VIP MANV10 Posted April 15, 2011 VIP Share Posted April 15, 2011 Prestigiul autovehiculelor Tatra s-a construit de-a lungul a peste 100 de ani, sprijinindu-se pe trei elemente caracteristice: sasiul tubular, motorul racit cu aer, semiaxele independente. Aceste caracteristici tehnice sunt principalele “vinovate” pentru costurile scazute cu intretinerea masinilor, permitand exploatarea in conditii de drum greu. Masinile Tatra sunt prezente pe toate meridianele globului, functionand cu echipari similare in frigul din Siberia si caldura din desertul Sahara. Noile motorizari Tatra respecta normele EURO 5, folosind metoda de tratare a gazelor de evacuare cu aditiv pe baza de uree – Ad Blue. Sasiul solid, permite montarea unor suprastructuri diverse, ce pot fi folosite pe teren accidentat. Astfel, aceste echipamente pot fi de la instalatii petroliere complexe, pana la utilaje de intretinere a drumurilor. Noul model TATRA TERRN°1 Motorizari Euro 5 ,Cilindree 12667 cm3,Cuplu net 2100 Nm/1100-1200 min-1.Numarul treptelor de viteze – inainte 14,Inapoi 2 Cutie de transfer Tip TATRA 2.30 TRS 2,9 (1,2) descrescatoare, doua trepte de viteza, cuplarea se face si in mers, mareste numarul de viteze in cutia de viteze PUNTEA FATA Directoare, motoare cu semiaxe, cu posibilitate de decuplare a functiei motoare, diferential. Bare de torsiune si amortizoare PUNTI SPATE Motoare cu semipunti articulate, diferential interaxial si diferentiale axiale. Perne de aer cu arcuri elicoidale si amortizoare Sursa:-http://trucksfoto.pl/index.php -http://www.tatra.ro/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted April 15, 2011 Share Posted April 15, 2011 Pacat ca au cabine cu design arhaic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members hermanrazvan Posted March 3, 2012 Members Share Posted March 3, 2012 Mie imi plac cabinele.Pe santier si la munci grele am vazut tatre deci cred ca sunt masini cu care nu te faci de rusine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members RazvanBV Posted March 3, 2012 Members Share Posted March 3, 2012 enjoy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Iulian.Purcari Posted March 4, 2012 Members Share Posted March 4, 2012 Eu stiam ca au incheiat un acord cu Daf pt cabine si motoare, iar pozele sunt de pe site-ul lor www.tatratrucks.com [ataşament şters de admin din cauza vechimii] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members oldtrucker Posted March 5, 2012 Members Share Posted March 5, 2012 Tatra au fost , sunt si vor ramane super camioane . Cine nu a simtit o Tatra nu-si poate face o impresie . Eu raman un nostalgic , aducandu-mi aminte cu mare foarte placere de 816 pe care am lucrat . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIP MANV10 Posted March 5, 2012 Author VIP Share Posted March 5, 2012 Eu stiam ca au incheiat un acord cu Daf pt cabine si motoare, iar pozele sunt de pe site-ul lor www.tatratrucks.com Asa'i ,Grupul PACCAR au achizitionat TATRA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members costi979 Posted March 5, 2012 Members Share Posted March 5, 2012 ma uitam la video-ul de mai sus...se mai monteaza tahografe cu diagrama in 2012?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Mercedes_freak Posted March 5, 2012 Members Share Posted March 5, 2012 ce ziceti voi de cum e amplasata frana de mana? ce Dzeu? doar suntem in 2012, un pic de evolutie sa se vada... tre sa fii acrobat sa poti trece in pat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members mariusdafxf Posted January 5, 2013 Members Share Posted January 5, 2013 Faze tari cu camioane compilatie 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts