Jump to content

Casierii retinuti la Vama Giurgiu pentru luare de mita, cercetati în libertate


CALIN

Recommended Posts

  • Administrators

Cei opt casieri de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, retinuti pentru luare de mita, dupa ce, în urma unui control facut în birourile lor, au fost gasiti circa 8.000 de euro, vor fi cercetati în libertate, cu interdictia de parasire a localitatii, a decis Tribunalul Giurgiu.

Magistratii Tribunalului Giurgiu au decis, miercuri seara, ca cei opt casieri angajati ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) sa fie cercetati în libertate, însa cu interdictia, pentru urmatoarele 29 de zile, de a parasi localitatea de domiciliu.

Cei opt casieri - cinci barbati si trei femei - au fost dusi sub escorta, cu dubele, de la Tribunalul Giurgiu în arestul Inspectoratului de Politie Judetean Giurgiu, urmand sa fie eliberati în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 2.00, cand expira cele 24 de ore de retinere dispuse pe baza de ordonanta de catre procurorii Parchetului Tribunalului Giurgiu.

Suma de aproximativ 8.000 de euro a fost gasita în toneta celor opt casieri de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, banii fiind împrastiati peste tot - pe birou, în spatele unui dulap, într-un top de hartie sau în mai multe pachete de tigari, a declarat, miercuri, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu, Radu Radulescu.

"Banii erau aruncati pe birou, în spatele unui dulap, într-un top de hartie, în mai multe pachete de tigari si într-un top de coli de hartie, precum si în sacosa unei angajate. Cei opt casieri retinuti pentru luare de mita au declarat ca nu cunosc modul în care banii au ajuns în aceste locuri pentru ca pe parcursul zilei acest birou nu este încuiat. Noi am fost sesizati mai demult despre anumite nereguli care se întampla acolo, în legatura cu TIR-uri si camioane ai caror soferi nu platesc taxa la valoarea legala si nu primesc chitante", a declarat Radu Radulescu.

Potrivit acestuia, controlul a fost facut la schimbul de tura, iar la verificare a fost descoperit echivalentul a aproximativ 8.000 de euro, în dolari, lei, leva, lire sterline.

"Din verificarile noastre rezulta ca sunt banii stransi pe o singura tura. Cand noi am intrat la control în camera lor probabil ca au aruncat banii. Unii erau mototoliti, pe dupa dulapuri, peste tot erau cam 7.800 de euro. Daca într-o singura tura se strang asemenea bani, atunci e grav si vom face cercetari pentru a se stabili daca acesti bani se dadeau mai departe. Sunt bani care nu pot fi justificati, nu sunt acte", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu.

Conform acestuia, neregulile au fost semnalate de catre colegii casierilor din CNADNR, care au explicat ca transportatorii preferau sa le dea bani casierilor decat sa plateasca integral taxa, care era aproape dubla.

"Eu sunt convins ca ei nu au lucrat de capul lor. Sunt informatii ca seful lor a savarsit si infractiuni de trafic de influenta, în sensul ca le-a cerut salariatilor bani la modul ca «daca nu dati, plecati». Înclin sa cred ca pe o tura, asa sunau informatiile noastre, se adunau între doua si trei mii de euro, pana la zece mii de euro zilnic. Urmeaza sa probam acest lucru, raportand la numarul de autovehicule care circula pe acolo în fiecare zi", a conchis prim-procurorul Radu Radulescu.

Reprezentantii Sectiei de Control si Încasare Giurgiu a Regionalei de Drumuri si Poduri Bucuresti spun ca prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse trec zilnic aproximativ 500 de TIR-uri, iar taxa de pod este de aproximativ 300 de lei.

"Noi îi cunoastem de zece ani pe acesti oameni care au fost retinuti si nu au avut în acest timp vreo problema de disciplina, nu cunoastem ce s-a întamplat si asteptam un punct de vedere oficial al politistilor si al procurorilor pentru a cunoaste acuzatiile. Din cunostiintele noastre, banii pe care colegii îi aveau corespundeau cu încasarile si nu s-au gasit alte valori asupra lor sau în tonetele în care lucrau, iar retinerea lor a avut loc la schimbul de tura", a declarat Marian Mina, directorul Sectiei de Control si Încasare Giurgiu a Regionalei de Drumuri si Poduri Bucuresti.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Members

Sunt destul de "batran" incat sa nu mai cred chiar orice se face public.Din destule ce le-am acumulat si eu, m-am cam invatat minte sa nu cred daca nu stiu eu sigur ceva.M-am saturat sa fac parte din categoria creduli cu orice pret si sa fiu manipulat din doua trei vorbe.Doar cei in cauza stiu cel mai bine ce s-a intamplat cu "mita".Nu bag mana in foc pentru ei ca ar fi usa de biserica, dar la fel de bine, poate fi o inscenare, sa creasca cota cuiva superior de undeva, ca vezi Doamne, a rezolvat un caz de infractiune.Sunt neutru in acest subiect.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

toti tiristii cu ani in meserie stiu skema:aia mici strang cash-ul, seful de tura da SEFULUI ,SEFUL da la BUCURESTI,10 la suta ramane ptr.aia mici.CAND AIA MICI NU SE CONFORMEAZA SI NU DAU CAT TREBUIE LA BUCURESTI VINE DNA-ul.............capisci?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.