Jump to content

informatie B+E


Recommended Posts

 • Members

buna ziua colegii.sunt nou pe acest forum si as vrea daca se poate sa ma ajutati cu o informatie.ieri am luat permisul categoria C,CE.daca conduc o masina de categoria B ce remorca pot atasa...care este masa maxima a remorcii.multumesc mult.drumuri bune si doamne ajuta

Link to comment
Share on other sites

 • Members

ma interesa mai mult  sa stiu daca conduc o masina de categoria B si o remorca de 4 tone de exemplu,am nevoie de tahometru.sau daca pot trage o platforma auto.mi-am luat permisul dar culmea e ca pentru categoriile C,CE cunosc masele,gabaritul etc......dar pt BE nu mi-a trecut prin cap sa intreb instructorul

Link to comment
Share on other sites

 • Members

nu stiu prea mult....stiu ca au domeniul de activitate principal transportul cu balastiere.acu vreo 2 ani le vedeam zi de zi pe drumuri acuma....mai rar...am vazut ca au niste procese la la sectia comerciala.nu stiu daca se duce la vale firma....

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Balastiere, Diguri...numai ca vremea rea e o problema si nu se poate lucra pe timp de iarna. Speram sa se incalzeasca, ca lucrari sunt, si eu astept sa ma intorc la ara. Mihai te anunt eu in caz ca se da drumu la treaba.

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Daca faci o cursa doua asa pentru tine merge, dar daca de exemplu iti faci firma si te prinde ARR sa zicem ca duci masini accidentate s-ar putea sa o incurci , ca de la 3,5 to trebuie tahograf cum bine ai zis .

Sper sa iti foloseasca ce ti-am raspuns !!

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Cu cat. B+E ai voie sa conduci un ansamblu format dintr-un  autovehicul + remorca cu masa totala de pina la 3,5 t. (tot ansamblul)

Ma intreb cum ai obtinut permisul de  conducere ( chiar de profesionist) daca nici macar asta nu stii si inca ceva, asa ceva nu se afla de la instructor, ci se invata din CODUL RUTIER.

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Cu B+E in regulament scrie :ansamblu format sin autovehicul tragator cat B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750kg ,iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu depaseste 3500kg.

Acum iti zic cum am inteles eu regulamentu si ce imi aduc aminte de la profesorul de lectura(nu imi mai gasesc caietu de lectura ca in el am scris cuvant cu cuvant ce a zis)

Cu B+E poti sa tragi o remorca mai mare de 750kg ,dar sa nu depasesti greutatea autovehiculului tragator si pe langa asta in talon vehiculului tragator scrie fara dizpozitv se franare ...n..kg si cu dizpozitiv de franare .....n...kg,si daca nu ma insel (sper sa aflu) greutatea ansamblului sa nu depaseasca 5000kg  de ex:WV Trabsporter T4 are 2500kg + remorca 2000kg =4500kg si sa zic un Mercedes Sprinter 3500kg nu are voie sa traga o remorca mai mare de 1500kg deoarece ar insemna sa depaseasca cele 5000kg.

Asa am inteles eu!!!

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Nu,nu ai nevoie,deoarece tahograf ai nevoie doar daca vehiculul tragator depaseste 3,5t si asa deja o sa ai nevoie de cat C(si ca prin urmare o sa ai nevoie de atestate)

La intrebarea a 2 nu stiu exact dar am impresia ca o sa ai nevoie de agbaritic.

Link to comment
Share on other sites

 • Members

daca am un mitsubishi pajero si trag o remorca cu platforma auto,trebuie sa instalez si tahograf pe masina si sa fac si atestatele....daca de exemplu sunt sarit din diagrama,mi-am terminat timpul de lucru si ma suna omul la 12noaptea ca are probleme cu masina si necesita tractare ce dracu fac?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.