....nu mai ii ce a fost altadata s-au mai luat masuri ...   mai periculos ii sa mergi in Ucraina ,Rusia.....

Vorbeam de EU :)

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • Members

In Romania a fost foarte periculos acum vreo 5 ani ( cred ca intre timp au plecat hotii in alte tari mai vestice :P ) cand furau din camioanele aflate in mers.O masina mergea in fata si incetinea camionul undeva la 40,50,60 km pe ora si o alta masina era in spate, iar un om din masina aflata in spate iesea si se urca in remorci taid prelata ( probabil k ati vazut si voi pe la stiri faza asta).Mi-e mi-a povestit un cunoscut de-al meu care era sa pateasca si el asa ceva, doar ca el avea un camion inchis cu tabla , nu cu prelata  si a si observat in oglinda ca se apropia masina din spate prea mult , aproape ca se bagase sub partea din spate a camionului ( camionul era putin mai scurt , un Roman parca , nu mai stiu exact ) si atunci a fortat depasirea celui din fata .

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...
 • Members

Greu, ce sa zic, greu, pe aici insa nu exista asa ceva. Se fura si pe aici, se fura remorci, da alea sunt "speciale". Nu se fura orice. De exemplu acum 2 ani de zile s-a furat o remorca cu carne. O remorca pe care trebuia sa o duc la Calgary.

In mod normal, cind pleci la drum pleci linistit. In parcare nu ai de ce sa inchizi masina. Ai sa vezi o multime de soferi care se coboara din masina si nu isi inchid portierele sau sa-si opreasca motoarele. Nu se fura motorina, nimeni nu cumpara motorina ( la negru bineinteles). Nu sunt parcari pazite. Te opresti undeva si te culci linistit.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.