Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Interviu cu un sofer roman nedreptatit in Danemarca. Va intra in greva foamei...


ciprian swe

Postări Recomandate

  • Members

http://www.youtube.com/watch?v=bVH-VwnWxRk&feature=player_embedded#at=159

BUNA  ZIUA.

MA  NUMESC  JIMBOREAN  DIN  ROMANIA

DETIN  UN CAP  TRACTOR  SI  AM  FOST  CHEMAT  IN DANEMARCA DE O FIRMA 

IAR  CAND  AM  AJUNS  MA -AU  TRIMIS  LA  O  ALTA  FIRMA  CU  CARE  AM  INCHEIAT  UN  CONTRACT  PE  O  PERIOADA  DE O  LUNA  [ 01-03-11,01-04-11 ]  CARE  PE  DATA  DE  16-03-11 A FOST  REZILIAT    DIN  MAI  MULTE  MOTIVE  PE  CARE  O  SA  LE  AFLATI  DACA  LUATI  LEGATURA  CU  MINE  .FIRMA  CU  CARE  AM  LUCRAT  ESTE  EURO  TRANS DENMARK  A/S  DIN  EUGELUND  A 27  6200  AABENRAA  CARE  IN  PREZENT  REFUZA  SA  IMI  PLATEASCA  BANI    PENTRU  CARE  AM  LUCRAT  , STAU  ACOLO  DIN  DATA  DE  16-03-11 DE CIND  SA  REZILIAT  CONTRACTUL  CU  O  PLANCARDA  IN  PARBRIZ  PE  CARE  IMI  CER  DREPTURILE  ,FARA  MINCARE  SI  BOLNAV  DE ACEIA  VA  ROG  SA  MA  AJUTATI  A  FACE  PUBLICA  ACEASTA  SITUATIE  IN  CARE  MA  AFLU  SI  SA  POT  SA-MI  RECUPEREZ  BANI  .

PENTRU  MAI  MULTE  DETALI VA  ROG  SUNATI  LA  0744558475  VA  ASTEPT  SI  VA  MULTUMESC.

...BANA  ZIUA ,SUNT JIMBOREAN  V-AM  TRIMIS  SI  MAI  DEVREME  UN  MESAJ  PENTRU  A  MA  AJUTA  .AM  PRIMIT MESAJE  DE  AMENINTARE  DIN  PARTEA  PATRONULUI  DE  LA  EURO  TRANS  DANEMARK  CA  DACA  NU  PLEC  CU  MASINA  DE  ACOLO SI NU  IAU  PLANCARDA  SCRISA  DE  PE  PARBRIZ  VINE  CU  O  MACARA  SI  IMI  RIDICA  MASINA  SI  PE  MINE  MA  LINSEAZA  AM  CA  DOVADA  MESAJUL  LUI  TRIMIS  CATRE  ALTA  PERSOANA  SI  DIN  GRESALA  SI  MIE  DACA  DORITI  VIL  POT  TRIMITE  .

VA  ROG  SA NE  AJUTATI  SI  SA LUATI  LEGATURA  CU  NOI  LA  TELEFON  0744558475  VA  MULTUMESC  ASTEPT  CAT  MAI  URGENT  AJUTORUL  DUMNEAVOASTRA

... AVEM  O  MARE  RUGAMINTE  LA  DUMNEAVOASTRA  NU  PUTETI  SA  NE  PUNETI  IN  LEGATURA  CU  O  TELEVIZIUNE  DE  ACOLO  SAU  UN  ZIAR  LOCAL ,. EU  SUNT  TOT ACOLO  IN  FATA  FIRMEI  EURO  TRANS  DENMARK  STR.EGELUND A 27  6200  AABENRAA  NU  STIU  PANA  CAND    .VA  MULTUMESC  CA  DORITI  SA  NE  AJUTATI  SI  ASTEPTAM  SPRIJINUL  DUMNEAVOASTRA 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • EX Staff

Sincer imi pare rau pentru el, insa lipsa de informatii si un nivel de pregatire din punct de vedere legislativ ,duce la asemenea tragedii !

Poate cere sprijinul ambasadei romane din Danemarca,face plangere penala,cere un avocat din oficiu !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

un sofer de buna credinta a dat peste o firma tepara,nasol ca este roman,la citi colegi avem prin danemarca poate trece vreun coleg pe acolo sai dea si lui macar ceva de mincare,pe linga asta omu tot are credinta ca rezolva ceva cu tv,cel mai usor este sa il dai in judecata,are acte deci ar fi usor,dar nu stii legile lor si pierzi timp,bani.Deci danezul ala[sa nu uitam ca e ajutat tot de un roman,care ar fi putut sai zica ca e teapa] ar fi trebuit sa aiva la poarta cel putin 100 camioane cu romani,sa vezi atunci ce repede platea,sper sa reuseasca totusi sa isi ia bani repede si sa vina acasa,sigur nu mai trece prin DK

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

UITE  DE AIA  ISI  BAT  JOC  DE  NOI TOTI  EUROPENI,ASA  ZIS  CIVILIZATI,NU  VAD  NICIUN COMENTARIU  CARE  SAL  AJUTE  PE  BIETUL , OM ASTA  E  DACA  AM  FI  SARBI  PROBABIL ACUM ACOLO  ERAU  CATEVA  CAMIOANE  CU  SOFERI  ROMANI  SAL  AJUTE  .CEI  CARE  SE  DAU  MARI  SOFERI  PRIN TARILE  NORDICE  FACETI  CEVA  SAL  SPRIJINITI  PE  OM VI SE  POATE  INTAMPLA SI  VOUA.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

  Poate ca danezul nici macar nu e tepar!Romanul nostru este sofer-proprietar!Nu stiu cum este in Danemarca,dar in Canada,daca soferii de companie sunt platiti la saptamana sau in cel mai rau caz la 2 saptamani,owner-operator-ii pot sa semneze contracte pentru voiaje care vor fi platite dupa 30-60 sau chiar(foarte rar)90zile!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

poate nam inteles eu corect dar omu zicea ca inainte de a inceta si a rezilia contractul a discutat cu danezul,acesta ia trimis factura pe 1204 euro.Dupa mine asta inseamna ca danezul ii poate plati suma,este posibil sa se fi ofticat si sa vrea sa il tina un timp sa nu ii plateasca sau sal plateasca foarte tirziu sau in rate,sper ca in aceste 2 zile sa se fi rezolvat ceva,oricum nu vad nici un comentariu de la cei care lucreaza pe dk,chiar nu avem pe nimeni pe acolo care sa il poata ajuta cu ceva?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

am dat dimineata cateva mailuri la cateva ziare de mare tiraj de la noi, poate totusi se va gasi cineva sa bage in seama si problema asta. :(

o sa incerc sa trimit si la cateva televiziuni, desi nu cred ca ne va baga cineva in seama.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Intamplator eram acolo in Padborg, in parcare cu el in vinerea in care spune ca trebuia sa ia o semiremorca de la Freja sa o duca la descarcat undeva in Danemarca! Eu cu mana mea i-am scris mesajele catre dispecerul lui ca el nu se prea descurca in limba engleza!Nemultumirea lui era ca dispecerul ia promis ca o sa faca curse de Franta si Spania, iar acum il pune sa faca distributie in Danemarca! Dispecerul ia zis sa ia semiremorca respectiva si sa o descarce ,apoi ramane cu ea si nu o mai schimba,dupa care va avea si curse de Franta si Spania,dar el a refuzat sa descarce semiremorca respectiva si de aici normal ca firma a reziliat contractul cu el!Din ce stiu eu intelegerea era ca plata se va face la 30 de zile,dar omul vrea banii acum! Poate sa faca greva foamei cat vrea insa dupa mine nu are dreptate!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Actualizare in cazul Jimborean. Soferul roman a primit o suma de bani si motorina pentru a ajunge acasa.

In urma negocierilor s-a ajuns la un compromis. Soferul roman a primit o suma de bani de la firma daneza, drept aconto si motorina pentru a pleca acasa. BRAVO !

Mai jos mesajul primit la redactie:

"Vreau sa va anunt ca domnul Jimborean si-a primit cei 500 euro + 350 diesel, restul de bani vor fi depusi in banca in conformitate cu contractul.

(si totusi... Cum ramine cu aia 75 de euro ciuguliti de politia daneza ? aia nu a fost o nedreptate ?)

Intelegerea a fost ca materialele cu firma respectiva sa fie sterse si cu ajutorul dumneavoastra am reusit sa fac acest lucru.

I-am spus domnului Jimborean ca orice comunicatie intre el si firma respectiva va fi prin mine.

Vå multumesc pt intelegere.

O romanca

F.H."

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Un apel de ajutor. Un strigat de revolta din parte d-lui Jimborean, soferul roman inselat de ofirma daneza. A fost arestat astazi pentru cateva ore, i-au fost confiscati ultimii bani de mancare: politistii danezi au incercat sa il intimideze si au cerut stergerea de pe internet a celorlalate interviuri.

Ambasada romana in Danemarca, TREZITI-VA ! Ambasador Victor Micula, fa ceva si pentru oamenii si poporul pe care il reprezinti! ACUM !

(mai jos aveti un interviu cu Teodor Baconschi, ministrul de externe al Romaniei, care promitea anul trecut ca romanii din Danemarca vor fi protejati si  interesele le vor fi aparate. Dom' ministru , unde va sint promisiunile ???)

BUNA  ZIUA.  Tin  sa  va  informez  ca  astazi  de  dimineata  a  venit  politia  si  m-au arestat pe  motiv  ca  stau  cu  masina  in  parcare [pe  strada] si  dorm  in  masina  ,am  fost  dus  la  sectie  si  tinut  2 ore  arestat.La  plecare  mi-au  luat  din  portofel  75 euro  care  reprezinta amenda ,si  au repetat  de  cateva ori  o  politista ca  sa  scoatem  tot  ce  am  scris  pe  internet  si  sa  plec  in  ROMANIA .

Politisti  au  fost  aceiasi  care  au  fost  si  cand  a  fost  dus  de  salvare  , nu  stiu  cum  sa  mai  procedez  ce  ma sfatuiti  sa  fac. ,  .Nu stim  cu  ce  drept imi  poate  cere  politia  asa  ceva cred  ca  ar  fi  bine  daca  am  publica  stirea  si  in ziarele  de  scandal  si  la alte  posturi  tv  de  acolo  ,

Va  multumesc  .

JIMBOREAN

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Ioan Jimborean a fost timp de 30 de ani şofer de tir, timp în care a cutreierat Europa, ajungând până în Asia. Din toamna anului trecut este şomer, după ce firma la care lucra s-a închis. “Mi-am dat seama că AJOFM nu îmi va găsi de lucru, căci am 54 de ani. Abia găseşte locuri de muncă pentru cei mai tineri ca mine. Aşa că m-am dus să mă interesez ce pot face printr-o societate”, spune bărbatul.

Acesta a înfiinţat în acest an firma NordWestExpres SRL şi a început să participe la seminarii organizate de Oficiul Teritorial pentru întreprinderi Mici şi Mijlocii (OTIMM) Cluj.

“Din păcate, domnul nu se plia pe niciunul din programele noastre de finanţare din cauza activităţii pe care vrea să o desfăşoare, de transport. Atunci singura variantă este creditul bancar, unde însă nu ne putem implica”, a spus directorul OTIMM Cluj, Mircea Miheştean. Acesta i-a sugerat lui Jimborean să meargă la Fondul Naţional de Garantare pentru întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGIMM).

Bărbatul disponibilizat şi cu firmă nou înfiinţată a primi răspuns de la FNGIMM că îi va fi garantat creditul, cu condiţia să-l obţină de la vreo bancă. “I-am explicat domnului Jimborean că, fiind şomer, nu prea are şanse la creditare. Băncile nu agreează o astfel de situaţie, mai ales că firma sa nu avut activitate deloc”, a precizat directorul sucursalei din Cluj a FNGIMM, Liviu Apetrei. Şi totuşi, Ioan Jimborean a bătut la uşile aproape tuturor băncilor din Cluj.

“Peste tot acelaşi răspuns: nu finanţăm firme care sunt nou înfiinţate. Dar cum să am activitate dacă nu am bani destui să o pornesc. La unele bănci mi-au cerut ca firma să aibă trei luni de activitate, la altele şase sau 12 luni”, a spus bărbatul. Acesta vrea să obţină pentru firma sa un credit de măcar 30.000 de euro pentru a cumpăra un cap tractor. “

Am partea de 30% din credit pe care trebuie să o pun eu, am şi contract cu o firmă străină cu sediul în Oradea şi o înţelegere cu cineva din Germania care îmi va da de lucru. Dacă am capul tractor, ei îmi dau semiremorci încărcate pe care să le transport”, a menţionat Jimborean.

Reporterii Ziua de Cluj au mers pe urmele bărbatului la unele bănci şi au prezentat cazul, rezultând şanse minime pentru acordarea creditului pentru IMM.

“Una dintre condiţii este ca solicitantul să aibă un venit alternativ. Este greu de finanţat o firmă nouă dacă nu are contracte solide care să arate că va avea venituri. De asemenea, ar fi un mare avantaj dacă ar putea prezenta un bilanţ pe măcar trei luni pentru a se vedea un cash-flow. Este important şi domeniul în care vrei să activezi, iar cel al transporturilor este foarte nesigur. Avem firme de transport creditate care şi-au redus numărul de maşini în ultimul an din cauza problemelor financiare”, a explicat un consilier al serviciului credite din cadrul sucursalei CEC Bank din Cluj-Napoca.

O posibilă soluţie

Refuzat de bănci, şomerul Ioan Jimborean s-a adresat unei instituţii financiare nebancare (IFN). Numai că IFN-urile nu sunt, deocamdată, acceptate de FNGIMM. “Noi am depus la Fondul de Garantare actele în vederea încheierii unei convenţii, însă am înţeles că sunt slabe şanse să se întâmple asta, deoarece Fondul, fiind de stat, lucrează numai cu băncile. Dar să vedem, chiar sunt curios de răspuns”, a declarat directorul IFN Carion, Călin Scridon.

“Carion a depus scrisoare de intenţie în urmă cu trei săptămâni şi este în analiză”, a confirmat directorul sucursalei Cluj a FNGIMM, Liviu Apetrei. între timp, Jimborean a depus o sesizare la Instituţia Prefectului, în care cere guvernului să ofere o soluţie de creditare şi pentru IMM-urile nou înfiinţate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.