Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

atestat persoane italia


Vizitator Anonymous

Postări Recomandate

  • 2 months later...
  • 11 months later...
  • 3 weeks later...
  • Members

pe italia nu sunt valabile decat atestatele eliberate de ei....asta in cazul in care vrei sa lucrezi la firma italiana

Salut, in Italia poti lucra cu permis si atestat  romanesc,asta cel putin in cazul transportului de marfa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...
  • Members

Decretul legislativ nr. 286/2005 spune în mod corect nimic despre șoferii care dețin un permis emis de un alt stat membru, sau în achiziționarea de formare inițială, sau scutire de aceasta, pe baza recunoașterii drepturilor dobândite.

Și într-adevăr, în această privință nu era loc pentru legiuitorul național pentru a reglementa ceea ce este deja prevăzut în Directiva privind acest punct.

Prin urmare, se poate de asemenea să efectueze activități în Italia pentru conducătorii auto profesioniști de transport rutier care dețin o licență emisă de un alt stat al UE:

a) categoria D1, D1 + E, D sau D + E, obținut prin data de 9 septembrie 2008, pentru transportul de persoane;

B) categoria C1, C1 + E, C sau C + E, obținut prin data scadentă până la data de 9 septembrie 2009;

Ele pot exercita, de asemenea, în Italia șoferii profesioniști în activitățile de transport rutier pentru care alte stat membru al UE și-a dovedit performanțele calificare inițială și / sau formării periodice.

Prin urmare, nu același lucru ar trebui să fie obligate să desfășoare transportul rutier italian CQC profesională a persoanelor sau a bunurilor.

Mai mult decât atât, aceiași factori (deja în posesia unei calificări, însă dobândit) - Daca sunteti interesati de a se bucura de beneficiile cadrului prevăzut la articolul 126 bis din drum, în exercitarea activităților profesionale - trebuie să solicite o CQC italiană, și, prin urmare, în mod necesar proceda la recunoașterea faptului că conversia licenței deținute în carnet de conducere italian.

Ar trebui remarcat faptul că, în scopul acordării unui CQC pentru transportul de persoane, nu este în nici un caz, să fie invitat să dețină o certificare profesională continuă echivalentă cu uscata.

În cele din urmă, și în special cu privire la licența de categoria C românească nu include dreptul de a conduce vehicule de categoria B, durata de valabilitate a lansat de reglementări vechi în vigoare înainte de intrarea în România a Uniunii Europene - trebuie remarcat că, în urma intrarea din România în Uniunea Europeană, pentru echivalența acestor licențe românești și italiene, aceeași sumă pentru un permis de categoria C, în conformitate cu prevederile Deciziei Comisiei din 25 august 2008, cu privire la echivalarea între categoriile de permise de conducere (2008/766/CE), publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene la 10 octombrie 2008.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Members

Atestatele romanesti model european (tip card ) sunt perfect valabile in Italia si Europa (ca doar sunt europene,nu?). Acelasi lucru zic si de ADR, cu toate ca nu are insemnele uniunii europene este ...valabil! Am fost oprit si de carabinieri si de politie avand incarcatura care necesita ADR si documentele sunt ok...precizez ca firma la care lucram era italiana.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.