Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Stie cineva vreo firma care sa aibe masini de 3,5 t?


Mircea21

Postări Recomandate

  • Members

asa este, direct pe TIR e greu, dar nu imposibil, eu m-am urcat de la 5,5 T pe o masina de inghetata, apoi cateva curse prin tara cu 7.5T si acuma pe bascula 8x4. daca mi s-ar pune trailer sau sa merg pe un Tir mi-ar veni greu, dar dupa vreo 2 saptamani de mers cu un experimentat in dreapta incetu cu incetu ar merge treaba.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

Eu am mers prima data cu camionul ,(in afara de scoala de soferi,care o facusem cu 5 ani in urma),abia cand m-am dus in Olanda sa cumpar o camioneta de 12 T.Atunci pur si simplu am achitat masina,si cand au fost gata actele,m-am urcat la volan si pana in Romania(2000 KM) am ajuns sofer.

La fel s-a intamplat si cand am cumparat TIR. Am venit mai intai acasa cu capul tractor,si dupa ce l-am inmatriculat si am scos licenta,am plecat in Germania sa cumpar semiremorca.Am reusit sa o cuplez din prima,fara absolot nici o problema,apoi am incarcat din Germania,a fost destul de usor,pentru ca erau benzi desenate pe asfalt si pe drum spre casa, in parcarile mai mari,incercam sa fac manevre pentru a ma obisnui cu gabaritul.

Dar treaba cu trecerea treptata de la masini mai mici la mai mari este ok.Eu am invatat sa merg singur cu toate pentru ca nu as fi suportat sa am un vehicul pe care sa nu il pot folosi decat cu ajutorul cuiva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

SIADIMET, acum nevoia te invata, se poate sa te si urci la volanul unui camion direct de pe bicicleta,nu zic ca nu si reusesti, insa nu toti se descurca foarte bine din prima (cred ca nici eu nu m-as descurca  ,deci la dacie n-am avut probleme inca de la inceput;D).Pentru cei ce se afla la inceput de drum ca si sofer profesionist orice informatie despre camioane sau orice experienta pe autovehicule de gabarit mai mic este foarte importanta si benefica.De exemplu eu daca as urca maine la volanul unui camion as avea niste notiuni pe care le cunosc deja si ceva experienta in spate cu microbuze si masini mici,este un atu fata daca nu as fi condus vreo masina mai lunga de 3m sau mai grea de o tona juma'. Tot foarte importante sunt si drumurile pe care le faci alaturi de un sofer cu experienta si care este dispus sa-ti ofere sfaturi .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

SIADIMET tu esti un caz fericit pentru ca tu ai camionul tau iar dak il loveai nu dadeai socoteala la nimeni dar altfel sta situatia cand te angajezi la vre-un patron care nu are rabdare nici macar sa te obisnuiesti cu masina si te cicale tot timpul la cap bafta drumuri bune la toti

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.