Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Cat e amenda


Wyly

Postări Recomandate

  • Members

Salut. Vin cu o întrebare. Sunt obligat de către angajator sa lucrez 10 ore pe zi. As vrea sa știu cât este amenda in cazul in care voi fi fi oprit și controlat în trafic. Va mulțumesc frumos.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Salut.

Cu excepția dezastrelor naturale, pentru prevenirea sau îndepărtarea efectelor unor astfel de dezastre și în situații de forță majoră, în oricare alte situații efectuarea de ore suplimentare se fac cu acordul angajatului. Deci, sintagma ”sunt obligat”, este una bucată minciună. În România sclavagismul este interzis prin lege, așa că dacă nu te forțează fizic, sub amenințare/presiune sau șantaj, tu poți spune simplu: ”NU!”. Și dacă recurge la metodele enunțate, de 112 ai nevoie, nu de forum.

Ai o fișă a postului ce conține îndatoririle tale la locul de muncă + un program de muncă, cu niște limite maxime prevăzute de Codul Muncii. Restul sunt aberații. Și dacă ți-ai dat acordul pentru ore suplimentare, nu vei lua amendă la primul control. Căci orele suplimentare se compensează cu ore libere plătite (în primele 30 de zile), ulterior cu un spor de minim 75% la salariul brut. Iar media săptămânală pe ultimele 6 luni trebuie să fie în continuare 40 (la fel, cu acordul tău prealabil).

Dar repet: nu există ”sunt obligat”. Există doar smiorcăiți care nu-și cunosc drepturile prevăzute de lege, care stau ca ghiocelul în fața oricărui puțoi cu titlul de patron și ignoranți față de legi, dar cu discursuri clișeice (rate la bancă și un sac de copii).

Mai gîndește-te!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Probabil esti incepator,sper asta...ca alfel formularea lasa de dorit.Dupa cum ti-a spus si Cri5tian nu ai cum sa fii obligat sa muncesti 10/zi.O faci tu daca vrei.Ce nu inteleg eu ...te referi la orele de munca sau la timpii de condus..?  Daca te referi la timpii de conducere[dupa cum ziceam,formularea ta e ambigua,nefolosind termenii corecti trebuie sa ghicim] acolo ''neam'' nu te poate forta..ai voie doar de 2 ori saptaminal,respectind anumite cerinte...daca vorbim de timpii de munca ai mai sus 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.