Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

Problema presiune vas expansiune

Recommended Posts

• Members

Buna colegii, ma confrunt cu o problema destul de ciudata la un Man tga 18.440 euro 4.

De cateva luni masina a inceput sa consume lichid de racire ( disparea din vas ). Am fost cu ea la service si in urma verificarilor au schimbat garnitura de chiuloasa si au trimis chiuloasa la verificat. Cei de la verificare au sesizat doua microfisuri dar au spus ca testul de presiune a fost ok, deci chiuloasa e buna. S-a montat tot la loc dar problema a persistat, mai mult de atat, dupa cateva saptamani a inceput sa faca presiune in vas si sa arunce lichidul de racire pe la supapa de la vas. Am fost din nou la service si au schimbat : compresor aer , camasile  si in final am pus alta chiuloasa (Second hand dar verificata). Am fost cu camionul in proba dar surpriza... la mers pe drum drept sau pe urcare ( cu remorca ) nu arunca apa afara, dar la coborare cand se foloseste retarderul, face presiune si arunca apa afara. Are cineva vreo idee ce poate fi ? Ati mai intalnit asa ceva ?  Temperatura la apa nu oscileaza, nu incalzeste

• Members

Termostate , pompa apa , chiuloasa , camasi , compresor aer , buson ( cel de presiune) de la vasul de expansiune, multe multe verificari si nimic.... problema a fost de la racitorul de la retarder care a costat 300 euro second 😕 . Daca se mai intalneste cineva cu problema de genul, prima data sa incepeti cu piesele ieftine si nu cu alea scumpe ca si in cazul meu. Sanatate si drumuri bune !

• 1 month later...