Jump to content

Un taximetrist in Oradea la Carrefour


CALIN

Recommended Posts

 • 2 weeks later...
 • Members

Ca un sofer sa fie bun, persoanele din jurul acesteia trebuie sa dea dovada de echilibru interior si sa accepte ca respectivul sa nu fie totusi bun.Un sofer bun, pe langa aptitudini innascute de sofat (atentie distributiva, concentrare, aprecierea distantelor in raport cu obiectele statice si in miscare, etc), el trebuie sa mai aiba si buna crestere si respectul pentru ceilalti, adica, coloana vertebrala, sau maturitate. ;D Soferul respectivului TAXI lasa impresia fara tagada, ca-i lipsesc aceste insusiri enumerate mai sus.Daca intr-o luna, cap coada, i-ar adresa in fiecare zi doar un om, un singur om, acuza ca ar fi luat permisul pe bani (chiar in gluma, asa, cu coltul gurii), si i se motiveaza spusele prin cum se comporta ca sofer, sunt sanse sa-si revizuiasca atitudinea.Pentru ca, si indiferenta celorlalti naste astfel de bizoni.Si pe aici prin Timisoara am vazut destui, si taximetristi si "normali", si-n parcari simple, si la Real sau Kaufland, Billa. :P

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • Members

Ai dreptate fratioare, soferul trebuie sa fie o persoana foarte calma si foarte atenta . Im momentul in care se urca la volan , un sofer trebuie sa lase toate celelate griji deoparte si sa se gandeasca numai si numai la drum, sa conduca preventiv, sa fie responsabil.

In cei sase ani ai mei de soferie am trecut prin destule momente si situatii critice la volan (si totusi nu am avut niciun incident major pana acum ) datorate unor soferi "bizon" care nu tin seama de nici un fel de regula de circulatie, care au masini tari, sunt tineri si fara experienta, teribilisti si vitezomani.Pentru aceste specimene cred ca ar trebui facute testari psihologice mai amanuntzite :D.Si mie imi place viteza, dar nu pe drumurile publice, sunt deacord cu viteza doar pe pistele de concurs special amenajate, nu si in afara lor. Chiar daca am luat permisul inca de la varsta de 18 ani , niciodata nu am mers cu viteza asa mare incat sa pun in primejdie viata celorlalti participanti la trafic sau sa fac manevre negandite dinainte.Sa nu mai pomenesc si de faptul ca multi tineri ( chiar daca si eu sunt tanar) conduc camioane de parca ar fi cu Lastunul si nu tin seama nici de tonaj si nici ca sunt incarcati cu marfuri periculoase. Pe You tube intr-un filmulet ,un sofer de camion( mai mult de 25 de ani nu avea sigur ) era la volanul unui camion ce transporta substante imflamabine si fuma, si se mai afla si in benzinerie, deci e prea de tot .Cu astfel de specimene nu ajungem noi prea departe.Actiunile de genul "bizon in trafic" ar trebui facute mai des si la inceputul fiecarui examen auto ar trebui sa li se arate candidatilor  casete cu cele mai grave si sangeroase accidente petrecute, poate asa coboara si ei cu picioarele pe pamant.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...
 • Members

colegi...cati soferi de taxi ati vazut ...respectand regurile.(de circulatie)...de depaseste si se opreste in fata ta...iese di lateral in fata ta la cativa metri,franezi tu camionul sa nu-l lovesti...se baga in fata ta la semafor(se inghesuie)..sta pe banda 1 si la verde face staga,tainduti calea...etc.....dar sunt si ei...conducatori auto (atentie la diferenta intre sofer si cond.auto)...!!

Link to comment
Share on other sites

 • Members

degeaba comentati, e singurul sofer din toata parcarea care a reusit sa puna masina EXACT cu mijlocul pe dunga alba!!! restul mai au de invatat! credeti ca toti sunt hotarati pe unde intra inapoi in masina??? poate intra pe partea stanga, poate intra pe partea dreapta...are timp sa se hotarasca pana iese din magazin! asa ca nu mai fiti invidiosi \m/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.