Jump to content

Camera video destinată citirii electronice a rovinietei devine funcţională pe A3


CALIN

Recommended Posts

  • Administrators

O cameră pentru citirea electronică a rovinietei a fost amplasată, astăti, la una dintre ieşirile de pe Autostrada Transilvania. Buna funcţionare a sistemului a fost testată de lucrătorii direcţiei regionale de drumuri din Cluj, timp în care circulaţia pe autostradă a fost sistată  30 de minute.

Una din cele 17 camere video destinate citirii electronice a rovinietei de care dispune în prezent Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a fost amplasată, astăzi, pe tronsonul 2B, Gilău – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania.

Camera a devenit funcţională după doar trei ore de la montare, urmând ca lucrătorii Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj să se aştepte ca tot astăzi să aibă şi primele „capturi“ în persoana proprietarilor de maşini care circulă cu maşinile fără a achita „taxa de drum“.

Ieşirea de pe autostradă spre Turda

Potrivit informaţiilor „Adevărul de Seară“, camera de citire electronică a rovinietei a fost montată pe breteaua de ieşire înspre Câmpeni, din zona nodului rutier al Autostrăzii Transilvania de la Turda. Pe durata montării camerei, respectiv 30 de minute, traficul a fost sistat, iar în următoarele trei ore aceasta a fost testată de lucrătorii DRDP Cluj. Citirea electronică a rovinietei se realizează în judeţul Cluj începând cu data de 1 noiembrie, până astăzi fiind folosite doar camerele mobile amplasate pe autovehiculele DRDP Cluj. Numărul camerelor va fi suplimentat în viitorul apropiat.

Vechile roviniete, valabile

Vechile roviniete de tip matcă-cupon rămân valabile, întreaga bază de date fiind preluată de noul sistem.  Rovinieta de tip nou poate fi cumpărată din aceleaşi locuri de unde se outeau lua şi cele de tip vechi. Amenda pentru lipsa rovinietei este cuprinsă între 250 şi 4.500 de lei, în funcţie de categoria vehiculului, sumă la care se mai aplică şi o taxă de despăgubire care variază între 28 şi 1.210 euro.

A3, administrată direct de CNADNR

În cursul acestei luni, conducerea CNADNR i-a retras lui Ion Pantelimon, directorul Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, atribuţiile privind coordonarea proiectului de lucrări la Autostrada Transilvania. Noul mandat de coordonare a lucrărilor la magistrală îi revin Biroului de Autostrăzi din cadrul CNADNR, urmând ca Pantelimon să rămână doar cu administrarea lucrărilor de reabilitare şi întreţinere a tronsonului 2B, Gilău – Turda, finalizat în totalitate la sfârşitul lunii octombrie. „Directorul DRDP Cluj rămâne în continuare în funcţie ocupându-se doar de întreţinerea şi reabilitarea celor 52,5 kilometri. Coodonarea lucrărilor se va realiza de către Biroul de Autostrăzi de la Bucureşti“, au declarat pentru „Adevărul de Seară“ oficiali din cadrul CNADNR.

Camere mai sunt la:

1. Autostrada A1 la km 70 + 460 m

2. Autostrada A2 la km 12 + 450 m

3. DN1 Bucuresti - Ploiesti la km 48 + 800 m

4. DN2 Buzau - Rm. Sarat la km 115 + 080 m

5. DN2A Slobozia - Constanta la km 113 + 500 m

6. DN5 Bucuresti - Giurgiu la km 28 + 120 m

7. DN7 Rm. Valcea - Sibiu la km 188 + 900 m

8. DN6 Bucuresti - Alexandria la km 60 + 450 m

9. DN7 Deva - Arad la km 411 + 865 m

10. DN17 Vatra Dornei - Bistrita la km 85 + 380 m

4.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.