Jump to content

Stie cineva vreo firma care sa aibe masini de 3,5 t?


Mircea21

Recommended Posts

  • Members

asa este, direct pe TIR e greu, dar nu imposibil, eu m-am urcat de la 5,5 T pe o masina de inghetata, apoi cateva curse prin tara cu 7.5T si acuma pe bascula 8x4. daca mi s-ar pune trailer sau sa merg pe un Tir mi-ar veni greu, dar dupa vreo 2 saptamani de mers cu un experimentat in dreapta incetu cu incetu ar merge treaba.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

Eu am mers prima data cu camionul ,(in afara de scoala de soferi,care o facusem cu 5 ani in urma),abia cand m-am dus in Olanda sa cumpar o camioneta de 12 T.Atunci pur si simplu am achitat masina,si cand au fost gata actele,m-am urcat la volan si pana in Romania(2000 KM) am ajuns sofer.

La fel s-a intamplat si cand am cumparat TIR. Am venit mai intai acasa cu capul tractor,si dupa ce l-am inmatriculat si am scos licenta,am plecat in Germania sa cumpar semiremorca.Am reusit sa o cuplez din prima,fara absolot nici o problema,apoi am incarcat din Germania,a fost destul de usor,pentru ca erau benzi desenate pe asfalt si pe drum spre casa, in parcarile mai mari,incercam sa fac manevre pentru a ma obisnui cu gabaritul.

Dar treaba cu trecerea treptata de la masini mai mici la mai mari este ok.Eu am invatat sa merg singur cu toate pentru ca nu as fi suportat sa am un vehicul pe care sa nu il pot folosi decat cu ajutorul cuiva.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

SIADIMET, acum nevoia te invata, se poate sa te si urci la volanul unui camion direct de pe bicicleta,nu zic ca nu si reusesti, insa nu toti se descurca foarte bine din prima (cred ca nici eu nu m-as descurca  ,deci la dacie n-am avut probleme inca de la inceput;D).Pentru cei ce se afla la inceput de drum ca si sofer profesionist orice informatie despre camioane sau orice experienta pe autovehicule de gabarit mai mic este foarte importanta si benefica.De exemplu eu daca as urca maine la volanul unui camion as avea niste notiuni pe care le cunosc deja si ceva experienta in spate cu microbuze si masini mici,este un atu fata daca nu as fi condus vreo masina mai lunga de 3m sau mai grea de o tona juma'. Tot foarte importante sunt si drumurile pe care le faci alaturi de un sofer cu experienta si care este dispus sa-ti ofere sfaturi .

Link to comment
Share on other sites

  • Members

SIADIMET tu esti un caz fericit pentru ca tu ai camionul tau iar dak il loveai nu dadeai socoteala la nimeni dar altfel sta situatia cand te angajezi la vre-un patron care nu are rabdare nici macar sa te obisnuiesti cu masina si te cicale tot timpul la cap bafta drumuri bune la toti

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.