Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Cum pot proceda la aceasta amenda


Postări Recomandate

  • Members

Bună ziua am o nelămurire .Am fost oprit de către ISCTR în data de 2. 10.2020 și am primit amenda 6000 de lei pentru că nu am putut prezenta 28 de diagrame din urmă ,de ce? Pentru că, cu camionul respectiv se lucrează în interior de Curte unde nu se pune diagramă și degeaba i-am spus la omul de la ISCTR că nu m-a crezut ,firma nu mi -a dat nici o foaie de concediu sau foaie de activitate pentru că am lucrat doar în interiorul curții și am avut ghinionul să mă oprească că m-au trimis cu camionul antic și de demult de la Oradea la Timișoara și am avut norocul să ma oprească și am avut doar diagramă ce am băgat-o în aparat când am pornit de Oradea. Pe procesul verbal scrie ca pentru toate neregulile cu diagrame  și faptul că nu am putut prezenta se face firma vinovata, dar firma a zis ca face plata amenzii 2000 de lei în 15 zile dar acuma vor sa mi-o tragă mie din salariu că cică din vina mea nu am putut prezenta diagrame -le dar dacă eu un an de zile nu am ieșit din interiorul curții cu camionul și acuma s-a nimerit să ies și le-am spus că nu merg cu camionul că nu am diagrame ei tot au insistat ce aș putea să fac să depun o contestație sau nu știu că nu vreau sa îmi tragă mie banii pentru prostiile lor. Mulțumesc anticipat 

Editat de cico_3504
ortografie
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

" certificat de desfășurare a activității".....chestia care te salva,nu foaie

In cazul tau,la rece vorbind,tu trebuia sa iti justifici activitatea pe ziua in curs si cu 28 zile anterioare.Nu ai putut face acest lucru,ar fi trebuit sa nu pleci din curte cu camionul sau daca insistau sa te trimita sa iti faca un certificat de desfasurare a activitatii,sau desenai 28 diagrame.Ai acceptat crezind ca scapi,sau ca nu se intimpla nimic.Din pacate s-a intimplat.Amenda a fost luata,pentru a putea sa iti opreasca din bani trebuie sa te dea in judecata si sa obtina hotarire judecatoreasca.Te duci la ITM si faci reclamatie imediat daca iti opresc bani,ulterior daca nu se rezolva ii dai in judecata.Chiar luna asta sau cea trecuta s-a schimbat legislatia in domeniu In rest,nu sunt prostiile lor,sunt ale tale.Tu ai hotarit sa iei camionul si sa il conduci in afara curtii.Ei pot spune si insista la orice dar tu esti soferul si persoana responsabila pentru orice neregula la activitatea ta si la camion. Invata din aceasta intimplare,altfel vei munci degeaba tot timpul,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
Acum 1 oră, cico_3504 a spus:

ar fi trebuit sa nu pleci din curte cu camionul sau daca insistau sa te trimita sa iti faca un certificat de desfasurare a activitatii,sau desenai 28 diagrame

😲

La 13.10.2020 la 12:45, Gliga a spus:

cu camionul respectiv se lucrează în interior de Curte unde nu se pune diagramă

Și cine mă rog a stabilit treaba asta?! Și dacă a stabilit-o, tu ce păzești acolo? Cum ți-a spus și colegul mai sus... tu ești primul răspunzător pentru desfășurarea activităților zilnice. Compania e liberă să decidă cum, când și unde își folosește utilajele, dar evident că în limita legii. În situația descrisă, obligatoriu pentru companie era să emită un (sau câte unul) certificat de atestare a activităților și opțional putea să atașeze decizia conducerii lângă ea (cod de bune practici). Dar, repet, OBLIGATORIU, la sediul firmei TREBUIE SĂ EXISTE certificat de atestare a activității (fie pe fiecare zi în parte, fie pe întreaga perioadă).

Asta nu te scutea oricum pe tine de foaia de parcurs și (opțional, în funcție de procedurile interne) de foaia de activități zilnice.

Greșeala ta a fost că ai lucrat în curte fără să te asiguri că sunt respectate normele legale (certificat de atestare a activității). Asta ar fi trebuit să fie sfânt pentru tine... ajungi la muncă, te prezinți la șeful de coloană și-i ceri marșruta (adică ce ai de lucru). Dacă munca ta nu se încadrează în 561, semnezi certificatul de atestare a activității și-ți faci treaba ignorând tahograful, dar completând foaia de parcurs. Dacă în schimb trebuie să te supui normelor 561, atunci îi ceri foile de parcurs din urmă și (dacă vrea șeful) certificatele semnate. Și abia atunci ieși pe poartă.

În acest moment, doar acele certificate de atestare a activității te mai pot salva, iar dacă compania nu le prezintă și tu dai un telefon anonim la ARR, se va lăsa cu bani mulți (6000 de lei e pistol cu apă).

Ca și procedură:

 Notifici în scris firma, să-ți pună la dispoziție copii ale certificatelor de atestare a activității, în vederea contestării amenzii (amenda e pe numele tău, e dreptul tău s-o contești chiar și plătită fiind, iar compania era obligată să emită acele certificate).

Reținerile din salarii se fac doar în condițiile legii, iar situația ta nu se aplică. Dacă îți opresc din bani, nu fac decât să-și adâncească problemele în care se află deja, cu un factor mult mai grav (se poate ajunge la dosar penal).

Pe viitor fă-ți treaba de șofer (citește-ți și fișa postului) și nu mai dansa cum cântă unu' cu o mașină scumpă și cu impresii de patron/coordonator transporturi.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.