Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Pretul la combustibili.


CALIN

Postări Recomandate

  • Members

44

Am cautat taxele incluse in benzina de la 1 ianuarie 2011:

- acciza este de 467 EUR / tona

- taxa de drum este de 125 EUR / tona

- taxa de solidaritate (cate un cent / litru – motivul este acoperirea prejudiciului din urma falimentului Bancorex) adica 10 EUR / tona

Producatorul are pretul de aproximativ 370 EUR / tona.

Astfel rezulta urmatorul pret pe tona de benzina:370+467+125+10=972 EUR /Tona (taxe si accize)

Se adauga TVA de 24 % adica 233.28 EUR

Totalul este de 1205.28 EUR/tona

Un litru de benzina este 1,205 EUR (aproximativ 5.15 RON)

Producatorul incaseaza 370 EUR/tona

Statul incaseaza 835.28 EUR/tona

Asa ca oameni buni revolta este un cuvant prea mic,,,,da mai departe daca esti roman !

Merita sa inercam !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

Soferi!

Nu trebuie boicotate TOATE benzinariile cu doar una (grupul OMV, PETROM, PETROMv) pana intra in faliment sau scade pretul!

Evident ca benzinariile nu fac monopol de capul lor, nu este clar ca sunt in cardasie cu statul din moment ce o ancheta de 5 ani efectuata de Consiliu Concurentei nu a gasit nimic suspect ? ba cica cerceteaza in continuare ....

Cat timp sa le boicotam ? pana cand scad pretul la 3.8 RON!!!, aud IMPOSIBIL  ??? maama dace paguba o sa facem si OMV-PETROMULUI dar si bugetului de stat ..... duca-se banii la rusi si la italieni, macar astia nu mi-au gresit recent! ESTE ABSOLUT SIGUR CA DACA PESISTAM CAT E NEVOIE REACTIE VA FI! Ori faliment ori preturi scazute, ori contracte renegociate!!

Nu are sens sa boicotam toate benzinariile, unii dintre noi chiar au nevoie de masina.

Nu are sens sa facem circ cu blocaje si monezi la benzinarie, deranjam inutil conationalii nostri cu sinapse nuronice mai putine si riscam sa cadem in categoria mascarici deranjanti de la stirile de la ora 19:00

Deci, intrati pe urmatorul link, analizati, propuneti inbunatariri, nu mai alimentati de la OMV PETROM (nici la 4.9, nici la 4.4, nici la 3. 9  ....ci doar la 3.8!), DISTRIBUITI LA TOTI PRIETENII CUNOSCUTII !

http://spargemonopolul.wordpress.com/

Foarte important :

- distribuiti acest link catre toata lista de cunoscuti pe messenger, gtalk, popularizati legatura pe Facebook!

- adaugati acest blog in blogroll

- nu uitati de prietenii care nu au internet, fiecare persoana informata despre aceasta campanie care va contribui si raspandi la randul ei este deosebit de importanta !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Asta e un motiv bun pentru angajatori sa mai scada niste RON din buzunarele soferilor pe motivul ca "nu s-au incadrat in limitele de consum impuse de firma".

Lasand glumele la o parte pe mine nu preturile ma deranjeaja in tara asta,nu faptul ca ajung sa dau 6 lei pe 1l amarat de combustibil,5 lei pe o sticla de suc,sau 4 lei pe o paine ci faptul ca nu avem salariul raportat la aceste preturi.Si asta asa o sa fie pana o sa vina sfarsitul lumii in tara asta.Si in alte tari sunt preturi mari sau chiar un pic mai mari ca la noi dar acolo cetatenii au salarii cu care isi permit sa cumpere mai multe produse "scumpe" decat cumpara un roman in tara noastra cu salariile noastre de 200-300 E in medie.

Habar nu am de unde au scos ei ca salariul mediu la romani este de 1500 RON.Asta la stiri am auzit-o prin decembrie.

Asa cum spunea si volvo_freak :noua ne-o trebuit UE.Plus ca am fost si suntem intrati numai cu numele ca nu ai la ce sa ne compari cu alte tari,foarte foarte putine capitole.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

Servus tuturor!  In UE pretul motorinei este intre 1,07 si 1,42 E/ litrul. Cel mai mic pret in Luxenburg. Problema acuta nu sta in pretul per litru ci in SALARIUL castigat !!!  E una sa primesti 2500 - 2800 E salariu lunar si alta 100 - 150 E ! E una sa iei cursa cu 0,95 - 1,15 E / Km si alta cu 0, 25 - 0,8 pe acelasi Km !  In general noi romanii , cred ca ne ,,prostituam" si ne comportam precum fetitele la sex in grup. Cred ca suntem masochisti. Ne place....DAR  TREBUIE PROTESTAT ! Protestul trebuie sa fie vehement impotriva SARACIEI populatiei romane , primo, secondo- impotriva guvernantilor si parlamentului care s-au dovedit a fi antiromani! NICI O COMPANIE nu se va da inapoi de la profit, iar profitul va fi unitar pe toata intinderea continentala. Nici o firma nu ne va vinde litrul de gaz la jumatate din pretul practicat pe piata , de dragul nostru! Problema noastra reala consta in SARACIE! Saracie in care ne-a adus guvernele si parlamentele romane de la 89 in prezent. Azi traim realitatea mizeriei in care a fost tarata tara . Nu ma deranjeaja pretul , ci lipsa banilor! Traiesc de mai bine de 6 ani in UE , - m-am obisnuit ! Mi se pare pertinent sa alimentez de le un Schell de cartier , pretul fiind mai mic decat la un acelasi Schell de autostrada, insa nu polita lor finaciara doare , ci inegalitatea intre salariul romanului si cel din oricare stat din west, exceptie Portugalia.

  Vedem numai partea carburantilor? Nu veden preturile la alimente? Cata diferenta este intre pretul din RO fata de pretul din Germania ? Factura la telefon , oare nu e calculata in E la pretul zilei? Si toate celelalte, oare nu sunt calculate in Euro  ?Ba chiar mai bine la multe avem preturi mai mari ca in west! Chiar la calitate mai slaba!!

  Marea proplema sunt VENITURILE!  Scuze pentru expunerea viziunei mele ...... Drumuri bune

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous
Marea proplema sunt VENITURILE!

Corect. Eu nu prea inteleg de ce pt aceleasi servicii prestate romanii sunt platiti mai slab in tara lor.

Pai daca energia/combustibilii/alimentele/locuintele sunt la preturi europene, de ce veniturile nu sunt la fel de...europene ?  ???

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

Si eu m-am gandit ca-i simplu, insa i-am auzit pe unii cu niste teorii economice, ca cica sa vezi dom'le, asa si pe dincolo...si de aia nu ne permitem salariile din vest. Pai as fi eu de acord cu 'mnealor, dar cand vad furaciunea asta care canibalizeaza popoolatia de 20 de ani, cum sa-i cred? Averi care in vest se fac in 2-3 generatii, la noi s-au facut in 10-15 ani. :o 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.