Members Costevasile Posted March 17, 2022 Members Share Posted March 17, 2022 Salutari tuturor, am nevoie de un sfat, poate s-a mai confruntat cineva cu asa ceva. Camion Volvo fh460, 2012,eev,automat, cand schimba vitezele are putin soc, zmucitura. Nu intotdeauna, alteori are, alteori nu. Parca in ultimul timp mai des. Nu ma refer la bataia aia care apare cand schimba gama de la mare la mic, ci si intre viteze. Inainte parca nu facea numai la vitezele de putere 3-6,acum face si la 7,8,9,10,si cand le schimba crescator si cand schimba inapoi jos. Unii au zis de furca, altii de cilindru, altii de selenoizi. Nu as vrea sa le iau la nimereala, poate ma poate ajuta cineva, am vazut cativa oameni profi profi pe forum. Ambreajul si axul 1+2 sunt schimbate de vreo 200.000 km, deci aia cred ca putem exclude,le-am schimbat si calibrat la Volvo,(si pe vremea aia schimba putin putin cu soc, dar nu ca si acuma) masina o am de 4 ani, si cat am stiut si mi s-a recomandat, am intretinut-o cum am stiut mai bine. Deci la fel, exclus calitatea uleiului sau mentenanta necorespunzatoare. Multumesc, orice sfat e binevenit:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members harytgs Posted March 20, 2022 Members Share Posted March 20, 2022 ai facut o diagnoza pe transmisie? socul se simte la plecare sau si in mers? daca e si in mers,ai verificat cardanul si grupul diferential? mai incearca sa faci o calibrare a ambreiajului si a transmisiei! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Costevasile Posted March 20, 2022 Author Members Share Posted March 20, 2022 Salutare, cand schimba vitezele se simte socul, si la plecare si in mers, dar doar la schimbarea vitezei. Dupa ce schimba, merge frumos. O sa incerc si cu recalibrarea, multumesc! Nu am avut erori acum 2 luni cand i-am facut schimbul, totul normal, uleiul in cutie era fara impuritati si nicio eroare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts