Jump to content

Un român mort şi zece răniţi într-un accident produs în Ungaria


Recommended Posts

  • Administrators

  O persoană a murit şi alte zece au fost rănite, luni, într-un accident rutier produs în Ungaria, la 30 de kilometri de graniţa cu România, fiind implicate un autocar şi două microbuze cu cetăţeni români.

  Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bihor au declarat că un accident rutier s-a produs în Ungaria, la circa 30 de kilometri de graniţa cu România de la Borş.

Aceştia au precizat că accidentul a avut loc pe şoseaua 42 , între localităţile Berettyoujfalu şi Foldes, pe direcţia de mers spre Borş.

"Autocarul care deschidea coloana s-a oprit pe partea dreaptă a carosabilului, iar şoferul microbuzului care venea în spatele său nu a observat la timp această manevră şi nu a reuşit să frâneze, intrând în coliziune cu autocarul şi răsturnându-se pe contrasens. Cel de-al doilea microbuz, de asemenea, nu a oprit la timp şi a lovit autocarul, însă impactul a fost mai uşor, iar microbuzul s-a oprit în şanţ, pe partea dreaptă a drumului", au spus reprezentaţii Poliţiei de Frontieră Bihor.

Ministerul de Externe precizează că un român a murit şi alţi zece au fost răniţi, luni dimineaţă, în accidentul rutier produs în Ungaria, între localităţile Foldes şi Berettyoujfalu, în apropiere de vama Borş.

MAE menţionează, într-un răspuns la o solicitare a MEDIAFAX, că accidentul s-a produs luni dimineaţă, la ora locală 05.00, pe DN 42, în Ungaria, între localităţile Foldes şi Berettyoujfalu.

Potrivit MAE, în accident au fost implicate un autocar şi trei microbuze româneşti.

Consulatul general al României la Gyula a luat legătura cu autorităţile locale, iar din informaţiile preliminare obţinute rezultă că accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor 10 cetăţeni români. Un reprezentant al consulatului general s-a deplasat la locul accidentului pentru acordarea asistenţei consulare tuturor persoanelor implicate în accident.

Ministerul mai precizează că cetăţenii români care nu au fost răniţi în accident vor fi transportaţi în ţară cu un alt autocar, pus la dispoziţie de firma transportatoare.

În urma accidentului drumul a fost blocat pe ambele sensuri de mers.

Potrivit poliţiei ungare locale, din informaţiile preliminare referitoare la accident, a rezultat că un autobuz care avea în spatele său alte trei microbuze româneşti a frânat brusc. Autobuzul a fost depăşit de primul microbuz, în schimb cel de-al doilea, care a frânat la rândul său foarte brusc, a fost lovit din spate de un al treilea microbuz, formându-se practic un carambol.

Sursa  Mediafax

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.