Members danirares001 Posted March 1, 2021 Members Share Posted March 1, 2021 buna ,Salut tuturor Colegilor,vin cu o intrebare despre radar ,in Franta pe autostrada era limita de 130 km /h si eu am avut 190 km /h .ce primesc ,cat primesc imi iau adio de la permis ,doar sa ma pregatesc la ce e mai rau ,va multumesc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Phraeudian Posted March 2, 2021 Members Share Posted March 2, 2021 (edited) 60km peste limita, se încadreaza la categoria 5 de abatere Excès de vitesse supérieur ou égal à 50 km/h 5ᵉ classe 1 500€ amende + 6 points + Suspension de 3 ans du permis de conduire (sans sursis ni « permis blanc ») Detalii aici: https://www.securite-routiere.gouv.fr/radars/radars-et-sanctions/sanctions-suite-un-flash-radar Deci asta i se aplica unui francez. Acum, dacă tu ai permis romanesc, depinde ce va considera polițistul care se va ocupa de depășirea ta de viteza, e posibil sa îți dea o amenda corelata cu gravitatea faptei, ori, dacă el se va considera depășit de situație, va trimite la tribunal dosarul tău și va lăsa un judecător sa decidă. Iar judecătorul va solicita cazierul tău rutier din România, va vedea ce "istoric" ai pe permis, iar dacă ai fost băiat obraznic la volan, așteaptă-te la suspendare permis, amenda pe măsură și ceva interdicție de a circula în Franța pentru 1-2 ani. Permisul când ți-l suspenda, vor trimite notificare în România ca ai permisul suspendat de justiția franceza și îți va veni acasă înștiințare sa vii sa predai permisul la politie în Ro. Edited March 2, 2021 by Phraeudian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members harytgs Posted March 2, 2021 Members Share Posted March 2, 2021 daca era limita 130,de ce rulai cu 190? nu stiai ca incalci regulile de circulatie? esti si profesionist,deci cu atat mai grav! tu asa iti castigi banii! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members harytgs Posted March 2, 2021 Members Share Posted March 2, 2021 politistul opreste un vitezoman:amenda 500 si 6 puncte. vitezomanul:dau 500 ,dar cu punctele ce fac? politistul:le tine-ti si la 15 pct.ati castigat o bicicleta! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts