Jump to content

Apa radioactivă de la Fukushima, îmbuteliată și vândută ca Sprite


CALIN

Recommended Posts

  • Administrators

    Deși nimeni nu vrea să recunoască, acumularea apei radioactive la reactorul doi de la Fukushima este de fapt problemă de politică economică. Concernul Coca Cola cumpără de ani de zile apă de la Fukushima pentru băuturile sale răcoritoare, în varianta cu gust îmbogățit. Însă după devastatorul cutremur din Japonia, guvernul japonez a impus un embargou Statelor Unite ale Americii, ca să nu le dea americanilor șansa să avanseze în timp ce ei regresează.

    Purtătorul de cuvânt al companiei Coca Cola, Mike Fuckem, a explicat situația: „Deversarea apei de la reactor în ocean este un boicot evident la adresa companiei noastre. Suntem alături de poporul japonez în această criză, dar nu vedem niciun motiv să nu ne lase să facem și noi un ban. Au preferat să arunce apa decât să ne lase să o îmbuteliem, la fel cum fac fermierii când varsă laptele în stradă ca să-i crească prețul. Mii de tone de Sprite s-au scurs în ocean, de unde cu greu vor mai putea fi recuperate”, a spus înaltul oficial Coca Cola.

    Din punct de vedere tehnologic, apa obținută la centrala nucleară de la Fukushima este ideală pentru o fabrică de Coca Cola. De fapt, fabrica de Coca Cola din Fukushima a avut anul trecut cele mai mari vânzări din lume, ceea ce spune multe despre calitatea acestei ape. Datorită radiațiilor, microbii nu rezistă mult în apă: ori mor, ori se transformă în alte forme de viață mai simpatice, precum rățuștele sau veverițele. Folosind o rețetă secretă, Coca Cola adaugă apoi mult zahăr și un strop de lămâie, și iată Sprite-ul pe care îl știm cu toții. Sprite. Spune pe bune!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.