Jump to content

7tone - transport intre locatii la o societate


elx

Recommended Posts

  • Members

Va salut,

Am citit celelalte topicuri dar tot nu m-am lamurit cu privire la situatia mea...

Sunt angajat a unei societati care nu are domeniul de activitate transportul. Urmeaza sa achizitionam o duba 7tone pe care sa o folosim sa transportam pentru noi echipamente de la o locatie la alta (locatiile sunt ambele ale societatii). Eu nu sunt angajat ca sofer in cadrul societatii iar aceste transporturi le-am face destul de rar.

In afara de caterogia C1, este necesar atestat? Consider din ce am citit ca ne incadram in transport necomercial, pentru ca il facem in regim propriu si nu contra cost (eu fiind in programul de lucru la societate dar nefiind angajat ca sofer).

 

Mai sunt necesare alte documente etc?

 

Multumesc mult!

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

tot ce depaseste 3,5 t intra sub incidenta 561/2006...conform 165/2014 trebuie sa aive si tachograf pe duba,avind 7 t,concluzia...carnet conducere si atestat 

daca va incadrati la exceptii,vezi litera h articolul 3 din regulament,

ca esti sau nu angajat, in momentul cind conduci o duba esti sofer,in baza unui permis,ca nu o poti conduce fara permis fiind timplar..strungar...sau orice altceva

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Vorbești pe lângă Cico...

De atestat e nevoie ca să fii angajat ca șofer autocamion. Dumnealui ESTE angajat, dar pe alt post, deci d.p.d.v. al activității la locul de muncă nu-i trebuie atestat.

Mai departe...

Transportul nu este de natură comercială, din cauză că: 1. Nu se transportă mărfuri nou achiziționate și încărcătura transportată NU face obiectul niciunui contract de transport/contract de intermediere a transportului; 2. Mărfurile/echipamentele transportate nu sunt vândute pentru a obține profit; 3. Transportul în cauză este doar parte a desfășurării obiectului de activitate principal al firmei; Deci d.p.d.v. al obligației de a folosi șoferi angajați, aceasta nu există, deci, din nou, nu trebuie atestat (conform excepției din Reg. C.E. 561/2006).

Tot ce-i trebuie este permis cu categoria necesară, tahograf cu metrologia în regulă (vehiculul ESTE destinat transportului de mărfuri), foaie de parcurs/ordin de deplasare și să respecte Codul Muncii, normele de arimare și asigurare a încărcăturii, Codul Rutier și participanții la trafic.

Atenție! Dacă cel care conduce ARE o cartelă tahografică emisă pe numele lui și mașina are tahograf digital, SE RECOMANDĂ folosirea cartelei (se respectă Directiva 15/2002 + Codul Muncii, NU 561...)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.