Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Va rog ajutati-ma


Vizitator Anonymous

Postări Recomandate

Vizitator Anonymous

Am si eu o mare nelamurire,poate ma ajuta cineva care a fost in aceeasi situatie .Am vandut acum 3 ani o Dacie cuiva si nu am facut actele,ele ramanand pe numele meu :o.

As vrea sa o radiez acum,am numerele si certificatul,dar nu mai am masina respectiva.Intrebarea mea ar fi stie cineva cum sa procedez sa o pot radia si de la administratia financiara,sa nu mai platesc impozit pe ea ?

Va mutumesc anticipat !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

esti exact ca mine..doar ca eu din lene nu am facut nimic in sensul asta...uite cum sta treaba....iti trebuie si cartea de identitate a masinii...daca nu o ai te duci si o declari pierduta la monitorul oficial..si cu chitanta respectiva + nr. si certificatul te duci la politie ...de acolo te indruma ei ce si cum

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Si eu sunt in situatia asta. :)

Sunt totusi norocos ca stiu unde sta individul.care se da mareu lovit ca sa nu facem actele. Contractul de vanzare cumparare l-am pierdut asa ca e greu sa il dau in judecata. M-am hotarat sa caut masina parcata si sa ii iau numerele de inmatriculare. Daca nu e proprietar nu poate scoate altele asa ca sigur ma va cauta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Kosfunny, nu lua placutele , ca te poate baga la furt.Chiar daca masina este a ta si de exemplu ai imprumutat-o cuiva si te duci si o iei fara sa-l anunti te poate baga la furt. Asta cica este valabila si la firmele de leasing.

In situatia in care nu ati trecut masina pe numele noului proprietar trebuie sa mergeti sa intrebati la politie, ei va spun exact ce trebuie sa faceti legal , chiar daca probabil o sa aveti de facut 2-3 drumuri intre primarie,politie si mai stiu eu ce locuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

ieri am fost la primarie sa vad ce e cu niste amenzi si am intrebat si eu de fosta dacie si cum fac sa o radiez de la primarie ca sa nu mai platesc impozit si functionara de acolo mi-a spus sa ma duc numai cu contractul de vanzare cumparare si se rezolva!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Inca o problema generata de vanzarea fara acte este legata de asigurarile obligatorii. Cel care are masina va face asigurarea in continuare pe numele fostului proprietar iar in caz de eveniment malusul cade tot in carca acestuia. Momentan nu avem tarifele din tarile vestice dar in cativa ani se vor ridica si la noi,sa vezi atunci daca se mai incumeta cineva sa faca vanzari pe incredere!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Eu unul nu sunt adeptul vanzarilor pe incredere.Ai dreptate in chestia cu asigurarile , numai ca acest lucru este posibil doar cu ajutorul functionarului de la asigurari, pentru ca ala ar trebui sa ceara buletinul persoanei pe care face asigurarea si sa nu faca daca se prezinta cineva si vrea o asigurare pe alt nume.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
  • Moderators

eu am patit asta deci va zic din experientza ca sa zic asa...sunt 2 variante sigure(posibilitatzi sunt mai multe implicit)

1 daca ai certificatul la tine(ITP trebuie si cretificatul)e ok ca o sa te caute el

2 te duci la politzie si decalri ca ai fost plecat din tzara iar masina ai "imprumutat o la cineva(sper sa se stie numele adresa alea alea, in general se face un contract de vanzare cumparare de mana unde sunt toate datele si la v si la c ) iar acea persoana se da lovita si nu vrea sa vb cu tine(atentie insa in aceasta plangere tu dai declaratii mincinoase, deci...)

In ambele cazuri daca nu se face asigurarea obligatorie in max 1 an de la expirare masina se radiaza din oficiu sau daca nu s a facuT ITP la max un 1 an de la expirare la fel masina se radiaza din oficiu( asa am scapat eu de una)

Mai este o solutie te duci intai la politzia rutiera si declari pe propria raspundere ca masina este vanduta(nu incerca sa i mintzi ca ai uitat sa fac i actele ca ai plecat din tzara  sau ai dat o in locatzie de gestiune ca politzaii de acum sunt mai tineri mai scolitzi(nu ca burtoshii aia de acum 20 de ani pe care i abureai tu) si se prind relativ repede..este posibil sa platesti acea amenda de vreo 150 lei (parka) pt ca nu ai " finalizat" actele de vanzare cumparare.. Apoi de la Serviciul de Inmatriculari ar trebui sa tzi dea o hartie la mana(asta daca in termen de nu stiu cate zile_saptamani dupa caz, nu se prezinta cel care detzine in acel moment masina ta  la politzie pt finalizarea aia de acte) si repet te duci cu acea dovada la Financiar (de obicei este Ghiseul 1 cam peste tot in tzara) si declari iar ca masina ta este vanduta catre cutarescu..cam asta am facut eu. Oricum de la Finantze or sa zti mai vine somatzii sa platesti impozitul restant inca vreo 2-3 ani(la noi birocratzia este sfanta cum bine se stie si actele/datele ajung mai greu de la o institutie la alta sau ghisheu la alt ghisheu)tu ai sa le faci in cintinuare dovada ca numai esti proprietar si etc..Ideea este ca eu kiar daca ma m "ars" o data a fost nevoie sa o mai patesc o data ca sa ma "linistesc"..

Drmuri line fara "capre"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

da  Tavy985 se poate face itp si fara proprietar dar daca tu declari la politie ca nu s a mai prezentat cumparatorul sa finalizati actele el (autoturismul) este bagat in retea si la prima contraventie, control  ca sa numai zic de itp sau asigurare se retin nr

Da asta cam asa este.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
  • Members

Salutare si LA MULTI ANI....am citit acest articol si recunosc faptul ca am fost in aceeasi situatie de 2 ori....

###prima data,am facut PV de vanzare-cumparare,urmand sa ne-ntalnim dupa cca. 2 sapt sa facem si actele...si liniste totala...nr nealocat...samd........norocul meu a fost ca dupa vreo 2-3 luni,i-a fost retinut talonul si m-a cautat el pentru a-l recupera de la RAR....si am si facut actele....

###a doua oara, aceeasi poveste...ca dupa vreo 2 sapt vom face actele,bla,bla....am facut PV de vanzare-cumparare,dar i-am facut o copie xerox de la CI si permis,spunandu-i ca daca nu vine in 30 zile,o voi inmatricula pe numele lui...m-a asigurat,foarte amabil si razand, ca va veni....bineinteles ca n-a venit.......foarte simplu,am fost la Impozite si explicandu-i doamnei problema,a trecut masina de pe numele meu pe numele lui....in baza acelui PV si a copiei cartii de identitate.....asta era prin august,masina fusese vanduta prin iunie.....in luna ianuarie a anului urmator,primesc un tel....exact...de la X...foarte suparat ca trebuia sa plateasca impozitul masini pe 1/2 an...vroia sa refacem PV pentru a scapa de aceasta plata...i-am spus ca nu se poate si nici n-am timp pentru a face actele,in speranta ca i se va retine talonul....am avut noroc si asa a fost...ne-am intalnit,si dupa o pizza si vreo 2-3 beri,am facut actele....

Deci,daca eveti acel PV(chiar daca-i expirat) si o copie CI, mergeti la Impozite...la mine s-a rezolvat...mult noroc...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • 6 months later...
Vizitator Anonymous

exista lege data in privinta asta in sensul ca persoana  in cauza poate declara pe propria raspundere ca nu mai detine masina respectiva

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.