Jump to content

Cod Rutier: Un an fără carnet pentru agresori şi teribilişti


CALIN

Recommended Posts

  • Administrators

    Depăşirile repetate, în zigzag ori frânarea bruscă, slalomul printre maşini" ar urma, dacă parlamentarii susţin iniţiativa Poliţiei, să fie pedepsite de noul Cod Rutier cu suspendarea permisului de conducere, nu doar cu amendă.

    Pentru a pune capăt valului de acte de violenţă în trafic, poliţiştii de la Circulaţie au propus unele măsuri de pedepsire, inspirate din modelul spaniol.

    În noul Cod Rutier, poliţiştii vor ca cei care se bat în trafic, pe lângă sancţiunile de ordin penal, să rămână şi fără carnet de conducere.

    Lucian Diniţă a declarat pentru Gândul că instituţia pe care o conduce le-a făcut deja parlamentarilor o listă de comportamente "agresive" în trafic. Câteva dintre exemple: "depăşirile repetate, în zigzag ori frânarea bruscă, slalomul printre maşini" ar urma, dacă parlamentarii susţin iniţiativa Poliţiei, să fie pedepsite de noul Cod Rutier.

    Parlamentarii trebuie însă să definească ce înseamnă "agresivitatea", dar şi să stabilească modul în care aceasta va fi dovedită.

    În acest moment, agresivitatea în trafic e sancţionată în cazul "proferării de injurii sau folosirea de gesturi obscene". Potrivit prevederilor în vigoare, "săvârşirea de gesturi obscene, injurii, adresarea de expresii jignitoare sau vulgare participanţilor la trafic" se pedepsesc cu 21 până la 100 puncte amendă (un punct de amendă este 67 de lei). Orice alte agresiuni, chiar dacă sunt comise în trafic, cad sub incidenţa legilor civile sau penale, pentru că pur şi simplu ele nu sunt prevăzute în Codul Rutier.

    Dacă iniţiativa poliţiştilor se va materializa, pedeapsa va fi aplicată pentru infracţiunea comisă cu violenţă în trafic, iar ridicarea permisului ar urma să fie o pedeapsă complementară aplicată de Poliţia Rutieră. Dosarul penal se va întocmi la sesizarea victimei, Parchetul urmând să soluţioneze cauza. Dacă e faptă penală, iar instanţa se pronunţă în acest sens, respectivul şofer va putea rămâne fără permis de la şase luni la un an.

    Ordonanţa 69 din 2008 de modificare a Legii Circulaţiei se află în procedură parlamentară din septembrie 2008.

Sursa:  Realitatea net

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Ar fi un lucru bun caci prea suntem ca in vestul salbatic...sa fie suspendare pentru 1 an si nu entru 30 zile.La fel ar trebui si pentru vitezele de +50km /h fata de limita sectorului de drum respectiv.

Doar ca sunt sceptic ca actualii politicieni sunt capabili sa adopte niste legi si proceduri clare.Si sa nu uitam justitia...

Link to comment
Share on other sites

  • Members

tocmai din acest motiv ar trebui sa fie mult mai responsabili...nu vreau sa cauti linkuri de pe youtube cu unii colegi "putin" ametiti(Tarzan e un caz aparte  :) ).Iar privitor la viteze nu prea ai unde depasi viteza cu peste 50km/h cu un camion

Tie ti se pare o nimica toata sa scoti pistolul in trafic,sa bati pietonii sau ceilalti participanti la trafic?

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

CUM ESTE ATUNCI CAND IEI BATAIE IN TRAFIC SI NIMENI NU SE SESIZEAZA,NU PT 1 AN SI PE TOATA VIATA LE-AS LUA PERMISUL,CHIAR DACA DIN ASA CEVA CASTIGA PAINEA PT ACASA,ASTFEL DE OAMENI NU POT FI SOFERI,EU CUNOSC ALTA FATA A SOFERILOR,NU ASTA.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

Domnu'de mai sus dezactiveaza cand scrii CAPS LOOK te rog...ON:foarte bine,chiar ma bucur si sper sa se voteze,vrem legi dure pentru asemenea oameni si sa nu se mai faca diferenta intre copii de bani gata smecheri si cei care cedeaza nervos ca nu mai porneste dacia si il injura pe cel din spate ca il claxoneaza..Vrem pedepse pentru smecheri!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.