Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Pachetul de mobilitate 1


Postări Recomandate

  • Members

Incep prin a preciza ca nu am lucrat in ultimele 7luni, deci nu am prins ultimele modificari legislative. Dar, vreau sa incep iar lucrul si doresc unele lamuriri cu privire la pachetul asta de mobilitate. Am inteles ca soferul trebuie sa se intoarca dupa cel mult 4saptamini la sediul firmei sau la locul de resedinta pentru a efectua un repaos saptaminal normal. 

Cum demonstrez, in cazul unui control, ca am facut acest lucru? Am auzit ca s-au dat amenzi prin Belgia.  Primesti de la firma vreun document sau cum?                                                                                                                                                                             

Sa zicem ca locuiesc in Romania.                                                                                                                                                                        Daca lucrez la firma cu sediul in Romania si las camionul in alta tara sau ma schimba alt coleg, nu pot folosi tahograful ca proba.        Sau daca eu nu vreau sa revin in Romania dupa cele 4 saptamini de ''comunitate'' ci vreau sa ma plimb prin Europa. Minte firma ca am fost totusi in Romania sau nu pot sa fac ce vreau in ''concediul'' meu. E totusi timpul meu liber. Cei care ati fost controlati, v-a numarat ''organu'' cite zile de repaos/inactivitate ati avut? Mie, de exemplu mi-ar trebui 2zile sa vin acasa +45h repaos + 2zile sa ma intorc la camion =6zile. Altul poate vine cu avionul si nu face 4zile pe drum ci doar doua. Cum se descurca firmele romanesti care tin soferii cite 2-3luni ''pe comunitate'' ? Nu cred ca sta vreunul o saptamina pe parcare si e si platit ca sa zica ca a fost in Romania.

Daca lucrez la o firma din Germania si ma aduce la baza la fiecare 2saptamini pentru repaosul de 45h, mai trebuie sa vin in Romania la fiecare 4saptamini? Nu am domiciliul in Germania si nici anmeldung. Imi dau ei vreo hirtie ca am facut 45h la baza? Daca nu au cazare la baza atunci ce rost are sa ma aduca degeaba. Pot sta 45h la orice hotel din Europa.

 

Editat de planetara25
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
Acum 6 ore, planetara25 a spus:

Am inteles ca soferul trebuie sa se intoarca dupa cel mult 4saptamini la sediul firmei

Ce-ai citit de ai înțeles aberația asta?

Din 22 februarie 2022 a intrat în vigoare obligația operatorilor de a aduce la bază camioanele, la fiecare 8 săptămâni. Poate folosi orice și oricâți șoferi pentru treaba asta. Iar controalele se fac la sediul firmei, pentru această prevedere, nu în trafic.

Pentru tine ca șofer singura modificare este că trebuie să introduci simbolul de început țară (doar început), la fiecare trecere de frontieră. În rest, din 2 februarie 2022 a intrat în vigoare directiva detașării, dar operațional ține de firmă (declararea detașării tale + confirmarea standardului minim al salarizării tale) prin IMI.

Tu îți vezi de treabă ca și până acum, repausul săptămânal într-un spațiu adecvat pus la dispoziție de companie sau (prin opțiunea ta) unde vrei tu. Dar nu în cabină. Când optezi să faci repausul săptămânal în altă parte, nu trebuie să faci dovada acestui fapt, dar în celelalte situații compania va face dovada organizării repausului tău în condițiile legii.

Citește O.G. 12/2022 ca să te lămurești, nu te mai lua după ”am auzit că” și fbk.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu vad nimic referitor la ce am intrebat eu in OG-ul ala. Daca cauti pachet de mobilitate pe google, doar asta iti arata, ca soferul trebuie sa se intoarca la baza sau la resedinta la max. 4saptamini. Ia uite aici https://cargotrack.ro/noi-reglementari-ale-pachetului-mobilitate-1/?gclid=Cj0KCQjwl7qSBhD-ARIsACvV1X20WgUaaBqmi6QHuby93UlikcTmE0SSWRbaKwpQeGDlNmsasPv6xkcaAg0HEALw_wcB

Am citit si Regulamentul UE nr. 1054 din 15 iulie 2020 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 561/2006. Nu pun botul la vorbe de parcare sau fb. N-am mai fost prin parcari de 7luni.

''Am auzit'' si de introducerea simbolului de tara la trecerea frontierei.

Ma doare ''la bascheti'' daca isi aduce firma camioanele la baza sau nu. Mie nu imi convine sa ma trambalesc 2000km cu bagajele la fiecare 4saptamini. Mai ales acum cind un drum de DE, BE a ajuns sa coste si 500 de euri. Dar in DE oricum dau pe la baza la max 2saptamini.

Cum demonstrezi in cazul unui control in trafic ca nu ai mai mult de 4saptamini ''pe cabina'' daca lucrezi la firma romaneasca?

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Atunci cere-le lămuriri ălora de la Cargo Track, dacă știu ei mai bine.

Eu ți-am spus simplu, pentru tine (ca șofer) singura modificare este marcarea în taho a trecerii de frontieră. Restul (detașare, ”răcoritul” după cabaotaj, salariul minim, platforma IMI, taho la dube (care apropos, e din 2026), licență la dube (din mai) etc etc) astea nu țin de tine ci de operator.

Și dacă chiar ai citit O.G.-ul, ai fi văzut că detașarea poate fi făcută și pe 1 an, deci...

Dar repet, sună-i pe domnii de la Cargo Track să te lămurească ei, eu am o casă de expediții, ”nu știu de'astea”.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

pentru a putea intelege acceseaza baza....1055/2020,e pdf acolo,

https://www.untrr.ro/userfiles/files/Reg 1055_2020.pdf

apoi directiva 1057/2020

Acestea au fost puse in legislatia noastra prin  OG 12/2022 dupa cum iti spunea si cri5tian

Licentierea firmelor cu auto tonaj 2,5-3,5 intra in vigoare cu 21 mai 2022,cu 1 iulie 2026 intrind obligativitatea montarii tachografelor pe ele

Discutii aprinse datorita acestui pachet,cei din vest au vrut sa puna botnita[ca sa zic asa] celor din est,care mergeau pe un pret mai mic si conditii mai mizere aplicate soferilor.Romanii si bulgarii sunt cei mai defavorizati datorita distantei mai mari [km] spre casa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.