Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

coduri eroare volvo fh 16


theone

Postări Recomandate

  • Members

Salut, leo. Maine iti pun si codurile, dar acum iti spun ce probleme am la modelul de volvo de mai sus si poate imi dai vreo solutie.

Una dintre probleme este legata de aer, in sensul ca aerul nu urca pe zona verde la cel de al doilea manometru, care se pare ca indica aerul pentru sistemul de franare. A doua problema este ca caloriferul este blocat pe cald si chiar daca vreau sa trec pe rece imi baga cald. O alta problema este retarderul care nu functioneaza decat atunci cand este motorul rece. De fapt, cred ca nu este un retarder, ci o frana pe galeria de evacuare. Si ultima este ca in momentul in care pun contactul, acul de la indicatorul de turbo se manifesta ca si cum ar fi cuplat turbo la maxim. Multumesc anticipat. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Astept codurile cu interes, sunt curios daca vor fi conforme cu teoriile mele :-\.

Intrebari suplimentare:

-de cand se manifesta defectul cu caldura?

-acul de la turbo isi revine in momentul cand pornesti motorul?

-ai mai folosit obturatorul pana acum si functiona?

- ca sa-ti deblochezi rotile din frana de parcare trebuie sa astepti sa urce undeva anume ceasul ptr presiune circuit 2?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

-probleme cu caldura au fost de cand am luat masina.

-dupa ce pornesc motorul acul de la turbo ramane in aceasi pozitie. ideea este ca atunci cand am luat masina acul functiona normal si mergea si obturatorul.

-rotile se deblocheaza, dar aerul urca pe zona verde (normal) numai pe ceasul care indica primul circuit, iar pe cel de-al doilea nu urca pe zona verde si daca calc de trei ori mai tare pe frana aerul scade de tot pe respectivul ceas.   

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Leo, scuza-ma ca tre stresez din nou da de ce nu-mi urca si mie aerul din ceasul de la egalizare mai sus de 9??? oscileaza intre 8 si 9. cand scade la 8 se aprinde becul de la egalizare, se intareste pedala de ambreaj si nu ia vitezele 1, 2 ,3 numai dupa ce urca iar la 9. ps, e din 96 si nu am de unde coduri, daca ma intelegi. ms tare mult

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salut, Leo! Acestea sunt codurile despre care ti-am scris. La fiecare defect sunt cate 3 coduri si voi incerca sa le grupez in acest fel.

1. MID 136

    SID 4

    FMI 5

2. MID 136

    SID 3

    FMI 2

3. MID 136

    PSID 30

    FMI 1

4. MID 144

    PPID 312

    FMI 7

5. MID 144

    PPID 312

    FMI 0

6. MID 144

    PPID 175

    FMI 4

7. MID 144

    PPID 79

    FMI 4

8. MID 216

    PSID 8

    FMI 6

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Da , sunt codurile normale de Volvo, nu cunosc exact simbolistica, dar presupun ca MID inseamna zona, PSID etc =felul de defect si starea activa sau nu,si FMI -prioritatea defectului.

In legatura cu problemele tale , ar fi bine ca ptr defectul cu presiunea pe circuitul 2 sa poti pune un manometru pe circuit la iesire din supapa, sa masori presiunea. Poate fi defect senzorul ce masoara presiunea sau supapa.

Ptr partea cu caldura, presupun ca nu mai lucreaza robinetul, e de fapt o electrovalva montata pe intrarea furtunului, nu mai tin minte exact daca e afara sau in interiorul cabinei,daca e afara, incearca sa scoti mufa de alimentare de la ea si sa vezi cum lucreaza.

Pentru presiunea turbo pot fi 2 cauze: senzorul de presiune, se afla undeva pe galeria de admisie, sau posibil vreun fir de la ceas sau de la senzor sa nu se "puna"la + sau la -.

La defectul cu obturatorul pot fi multe, chiar astazi de ex. ,la un mercedes caruia nu -i mergea obturatorul, defectul provenea din cutia de viteze...putin cam ilogic dar adevarat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...
  • Members

salut, Leo! Ai cumva idee de ce uneori am probleme cu acceleratia la volvo. mai exact are momente cand nu se accelereaza mai mult de 2000 de ture sau daca merg incet la fel nu se mai accelereaza. iau piciorul de pe acceleratie si se accelereaza. Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.