Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Aici zicem cate ceva despre orasul nostru si depre noi!


Vizitator Anonymous

Postări Recomandate

Vizitator Anonymous

Puneti filmulete  si poze cu obiceiuri si prezentare din orasul in care locuiti!

Sa incep eu cu orasul meu natal Darmanesti-Bacau!

si doua poze cu natura din Darmanesti

9amedd73469102.jpg

nrp3hb69594402.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Foarte faine ambele filmulete.M-am hotarat,...Ca tot este Vara, ca tot este frumos, o sa fac si eu cateva sute de poze din care sa aleg cele mai reusite, si daca este dintre voi cineva care se pricepe la Slide-show Photo si amabil sa ma ajute, o sa fac si eu un colaj de imagini pe fond muzical. ::)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • VIP
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
  • 7 months later...
  • EX Staff
  • EX Staff
  • 1 month later...
  • Members

Sa va prezint putin Resita,orasul mic,frumos si plin de viata in care locuiesc.

Aşezare geografică

Municipiul Reşiţa este situat pe malul Bârzavei. În apropiere se află exploatări de huilă, pe Valea Domanului, de minereuri de fier la Lupac şi Ocna de Fier, precum şi de calcare.

Industria

Reşiţa a fost considerat mult timp ca fiind al doilea centru siderurgic al României. Industria siderurgică în fontă, oţel, laminate, a construcţiilor de maşini (electrice şi diesel, utilaj petrolier, siderurgic şi chimic, material rulant), chimică (chimizarea lemnului, cocs). Are o pomai calmţie de 83,985 locuitori (la nivelul anului 2004). Este un important centru industrial în prelucrarea oţelului şi construcţia de maşini. C.S.R. (Combinatul Siderurgic Reşiţa)-în prezent TMK-Reşiţa şi U.C.M.R. (Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa) sunt uzinele care au susţinut oraşul şi l-au ţinut în viaţă mai bine de 300 de ani. Primele uzine au fost fondate în 1771, în timpul domniei împărătesei Maria Terezia. La 3 iulie 1771 au fost inaugurate primele furnale înalte de pe actuala vatra a furnalelor din cadrul SC TMK Reşiţa SA. În trecut au fost cunoscute sub denumirea de Uzinele şi Domeniile Reşiţa sau UDR, aşa cum se poate citi pe unele locomotive cu aburi fabricate aici, şi mai înainte se chemau St.E.G.

Oraşul

Istoric, localitatea este atestată din secolul al XV-lea cu numele de Rechyoka şi Rechycha. Cercetările arheologice au descoperit în acest spaţiu urme de locuire din perioada neolitică, dacică şi romană. Este menţionată în 1673 cu numele Reszinitza, ai cărei locuitori plăteau impozite către paşalâcul Timişoarei, iar în anii 1690 – 1700, izvoarele o amintesc ca depinzând de Districtul Bocşei împreună cu alte localităţi din Valea Bârzavei. Conscripţia din 1717 o menţionează cu numele Retziza, având 62 gospodării impuse de către stăpânirea austriacă nou instaurată aici. Ea devine din 3 iulie 1771 locul de întemeiere a celui mai vechi şi important centru metalurgic de pe continentul european. Odată cu naşterea uzinelor, se pun bazele Reşiţei industriale. Iniţial, au existat doua sate apropiate - Reşiţa Romana (Reschiza Kamerală sau Olah Resitza) şi Reşiţa Montana (Eisenwerk Reschitza, Nemet Reschitza sau Resiczbanya). Uzinele au fost amplasate în Reşiţa Montana, locuită la început de cărbunari români. Mai târziu, în 1776, au fost colonizate 70 de familii germane originare din Stiria, Carinthia şi Austria de Sus, iar intre 1782 – 1787 cu familii germane din regiunea Rinului. Între anii 1910 – 1925 , Reşiţa a avut statutul unei comune rurale, iar din 1925 a fost declarată oraş, consecinţă a recunoaşterii dimensiunii sale de puternic centru al marii industrii siderurgice şi constructoare de maşini din România modernă. Din 1968, prin Legea nr. 2 privind organizarea administrativă a teritoriului i s-a oferit gradul de municipiu, reşedinţă a judeţului Caraş-Severin.

Oraşul este considerat de locuitori ca fiind împărţit în două mari părţi, Reşiţa de sus sau oraşul vechi, respectiv Govândari zonă construită după 1965. Oraşul vechi este format din mai multe cartiere: "Muncitoresc", "Valea Domanului", "Lunca Pomostului", "Moroasa I şi II", "Driglovăţul Nou" şi "Driglovăţul Vechi", "Stavila", Minda", "Başovăţ" şi "Lend"; în timp ce în partea nouă a oraşului, Govândari (denumirea oficială este Lunca Bârzavei) există patru "Microraioane". La acestea se mai adaugă localităţile componente, considerate eronat drept cartiere: Doman, Câlnic, Ţerova, Secu şi Cuptoare, iar Moniom este sat aparţinător Municipiului Reşiţa. Localităţile care aparţin municipiului Reşiţa sunt menţionate în izvoare după cum urmează : · ŢEROVA - 1433 (Cherova), 1597 (duc Czerova), 1717 (Zerob), 1716-1723 (Zarnova), 1779 (Zerchova); · DOMAN - 1370 ; · CÎLNIC - 1597 (Kalnic); · MONIOM - 1587 (Manihom); · SECU - CUPTOARE - 1673, 1690 - 1700 (Kuptora), 1851 (Kuptore).

Sub aspect urbanistic Reşiţa a cunoscut de asemenea, importante realizări: cartiere întregi de locuinţe în lunca Pomostului, pe Moroasa şi lunca Bârzavei. La Reşiţa funcţionează un teatru, numit "George Augustin Petculescu" în Casa de Cultură a Sindicatelor un cinematograf Dacia, situat în oraşul nou, cinematograful "Cultural" fiind desfiinţat, clădirea a fost trecută din patrimoniul Consiliului Local în patrimoniu privat, ea fiind retrocedată proprietarilor. Fiind monument istoric, imobilul este restaurat în această perioada (2007-2008) şi va deveni sediul Teatrului „G. A. Petculescu”. În trecut a existat şi un al treilea cinematograf "Casa Muncitorească", clădire în care a funcţionat clubul muncitoresc înainte de perioada comunistă, dar după 1989 autorităţile au închiriat o parte a clădiri (holul de acces) unei societăţi comerciale care a organizat discotecă. Din cauze necunoscute, în anul 2002 (14/15 august) clădirea a ars, în prezent ea fiind demolată.

Istoric

În anul 1872 uzinele "St. E. G." de la Reşiţa produc pentru căile ferate europene: 16 macarale, 18 rezervoare pentru castelele de apă, 110 plăci pentru întoarcerea locomotivelor, 514 inimi de încrucişare pentru macaze, 793 de tampoane. În 1872, uzina produce prima locomotivă, denumită ,,Reşiţa 2 cu ecartament de 948 mm, proiectată de John Haswell - directorul fabricii de locomotive "St. E. G." din Viena, locomotivă destinată transporturilor interne uzinale.

Începând cu anul 1920, la "Uzinele Domeniilor" din Reşiţa şi la "Uzinele Nicolae Malaxa" din Bucureşti începe proiectarea şi construcţia următoarelor tipuri de locomotive:

seria 230 pentru trenuri de călători (1932-1936)

seria 142 pentru trenuri grele de călători (1937-1940)

seria 50 pentru trenuri de marfă (1926-1936)

seria 150 pentru trenuri grele de marfă (1947-1960)

seria 131 pentru trenuri de călători pe linii secundare (1939-1942)

seria 151 prototipuri pentru trenuri grele (1938-1939).

În anul 1926 se produce la Reşiţa locomotiva cu abur 50.243 "Regele Ferdinand", prima locomotivă construită în România în perioada interbelică. Datorită succesului în construcţia de locomotive la Reşiţa şi Malaxa, începând cu anul 1930, în România nu s-a mai importat nici o locomotivă.

Între anii 1926-1960, in România s-au construit 1207 locomotive cu abur, reprezentând 10 tipuri pentru cale normală şi trei tipuri pentru cale îngustă. Din acestea s-au fabricat 797 la "Uzinele Reşiţa" şi 410 la "Uzinele Malaxa" din Bucureşti. În anul 1960, producţia de locomotive cu abur s-a sistat, industria românească profilându-se pe producţia de locomotive diesel şi electrice. Locomotivele cu abur au funcţionat în exploatarea C.F.R. până în anul 1980. În perioada 1980-1998, locomotivele cu abur au fost casate in proporţie de 98%.

GATA CA PLICTISESC LUMEA !!!

POZE SI FILMULETE ;) 

800px_Resita_Sud_centru_in_dep_thumb.jpg

800px_ResitaCS_thumb.jpg

dpPFQC469309_02_thumb.jpg

Centru_Resita_thumb.jpg

Casa_Cultura_si_teatrul_de_sta_thumb.jpg

Poze din sec. XVII

resita_sec_XVII_thumb.jpg

locomotive_resita_M1_thumb.jpg

Filmulete

                                                                                          Sursa : Wikipedia , Youtube

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Ai avut ce scrie..... ;D ;D ;D ;D  ....copy...paste  ;D ;D ;D ;D ;D

Da man, copy/paste  ;D, ca aveam o zi dee scris, pus ca m-am oprit doar la aceste randuri, ca altfel mai scriam inca vreo 10 commenturi despre oras  ;D.

Asa the trucker, e foarte frumoasa ;)....apropo, si Gataia e din ce in ce mai frumoasa si mai mare, acusi o fac astia oras  ;D.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu ma pot abtine sa nu fac o prezentare a Brailei in 100 de puncte

1. Chuck Norris a luat bataie in Braila.

2. In Braila s-au construt toate cladirile importante ale lumii si apoi au fost demontate si duse pe Dunare pana la destinatie; Casa Poporului, Empire State Building, marele zid chinezesc, toate piramidele, buckingham palace, etc.

3. Tratatul de la Versailles s-a semnat la Braila pentru ca in momentul ala Palatul Versailles inca era in Braila.

4. Americanii au incercat sa imite Hexagoanele din Braila, dar nu le-a iesit decat Pentagonul.

5. Gradina Edenului e defapt Gradina Mare din Braila, acolo au trait Adam si Eva.

6. In Braila a evoluat omul din maimuta, si fiindca tot in Braila omul a fost creat, Braila este locul unde se intalnesc cele doua teorii.

7. Dumnezeu are masina cu numar de Braila.

8. In Braila s-a inventat internetul.

9. In Braila s-a inventat sexul.

10. Dupa ce brailenii au decis ca scrisul e un lucru important, au inventat ceva rudimentar si au trimis scrisul cuneiform in Mesopotamia

11. In Braila exista singurul sediu B.C.U. adica Biblioteca Centrala Universala (a universului)

12. Hrubele de sub Braila duc oriunde in lume.

13. Soarele se invarte in jurul Brailei.

14. Toti marii scriitori ai lumii din toate timpurile sunt nepotii lui Fanus Neagu.

15. Galatiul e cartierul sarac al Brailei.

16. In Braila s-a inventat cutitul. Inevitabil s-a inventat si termenul de cutitar.

17. Din Braila au pornit toate Cruciadele.

18. Din Braila a decolat prima nava spatiala.

19. Terente a fost brailean.

20. In Braila exista singurele izvoare naturale de miere si lapte.

21. In Parcul Monument traiesc ultimii dinozauri din lume.

22. Sesame Street e in Braila.

23. In Braila s-a inventat roata.

24. In Braila s-a inventat focul.

25. Casa Alba e o replica nereusita a Primariei din Braila

26. Insula Mare a Brailei este cea mai mare insula din lume.

27. In Braila s-a inventat teleportarea.

28. In Braila nu exista praf, mizerie sau gunoaie.

29. Cristofor Columb a descoperit America incercand sa gaseasca un drum mai scurt spre Braila.

30. La 20 de kilometrii de Braila esti oprit ca sa primesti ochelari de eclipsa, altfel ai orbi de la frumusetea orasului.

31. Initial Parisul se numea Mica Braila.

32. In Braila s-a inventat zapada, de fiecare data cand ninge oriunde in lume, statul respectiv trebuie sa plateasca taxa pe metru cub de zapada Primariei Braila.

33. Titanicul a plecat spre New York pe Dunare din Braila.

34. Braila e orasul tuturor posibilitatilor.

35. Braila e leaganul civilizatiei.

(ambele cu multumiri speciale fanilor)

36. Prima convorbire telefonica a fost in Braila.

37. Graalul Sfant e in Braila.

38. Din Braila au plecat toate curentele literare ale lumii.

39. Lacul Sarat din Braila e supa primordiala.

40. Johnnie Walker a mers ce a mers pana a dat de Braila, si in Braila s-a oprit.

41. Toti cainii din Braila au covrigi in coada.

42. Revolutia din 89′ a pornit din Timisoara, dar toti revolutionarii au plecat din Braila.

43. In Braila s-a filmat Star Wars.

44. Braila a facut contact cu civilizatii extraterestre.

45. In Braila sunt ambasadele tuturor civilizatiilor extraterestre din Univers.

46. Lord Of The Rings e inspirat din istoria orasului Braila.

47. Braila e Mecca Europei.

48. In Braila exista Fantana Nemuririi, e pe faleza.

49. Orice Brailean e mai frumos si mai destept decat oricine din lume.

50. In prima zi Dumnezeu a separat lumina de intuneric. Apoi a creat Braila

51. Contrar credintei pomai calmre, busolele nu indica nordul, ci directia in care se afla Braila

52. Dunarea si-a modificat cursul pentru a trece prin Braila

53. La Braila s-au inventat masinile

54. La Braila s-au inventat masinile timpului

55. Bombele chimice folosite de Koreea de Nord , precum si o buna parte din antraxul teroristilor

arabi au fost fabricate la Combinatul din Braila

57. Muntii Macin sunt cei mai vechi munti din lume. In acesti munti a fost castelul lui Zeus

58. Mihai Eminescu, trecand prin Braila, a vrut sa elogieze stralucirea acestui loc. Astfel a aparut “Luceafarul”

59. Marea Neagra se varsa in dunare in dreptul Brailei

60. Monstrul din Loch Ness a fost mutat acum 3 ani, din cauza conditiilor superioare, in Lacul Sarat, Braila

61. Romania se invecineaza la est cu Braila

62.Meridianul zero trece de fapt prin centrul Brailei

63.Ceasul de la Greenwich se regeaza dupa ceasul din centrul istoric al Brailei.

64.Pentru ca brailenii s-au suparat pe lume, ei au creeat actuala criza financiara.

65.Dumnezeu i-a dat lui Moise cele zece porunci pe acoperisul hotelului Traian.

66.Basescu a vandut flota Romaniei. Flota Brailei nu s-a lasat vanduta.

67.In Braila nu exista Mc’Donalds, KFC & co. pentru ca brailenii stiu sa isi faca de mancare singuri.

68.In Braila exista toate hypermarketurile:

* European Retail Park Braila (hypermarket Carrefour, Mediagalaxy,Bricostore, Promenada Mall)

* 1 hypermarket PIC

* 2 supermarketuri Billa (Sos. Buzaului si Str. 1 decembrie 1918)

* 1 supermarket Penny Market XXL

* 1 supermarket Praktiker

* 1 supermarket Dedeman

* 2 supermarket Plus (Vidin si Bariera Calarasilor)

* 1 hypermarket Kaufland (Viziru)

* 1 hypermarket Selgros (Rm. Sarat – terenul Avicola)

* Complex Comercial Armonia ( 1 hypermarket Carrefour, Altex Mega-Store, Flanco World, Armonia Mall ) – cel mai mare complex comercial din SE Romaniei ce se intinde pe o suprafata de peste 200.000 m2

* 1 hypermarket Real (deschidere toamna 2009)

69.Brailenii au inventat apa calda si mersul pe jos.

70.Muzica jazz si folk au fost inventate in Braila de Johnny Răducanu si Nicu Alifantis

71.Plácido Domingo si José Carreras au luat ultimul loc la toate editiile Festivalului Hariclea Darclée din Braila.

72.Teo Trandafir s-a retras din televiziune de frica ca Nicusor de la Braila va deveni mai celebru ca ea.

73. In braila s-a tiparit prima bancnota pentru ca in braila s-au inventat banii.

74. In braila exista toti banii din lume.

75.braila este un cel mai favorit paradis fiscal din lume.

76.braila este mai tare decat Galati-ul.

77.la promex s-au facut toti satelitii ce graviteaza in jurul pamantului.

78.nicusor este cel mai cunoscut om din univers

79.nicusor este cel mai amuzant om din univers

80.”Cenzurat , pisat , coptura galbena “ – este vorba despre Galati.

81.Toate drumurile duc spre Braila.

82.Braila nu a fost construita intr-o zi.

83.Orasele Galati , Buzau , Ramnicu Sarat , Calarasi au fost denumite dupa strazile din Braila cu acelasi nume .

84.Unirea de la 1 Decembrie 1918 , a fost infaptuita atunci pentru ca asa se chema strada din Braila.

85.Pe regele Carol l-a chemat asa datorita Bulevardului Carol din Braila.

86.Mama lui Alexandru Ioan Cuza , i-a dat numele Alexandru Ioan Cuza pentru a face cinste bulevardului din Braila cu acelasi nume.

87.Disneyland este o copie fidela a Oraselului Copiilor din Braila.

88.Toate personajele din Heroes sunt din Braila.

89.Serialul Heroes este inspirat din rutina Brailei .

90. Braila se autofinanteaza si trimite fonduri de ajutor tarilor din lumea a III-a

91. Itzi, Virginica si Nicusor sunt vedete internationale.

92. Padurea Stejarul e revervatie naturala, in ea traiesc toate speciile pe cale de disparitie din lume.

93. In Braila nu exista boli care nu pot fi vindecate.

94. Archimede a spus Evrika! atunci cand a descoperit Braila.

95. La inceputul inceputului Braila se mai numea si Atlantida.

96. Imaginati-va holocaustul nuclear, dupa explozii supravietuitorii vor iesi din ruine si vor aduna resturi de mancare si alte lucruri necesare supravietuirii. Dar seara se vor strange toti in jurul focului. La un moment dat unul se va ridica si ii va conduce spre un viitor mai bun, el va fi Brailean.

97. Cei 300 erau braileni.

98. Excalibur a fost scoasa de catre Regele Arthur dintr-una din pietrele de pe faleza Brailei. Dar a fost initial primita de la Domnita Lacului Sarat.

99. In Braila socoteala de acasa se potriveste cu cea din targ.

100. Diferenta dintre Braila si Pitesti e ca la Braila poti sa te pitesti, dar la Pitesti nu poti sa te braila.

Fqa7i.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

Asa the trucker, e foarte frumoasa ;)....apropo, si Gataia e din ce in ce mai frumoasa si mai mare, acusi o fac astia oras  ;D.

pai ii oras deja din 2007...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.