Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

sanctiune depasire mtma si alte pareri?


bulancea

Postări Recomandate

  • Members

Conducand pe la 3 dim pe centura Slobozia, cu un Fiat doblo incarcat avand viteza legala, am observat 2 girofaruri albastre (laterale) pornite deodata in spatele meu, iar eu am oprit deoarece circulau ostentativ in spatele meu, desi aveau loc de depasire. Era un echipaj de 2, cu un Logan rosu. Motivul opririi nu mi s-a comunicat, nici eu nu am mai intrebat. S-a prezentat unul, a verificat actele masinii si buletin/permis - totul bine. Actele marfii - i-am prezentat avizul in care aveam cantitatea reala 1300 kg util. La masina asta mtma este 2200 kg si cea proprie 1400,deci utilul permis este 800kg. Mi-au spus ca pt aceasta depasire de 500 kg la util amenda este de 2000 ron si confiscarea cantitatii de marfa care este peste limita utilului  ( nu e vorba ca ar fi confiscat ce era peste greutatea scrisa in aviz, nu s-a referit la asta). Cazul s-a rezolvat repede cu 40 ron, dar astept ceva pareri ca sa stim si altadata cum sa Procedam, nu cumva era nevoie si de Cantar,ca sa constate, in eventualitatea incheierii unui PV? sau pana la urma daca nu opream era mai bine? fiindca masina lor, avea doar 2 girofaruri albastre laterale mici fara sirena.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Ai luat teapa! ARR are competenta doar pentru auto cu mtma mai mare de 3,5 to. Politia nu are competenta sa sanctioneze decat daca sectorul de drum avea restictie de tonaj si tu ai fi condus un auto cu untonaj (mtma) mai mare decat era permis pe acel sector de drum. Deci .... teapa!

Pentru alte probleme va astept oricand.  Sunt fost jurist la finante si acum vreau sa intru in randul sofeilor de auto de mare tonaj - e o pasiune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

In vremurile bune, cand aveam bascula, l-a oprit pe sofer CNADR si ARR de satu mare, i-au facut poza la aviz si nu l-a cantarit deloc. Bineinteles ca am luat amenda pt depasire de tonaj, ca doar se vedea pe aviz, la ce sa mai cantareasca??? deci se poate si asa. Acuma eu nu stiu cine are dreptu sa fac proces pt asa ceva si cine nu, da eu zic ce am patit... Bineinteles ca am contestat si am castigat... ;) ;) ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

nu cred ca au fost alte persoane decat politisti, parca tin minte ca am mai vazut Logan rosu cu radar pe timp de zi in Slobozia, si nu cred ca facea careva vreo prostie ca doar era langa oras si varianta slobozia are doar vreo 4km, adica nu e mare pustietate. Cand m-am dus la masina lor , se vedeau ceva dispozitive pe acolo. Actele mi le-au dat imediat cum le-am facut promotia'' , nu m-au conditionat cu inca altceva, chiar au oftat (cred ca s-au gandit ca e cam putin, dar nici nu le dadeam mai mult) si au avut si un moment de ezitare, in care s-au uitat in stanga,in dreapta sa nu fie nimeni chiar daca era noapte. Apropo, a mai vazut cineva logan rosu cu radar sau cu controale prin slobozia? Si pana la urma nu trebuia sa opresc, ca era girofar albastru-pt incetinire,prioritate, nu era rosu-pt oprire, si nici sirena nu aveau. Spuneti ca se poate contesta daca nu a fost prezent Cantarul, am nevoie sa stiu ca avem si 2 tiruri si mai depasesc si la astea, in fc de cine ne opreste sa stiu cum procedez exact (eu oricum la camioane fac un singur aviz cu cantitatea reala a marfii, la dubita o sa fac 2 foite ca sa nu mai fie probleme)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Art.147 alin.2 din Regulament se refera la mtma si /sau dimensiuni  pe drumurile publice admise de autoritatea competenta, altfel spus mtma si/sau dimensiuni admise de autoritate pe drumuri publice. Deci se refera la ce permite drumul.

Aceasta constituie o obligatie a soferului.

Cu privire la numarul de pasageri:

Art. 148  alin. 2 din regulment arata: Se interzice soferlui  ...  sa transporte in auto mai multe persoane ...

Acum vezi dierenta ... am obligatia  .... si .... imi este interzis !

In plus, eu am respectat obligatia impusa de drum.

Daca ne le respectam, ambele sunt incalcari ale legii insa niciuna nu este special sanctionata.

Deci ... cat iau amenda pentru faptele de mai sus si care este textul de lege care indica nr. de puncte de amenda ... etc. Ex: trec pe rosu - art.100 alin.3 lit.d din OUG nr.195/2002 - 4 sau 5 puncte de amenda.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.