VIP MANV10 Posted April 9, 2011 VIP Share Posted April 9, 2011 Citisem in 2 editii a revistei Tranzit despre piata de transport Ex-U.E.Tarifele sunt mai bune ca in U.E dar mai greu cu tranzit-ul,infrastructura mai rea,riscuri mai mari( furtul ),intelegerea grea cu autoritatile(ex.Rusi) Daca ati detine o firma de transport,ati intra pe pietele de transport din afara U.E (ex .Rusia,Orientul Mijlociu,Maroc..etc)? P.s Il rog pe Razvan(si cei care au/avut curse ex.U.E) sa ne dea cateva idei cam cum ii ''viata'' pe acolo,cum ii cu tranzit-ul,cum te intelegi cu autoritatile,ce greutati intampini,la ce trebe sa fi atent... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Coman Posted April 10, 2011 Members Share Posted April 10, 2011 Eu unul nu m-as baga pe asemenea rute...cunosc un sofer care face curse de Rusia. A zis ca de cand intra in Rusia, nu se opreste decat la descarcat...e insotit de blindate in fata si in spate....nici macar sa manance sau pentru toaleta nu are voie sa opreasca ca e jale pe acolo...pana nu iese din nou catre Tara nu coboara din cabina. Eu zic ce mi-a zis el...daca minte el..mint si eu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Tavy985 Posted April 10, 2011 Members Share Posted April 10, 2011 Eu unul nu m-as baga pe asemenea rute...cunosc un sofer care face curse de Rusia. A zis ca de cand intra in Rusia, nu se opreste decat la descarcat...e insotit de blindate in fata si in spate....nici macar sa manance sau pentru toaleta nu are voie sa opreasca ca e jale pe acolo...pana nu iese din nou catre Tara nu coboara din cabina. Eu zic ce mi-a zis el...daca minte el..mint si eu... O fi fost trecand pe acolo in perioada interbelica . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIP MANV10 Posted April 10, 2011 Author VIP Share Posted April 10, 2011 Nici eu nu cred ca merge cu bilndate .....in orice caz nu'i usor dar nici imposibil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Coman Posted April 10, 2011 Members Share Posted April 10, 2011 Am uitat sa mentionez ca transporta armament si munitie....din ce zice el. Posibil sa si minta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members CatalinFCS86 Posted April 11, 2011 Members Share Posted April 11, 2011 insotit de blindate:)) ca in filme.... prietenu tau cre'ca e ala din transporter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members miki23 Posted April 11, 2011 Members Share Posted April 11, 2011 Are dreptate prietenul tau asa se merge pe Rusia daca nu esti insotit de blindat ramai pieton iti ia aia tot,si asta nui vrajeala,in schimb pe tarile arabe nai sa vezi furt aia au legi severe in privinta asta. PS.Nu inteleg de ce sunt supravegheat de administratori acestui sait,doar pentru faptul ca nu am acceptat sa fiu facut sclav de un supraveghetor de trafic de la trans sese? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members MALEFICE Posted June 22, 2011 Members Share Posted June 22, 2011 Dupa cum bine ati observat ,in EUROPA sa redus numarul camioanelor turcesti din cauza taxelor de drum,motorina foarte scumpe ,cat si a sicanelor din partea autoritatilor (germane,mai ales).Mai sunt cateva companii care opereaza UE,restul sau mutat in spatiul ex-sovietic ,asia, africa de nord,arabia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members cursa33 Posted August 29, 2011 Members Share Posted August 29, 2011 nu e chiar asa cu rusia asta...sau schimbat multe lucruri si la ei... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members skimmere Posted November 8, 2011 Members Share Posted November 8, 2011 da sau schimbat dar prima data se trece prin mana politiei!cum vad cate un tir sau camion cu numere din europa,vorbesc in limba lor si tu ca sofer ai sa intelegi decat euro sau dolari amenda! Eu am fost in ucraina si e jale!Chiar si la piata sau magazin daca te vede strain te intreaba daca ai euro sau dolari ca sa platesti cu ei! Am sa revin cu noutati! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Razvan Posted February 2, 2012 Members Share Posted February 2, 2012 Acum am gasit si eu topicul asta Blindate ? Nici in Irak nu ne'au dus cu blindate,doar in Siria se face un convoi. Nu e deloc asa cum spuneti cu furatul,nu am auzit nici un coleg cu care am facut Rusia sa fi avut probleme cu furatul din cabina sau al motorinei(asta nu o fura nimeni ca e ieftina la ei).Tot ce iti trebuie pt.cursele de UA si RUS e rabdare pt.drumurile proaste,daca stii o leaca de rusa si mai bine si bani multi pt. spaga in vami si pe traseu.In vami am dat 170 $ dus-intors iar pe drum pt. mici banalitati cum ar fi 87 km/h in localitate am dat in RUS 2 $, pt. numarul de pe tractor pierdut din cauza gropilor am dat in UA 5$. Nu mi s'a parut deloc periculos,si cu toate ca momentan nu mai fac curse acolo,cu prima ocazie nu as zice nu.Momentan am ramas pe relatia RO-TR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members dariusss Posted February 18, 2012 Members Share Posted February 18, 2012 Nu mai este de mult asa in Rusia .Eu am facut Ucraina 5 luni fara nici o problema ,te mai opresc politistii pentru datina ,dar in rest e fff bine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members FeriP Posted July 29, 2012 Members Share Posted July 29, 2012 Pai stai asa ca daca ala duce arme si munitie ii normal sa aibe blindate dupa el... Da la transporturi normale nu cred ca te insoteste nimeni cu tancu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members dan_g Posted October 12, 2012 Members Share Posted October 12, 2012 am fost in tarile arabe, si este destul de ok pentru cei familiarizati cu vamile. singurele probleme ar fi perioadele mari de stationare in vami, lipsa facturilor care ingreuneaza decontul, si faptul ca pt. cei din ue totul este mai scump. totul este negociabil. pentru cei care transporta pt firme serioase poate fi o alternativa mai buna decat ue. o problema ar mai fi sistemul romanesc de plata al soferilor care cu este potrivit pentru curse in orientul mijlociu. poate fi adoptat sistemul de plata turcesc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members imperrio88 Posted October 13, 2013 Members Share Posted October 13, 2013 eu cred ca exagereaza acel coleg,in primul rand transportul de munitie si armament se face cu masini speciale si in conditii speciale,nu iei un transportator si il incarci cu proiectile gloante etc si ai dai drumul.E trasa de par povestea..parererea mea Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members oldtrucker Posted October 14, 2013 Members Share Posted October 14, 2013 Bla bla bla . Am auzit eu ca unul..... Spunea cineva ca ...... Un coleg care a fost ..... Multi vorbesc ....putini cunosc ! Parcarea si internetul , de cele mai multe ori denatureaza realitatea . Sunt curios de colegul care cara munitie si armament in Rusia , daca stie sa arate Rusia pe harta si cat timp se uita pe you tube. Cat despre arme si munitii in Rusia .....ma abtin de la comentarii , dar a-mi pun o intrebare .....ducea in Rusia , sau aducea din Rusia ? Despre tarile arabe .....nici macar nu vreau sa intru in polemici . ( Mai nesigur m-am simtit la Napoli ,decat la Moscova , sau la Villalba decat la Tabriz sau Amman) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members mmc66 Posted November 23, 2013 Members Share Posted November 23, 2013 Colegu o fi uitat sa spuna de avioane si elicoptere ......samd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members FeriP Posted January 31, 2014 Members Share Posted January 31, 2014 Nu. Am facut mai demult cateva curse prin Ucraina. N-am dormit deloc de frica ca ma fura. E teroare pe acolo. Tin sa cred ca ceea ce povestesc alti colegi pe aici e foarte adeavarat! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members lkw_daniel Posted February 16, 2014 Members Share Posted February 16, 2014 Eu unul nu m-as baga pe asemenea rute...cunosc un sofer care face curse de Rusia. A zis ca de cand intra in Rusia, nu se opreste decat la descarcat...e insotit de blindate in fata si in spate....nici macar sa manance sau pentru toaleta nu are voie sa opreasca ca e jale pe acolo...pana nu iese din nou catre Tara nu coboara din cabina. Eu zic ce mi-a zis el...daca minte el..mint si eu... Îi vechi.subiectul dar pentru a prevenii alte zvonuri de gen... Șoferul ala care îl cunoști..vorbea prostii din auzite Eu mai multe nu spun. O imagine face cât 1000 de cuvinte.. Restul sant povești de YouTube.vorba la un coleg de aici Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members a(u)di Posted February 16, 2014 Members Share Posted February 16, 2014 da sau schimbat dar prima data se trece prin mana politiei!cum vad cate un tir sau camion cu numere din europa,vorbesc in limba lor si tu ca sofer ai sa intelegi decat euro sau dolari amenda!Eu am fost in ucraina si e jale!Chiar si la piata sau magazin daca te vede strain te intreaba daca ai euro sau dolari ca sa platesti cu ei! Am sa revin cu noutati! de astea se intampla si in alte parti... eu am patit-o in Bulgaria, nici nu am inteles bine pentru ce m-au pus sa platesc amenda aia de fapt, nu cred ca era chiar amenda, mai mult o atentie, asa... nu am primit nicio chitanta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts