Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

prescriere amenda card tahograf


crysxyz

Postări Recomandate

  • Members

Buna ziua , sant la primul meu post pe acest forum si daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns ,Dupa cum  spune lege  politia sau arr  controleaza activitatea soferului in ultimile 28 de zile . Ma refer acum strict la cardul digital , daca ati comis o gresala la timpii de conducere si politia va controleaza cardul dupa 30-40 de zile va poate da amenda !? normal a trecut 28 zile nu ?

- dupa cate zile de la o gresala la timpii de conducere memorata pe card politia nu va poate da amenda ?

aveti o sursa de informare in acest sens ?

  Multumesc mult  , inca nu am gasit raspuns pe nici un forum si nici citind legislatia nu am reusit sa aflu exact

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

dupa 28 de zile ... dar poate vedea greselile,si francezu si neamtu mai tin cont.adica daca ai o greseala mai mica in cele 28 de zile te poate amenda daca se uita in urma si nu i place ce vede sau te poate lasa in pace daca i -i place.....deci atentie!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

cred ca nu ai inteles intrebarea ,  legea ce spune ?  , te poate amenda politia sau autoritatea rutiera a tari in care esti controlat ,la noi A.R.R , daca  au trecut sa zicem 40 de zile ? legea spune ca te controleaza la ultimile 28 de zile , si iti spun sigur ca oricine te prinde te amendeaza indiferent ca e francez sau neamt daca este in cele 28 de zile . eu intreb referitor la cardul tahografic  pentru ca memoreaza sute de zile , daca iti vede gresala acum 40 zile te poate amenda ??  unde scrie ca are dreptul sa te amendeze  sau nu are ? intelegi  acum ?  ca mentiune sant sofer profesionist de 15 ani , si ultimi 5 ani numai turistic international deci cunosc legile ,numai acest amanunt nu si nu am gasit explicit in lege ,poate stie cineva  de acea intreb si eu . multumesc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

iti multumesc mult de raspuns !  ai idee unde as putea gasi in lege referire la asa ceva !? pe mine ma intereseaza  sa gasesc legea unde scrie ca nu poate sa iti dea amenda , un amic a luat amenda si din pacate si nu pot gasi unde scrie ca poate lua amenda in trafic dupa 40 zile sau nu se poate . chiar daca este in engleza, franceza ,germana  textul. mentionez ca aici ma refer la tahograful digital care memoreaza sute  de zile si se vede toata activitatea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

nu scrie niciunde, dar asta este cu cardul.ramane pe el toata activitatea .

cel care controleaza verifica  ziua in curs si 28 zile anterioare !

acum depinde cat de zelos este cel care controleaza !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Bunà ziua si un nou an fericit tuturor,

Dupà cum stiti, Regulamentul 561/2006 impune controlul activitàtii pentru ziua în cours si pe ultimele 28 de zile ...

Deci nimeni nu poate fi amendat pentru o depàsire sau un repaus insuficient în urmà cu 35 de zile !

Aceste infractiuni pot fi sanctionate numai în cursul unui control la sediul firmei, si asta în functie de legile tàrii respective !

Drum bun !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Din discutiile cu alti colegi de suferinta am obtinut cateva informatii utile pt toata lumea:1-tot ce se stocheaza pe card va ramane vizibil pana la schimbarea lui(adica 5ani)chiar daca s-a descarcat cardul;2-soferul primeste amenda daca a comis greseli in ultimele 28 de zile;3-firma are obligatia sa descarce cardurile soferilor la 28 de zile,daca nu o face va primi amenda la un control de la ARR;4-firma are obligatia sa pastreze datele descarcate de pe carduri timp de 5 ani!Avand in vedere cum se lucreaza in Romania,s-ar putea sa primim amenzi si pentru 2 min de depasire program,chiar daca nu ai unde opri pt pauza,unii domni de la ARR nu inteleg si iti spun ceva de genul:-NU ma intereseaza pe mine,tahograful te-a anuntat cu 15 min inainte,trebuia sa-ti gasesti loc de oprire!Multi ori nu vad,ori fac pe prostii,dar chiar nu avem locuri de oprire pentru pauze!Poate vad si cei din conducerea tarii si isi pun si ei in gand sa faca mai multe parcari si mai multe drumuri bune ca tot se dau fonduri europene nerambursabile.....ah.....am uitat........nu mai au de unde fura!Drumuri bune colegi,sper sa va ajute cu ceva informatiile de mai sus!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Desi esti cam offtopic,ma obligi sa-ti raspund

Colegul dorea legi,regulamente,norme de aplicare.

De cele mai multe ori discutiile prin parcare sunt discutii si atat.Nu tin loc de lege.

1.Tot ce se stocheaza pe card ramane vizibil 1 an si nu 5.

2.28+respectiva.Tine de nuanta dar e diferit.Intr-o lege,ordonanta,hotarare,regulament conteaza orice cuvant.

3.in termen de max 28 de zile si nu in a 28-a

4.un singur an

Ai vre-un PV cu amenda pentru depasire de 2 min?

Cateva link-uri utile,se mai gasesc pe aici dar se pare ca lumea nu le citeste si prefera povestile

http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_52_2010_aprobare_og_21_2009_reguli_perioade_conducere_pauze_odihna_conducatori_auto_aparate_inregistrare_activitate.php

http://www.juris.ro/legislatie-detaliu/Ordonanta-nr-372007-din-07082007-privind-stabilirea-cadrului-de-aplicare-a-regulilor-privind-perioadele-de-conducere-pauzele-si-perioadele-de-odihna-ale-conducatorilor-auto-si-utilizarea-aparatelor-de-inregistrare-a-activitatii-acestora/

http://eur-lex.europa.eu/Notice.do?mode=dbl&lng1=ro,en〈=&lng2=cs,da,de,el,en,es,et,fi,fr,hu,it,lt,lv,mt,nl,pl,pt,ro,sk,sl,sv,&val=424997:cs&page=1&hwords=

http://www.e-transport.ro/REGULAMENTUL_CONSILIULUI__CEE__nr_3821_85-i94-news6589-p74.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salut guvis ! ca  o paranteza ,foarte buna remarca ta ,,Tu ii lauzi si nici macar nu ai ajuns acolo...Dupa felul in care vorbesti probabil ca ai fi in stare sa mananci si de pe jos pentru ca angajatorii sunt stapani si noi sclavi.NU INTELEGI CA UN ANGAJATOR TREBUIE SA OFERE CONDITII DECENTE DE MUNCA??Din cauza celor ca tine s-a ajuns unde s-a ajuns cu aceasta meserie." foarte adevarat! !  sa revenim . cunosc legile foarte bine ,le am cu mine mereu in romana si engleza ! mai ales ca la autocar ai voie 12 zile  de conducere in international  ,dupa care 3 zile pauza si vad ca nici politia din romania nu stie de aceasta reglementare si imi e teama ca cineva sa ,,ma faca"  dar ....  unde scrie CLAR  in lege ca daca te controleaza politia sau autoritatea rutiera  a tari in care conduci si iti gaseste o abatere pe cardul tahografic acum 40 zile are dreptul sa te amendeze ! sau nu are dreptul !?  nu vorbe , unde scrie !?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

domnule Guvis,cred ca dumneata nu circuli pe soselele Romaniei si nici macar nu stii ce vorbesti!citeste cu atentie si apoi raspunzi sau spui ceva in plus,dar nu aberatii din parcari,daca nu esti sigur de ce citesti sau ce auzi nu mai pune si pe forum!Iar daca citeai si dumneata cateva legi sau te interesai la domnii de la arr,te lamureau in legatura cu legile,regulamentele si cat se stocheaza pe card datele.Un exemplu pot sa til dau eu,daca vrei iti pot arata pe orice  card timpul de condus de cand este eliberat,chiar daca este eliberat acum 3 ani!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

bla bla bla...

Ceva concret ai de spus?Unde sunt legile alea cu care te lauzi?Pune aici paragrafele pe care le invoci.

Mi-am irosit cateva min si cu primul soft gasit nu vad date mai vechi de un an pe cardul personal

http://img843.imageshack.us/img843/6885/20110116204946.png

http://img213.imageshack.us/img213/4575/20110116205004.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Imi cer scuze pentru postul consecutiv dar trebuie lamurita problema

How Much Memory Space Does The Digital Tachograph Have?

At any one time the driver card holds typically 28 days of information about driver activities (the average activity of a driver is defined as 93 activity changes per day).

The digital tachograph vehicle unit is designed to hold data for 365 days with average use. It will also hold detailed speed data for the last 24 hours of actual driving time.

How often do I download my Digital Tachograph Card?

The Digicard has a limited memory of approximately 28 days (though this does vary depending on usage), once full it overwrites the oldest information on the card, OVERWRITTEN INFORMATION CAN NOT BE RETRIEVED.

Best Practice would be to download your card every week, this way you leave plenty of margin for error.

What data is stored on the driver card?

The driver card stores information that enables the driver to be uniquely identified. In addition the following activity data is stored for the last 28 working days (assuming an average number of events):

- Identification of the vehicles used

- Activities (driving, working, availability and rest times)

- Crew status (1 or 2 driver operation)

- Date and time of the driver card being inserted and withdrawn again

- Place where the working days began and ended

- Total distance

- Identification of the control official and date/time of last control

- Tachograph events and faults

Drivers

What happens when my driver card data memory or the mass memory is full?

The data memory operates on a rolling system in which the latest data automatically overwrites the oldest stored data. This ensures that the latest relevant data is stored to comply with the EU social regulations.

Surse:

http://www.dtco.vdo.com/generator/www/com/en/vdo/dtco/faq/drivers/faq_drivers_en.html

http://www.rs-roadsoft.eu/uploads/Digital_Tachograph_Information_Questions.pdf

http://www.tdcsystem.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=62

Domnule BenyDBM,

Cu toata stima si respectul pe care vi le acord,astept cu sufletul la gura pasajele respective sau poate ii  aduceti si pe domnii pe care ii invocati sa ma lamureasca.

PS:In caz contrar accept si scuzele pentru limbajul folosit

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • VIP

domnule Guvis,cred ca dumneata nu circuli pe soselele Romaniei si nici macar nu stii ce vorbesti!citeste cu atentie si apoi raspunzi sau spui ceva in plus,dar nu aberatii din parcari,daca nu esti sigur de ce citesti sau ce auzi nu mai pune si pe forum!Iar daca citeai si dumneata cateva legi sau te interesai la domnii de la arr,te lamureau in legatura cu legile,regulamentele si cat se stocheaza pe card datele.Un exemplu pot sa til dau eu,daca vrei iti pot arata pe orice  card timpul de condus de cand este eliberat,chiar daca este eliberat acum 3 ani!

Si eu am auzit ca pot sa iti verifice sa vada ce ai facut  in urma cu  3 ani,dar trebe un program mai special,nu cel folosit de control trafic,la urma urmei traim in epoca IT!

P.S Un mic exemplu,la BMW poti vedea numarul de km reali, de cate ori a intrat masina in service,ce probleme a avut..etc..doar cu cheia de la masina,duci cheia la BMW si daca au accel aparat iti dau toate datele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Daca ai auzit tot in parcare...eventual carduri folosite 1 data pe luna.

Personal sunt foarte pornit pe tot felul de legende auzite...multe seamana cu cele vanatoresti.Macar aici ma astept sa venim cu date concrete sa le demontam.

Eu nu imi dau seama cum sa bagi un DVD pe un CD folosind aceeasi compresie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Cine mi-a spus ,a fost oprit de BAG,cei de la BAG i-au spus lui.Nu uita ca si un Hard de PC,se pot vede toate lucrurile ce au fost stocate pe el,chiar daca au fost sterse si chiar daca hardul are unele defectiuni (lovit,rupt in 2..etc)

Mda...exact ce spuneam...mi-a spus cineva caruia i-a spus...care a auzit  etc.

Nici tu nu faci diferenta intre suprascriere si stergere...memoria de pe card e diferita de discul rigid.

La Xerox-uri , exista un fel de "cutie neagra" , care stocheaza toate paginile care au fost xeroxate.Deci, este posibil.

Chiar toate...?

Deja o dam in criminalistica...oricum nu asta era ideea topicului

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Members

De la intrebarile din primul topic  o sa dau tot eu raspunsul !  Daca politia sau autoritatea rutiera a tarii in care santeti controlati la cardul digital  vede o gresala de ex ati condus 5 ore in loc de 4,5 ore  acum 45 de zile  NU te poate amenda ! el are obligativitatea sa controleze  cele 28 de  zile plus ziua in curs  si atat! Amenda  dupa 45 de zile ca urmare unei greseli a dvs comisa in trecut  o puteti lua de la autoritatea rutiera a tari in care lucrati si aveti depozitata activitatea la firma ,in urma unui control la firma , care acea firma este obligata sa depoziteze  activitatea dvs 1 an pentru control  !!  dar  in acelasi timp este obligata sa tina in arhiva 5 ani activitatea dvs  dar nu mai puteti fi controlat decat in mod exceptional dar nu si amendat !  AMENDA SE PRESCRIE DUPA 1 AN ! atentie pentru cei care isi bat joc de tahograful digital ,  la un control la firma  timp de un an puteti fi amendati , chiar daca ai plecat de la firma respectiva ! sper ca totul este clar acum . informatiile de la arr , inspector arr care se ocupa cu controlul la firme . 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.