Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Cum se obtine licenta de transport pentru o firma.


Vizitator Anonymous

Postări Recomandate

Vizitator Anonymous

Cum se obtine licenta de transport pentru o firma cu obiect de activitate – Transporturi rutiere de marfuri CAEN 4941:

-- Se angajeaza o persoana cu diploma de bacalaureat pe post de coordonator transport.

-- Obtine avizul de aptitudine medicala, avizul psihologic si cazierul judiciar.

-- Merge la ARR / ARTRI si depune un dosar , în vederea înscrierii la curs pt. obtinerea Certificatului de pregatire profesionala – COORDONATOR TRANSPORT (Durata cursului este de 10 zile, iar perioada de valabilitate a certificatului de pregatire este de 5 ani) care contine: copie xerox act de identitate si diploma de bacalaureat, avizul de aptitudine medicala, avizul psihologic si cazierul judiciar, contractul de munca si în original - adresa de numire din partea societatii, fisa tip de înscriere.

-- daca masina nu este înmatriculata pe firma se face contract de închiriere, între proprietarul masinii si firma si se înregistreaza la Administratia Financiara

-- se cauta un loc de parcare a masinii (garaj)- Se încheie contract de închiriere daca garajul / locul de parcare nu va apartine si contract de comodat daca va apartine.

-- se angajeaza cu cim, un sofer (sau mai multi)

-- Un sofer profesionist care efectueaza transport rutier de marfuri cu vehicule a caror masa maxima autorizata este mai mare de 3,5 tone trebuie sa obtina un atestat profesional (conform Ordin Nr. 521 din 19 martie 2007)

-- Daca nu are atestat, acesta se obtine în urma absolvirii cursurilor de pregatire si promovarii unui examen, perioada de valabilitate fiind de 5 ani – tot la ARR / ARTRI

-- DOSAR PT. OBTINEREA LICENTEI DE TRANSPORT

-- Pt. coordonator transport: copii xerox - act de identitate, diploma de bacalaureat, avizul de aptitudine medicala, avizul psihologic, cazierul judiciar, contractul de munca, certificatul de pregatire profesionala si în original - adresa de numire din partea societatii.

-- Pt. sofer: copii xerox - act de identitate, carnet de conducere corespunzator tipului de transport rutier, atestat profesional, avizul de aptitudine medicala, avizul psihologic, contractul de munca.

-- Pt. firma: certificat de înregistrare, certificat de înregistrare în scopuri de TVA, actul constitutiv (din care sa rezulte ca soc. com. are ca obiect de activitate CAEN 4941), angajament (conform art. 124, alin. (1), lit. f) din Normele privind organizarea si efectuarea transporturilor rutiere si a activitatilor conexe acestora)

Licenta de transport se acorda daca societatea îndeplineste urmatoarele conditii:

1. capacitate financiara - Conditia de capacitate financiara se considera ca fiind îndeplinita numai daca operatorul de transport rutier dispune de un nivel financiar de 9.000 EURO pentru primul autovehicul rutier si 5.000 EURO pentru urmatoarele. Daca dovada de capacitate financiara se face cu bilantul, acesta trebuie legalizat.

2. onorabilitate - Conditia de onorabilitate este îndeplinita numai daca persoana desemnata:

nu a fost condamnata pentru infractiuni grave.

3. competenta profesionala - Pentru a îndeplini conditia de competenta profesionala, persoana desemnata trebuie sa fie titulara a unui certificat de pregatire profesionala, eliberat de catre autoritatea competenta.

-- Pt. masina: certificat de înmatriculare si cartea de identitate a vehiculului, talonul anexa cu inspectia tehnica valabila, asigurarea obligatorie, dovada locului de parcare, act doveditor pt masina, rovinieta, certificat de agreere a unui vehicul rutier pentru transportul marfurilor sub sigiliu vamal (daca este cazul), Certificat International de Inspectie Tehnica (ITPI), dovada de verificare a tahografului, certificat de noxe.

-- Mai completati o lista cu vehiculele detinute si utilizate si o cerere TIP.

PUTETI SA-MI SPUNETI CUM ESTE LA REINNOIREA LICENTEI??????

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.