Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Ce v-a determinat sa deveniti soferi de cursa lunga


Vizitator Anonymous

Postări Recomandate

Vizitator Anonymous

Buna seara dragi soferi .Deschid acest topic pentru a prezenta toti cei care vor, cum de s-au hotarat sa devina soferi profesionisti, de pe la ce varsta, si daca ati recomanda aceasta meserie.

Fiecare trebuie sa aiba cateva amintiri din momentul cand si-au dedicat viata soferiei.

Cu respect :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

din 87 de vizite hai sa incep eu  ;D ;D

de mic m-au atras camionele , imi pareau mari , impunatoate ...un vecin avea o raba de la salina de sare din ocnele mari , si cum nu intra la el in curte , o lasa la mine , nu putine au fost diminetile cand ma chema sal ajut la pornire ...ma lua de sub brat si hopa ...sus ...nci nu ajungeam la pedale daca stateam pe marginea scaunului , ...el tinea festila ..si eu dadeam la automat .....dupa imi placea sa fac ,,sprituri ,,  ;D ;D ;D  ce suparat am fost pe el ca a a last raba si a luat un t.v. .....ala imi parea deloc ,, atragator ,,

am urmat scola profesionala , profil eletromecanic , si practica la autobaza TRANSCOZIA  Valcea , toata ziua , la autobuze si camioane , si datorita unui concurs pe meserii ( locul 2) am avut ,,privilegiul ,, la scoala de soferi gratis  ...bucurie mare ......

scoala de soferi , timp de 1 an scolar, sambata ore de legislatie , lunea pe dacie , si joia pe saviem .......

dupa orele la rece si poligon ......eream mandru cand mergeam pe dn 64 valcea -drgasani cu a-5-a cu .......50 la ora  ;D ;D ...

dupa ce am devenit sofer ,,cu acte in regula ,, m-am dedicat total meseriei , putin prin tara si dupa am emigrat in ,, tarile calde ,,!!!!

salutari si numai bine , drumuri bune !!!!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

la mine n-a fost pasiune pentru masini,copil fiind.de fapt,n-am interactionat cu meseria asta in nici un fel,neavand rude sau vecini care sa se ocupe cu asa ceva.cand am crescut,dupa scoala generala,mama m-a inscris la sculptura,trecand peste cuvantul tatalui meu,care m-ar fi vrut la un liceu cu profil auto.au trecut anii,a venit armata,casatoria,copilul.intre timp facusem B-ul,imi luasem o dacie veche pe care am facut efectiv scoala,mecanica in primul rand :)) . A inceput sa-mi placa pare-se sa stau numai pe sub ea,sa mesteresc,sa schimb piese si asa mai departe.dupa o discutie cu tatal meu,am cazut de acord sa-mi dea bani sa fac C+E si acum privesc lumea de sus :D .sincer,nu mai concep sa fac altceva decat asta,mi-a intrat efectiv in sange :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

Si mie mi-ar place soferia , eu din clasa a 8-a am inceput sa muncesc in vacantele de vara , ca manipulant intai, intr-a 9-a am vb cu niste baieti de la Massaro Trans sa ma duc si eu la garaj sa invat o meserie cea de mecanica cu timpul mi-am dat seama ca soferia si mecanica merg mana in mana . Toti soferii de la Massaro au fost soferi de TIR , dar pe urma s-au urcat pe microbuze si autocare (curse regulate seara acasa ) si mi-au spus ca daca imi place sa fiu plecat de acasa , nu am nevasta copii , si iti place in principiu soferia ,esti apt pt a fi sofer de cursa lunga (multi mi-au spus sa nu ma insor vreodata  ;D). Eu sunt in ultimul an la liceu examenul de bacalaureat nu stiu daca il iau , oricum nu am parinti cu bani sa ma tina la facultate si de aceea vreau sa ma apuc de munca , ca mecanic, pana fac cat C+E atestate si card tahograf. Am vb cu cineva care este sofer pe un MAN TGA 18.480 si a spus ca dupa ce iau categoriile ma mai ia cu el in cursa sa mai capat si eu o oarecare experienta.

PS Maine nu ma duc la scoala , ma duc sa montez o cutie de viteze pe un MERCEDES CIBRO.

Drumuri bune tuturor , atentie mare la volan , si spor la fete cat mai frumoase ;D ;D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Cand am intrat prima data in acest topic si am vazut nikname-ul aproape la fel m-am mirat umpic.

Se pare ca ne-am nascut in acelasi an si avem diminutive la fel (poate la tine prenume) si aceiasi pasiune. Acum 2-3 ani mergem si eu cu un prieten (avea un bmw 318i) si tot reparam pe la el (i-am schimbat un tampon la motor) asta se intampla intr-o vacanta de vara. La inceput mi-a placut, mancam in fiecare zi numa sandivisuri de la fast-foo, inghetata, pana intr-o zi cand a trebuit sa punem motorul inapoi si afara erau cred vreo 32 gr. Celsius, atunci a fost prima data cand m-a luat o caldura insuportabila si o ametzeala ingrozitoare abea de ma mai tine-am pe picioare.

De atunci mi s-a cam scarbit de mecanica (rar mai repar cate ceva la masina mea dar minor, capete de planetara, intretinera motorului cateo-data asistat de tata sau de prietenul mentionat mai sus).

La inceput mi-au placut si mie camionele ff mult, mai ales ca tatal meu a lucrat pe camion si ma lua tot timpul cand mergea in curse (asta se intampla cand aveam 5-6-7 ani) si parca mi-a intrat in sange. Dar de ceva timp m-am lamurit cu meseria asta si chiar nu este cum visam eu ... acum sper sa reusesc sa i-au bacalaureatul si in vara am vorbit cu un preten de'al tatalui meu sa ma ia cu el intr-o cursa in afra tarii.

Dupa aceea imi voi da seama daca este pentru mine sau nu ... parerea mea este sa te apuci de altceva ... Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

sal!dintotdeauna am dorit asta...de pe la 5 ani am tot fost insotitor de cabina !ca la vremea aia erau ajutor de soferi dar varsta nu imi permitea!! :-[                                                                  sa vedem acum numa'  la asta ma gandesc ptr k sunt satul sa merg la munka si sa bag de la 200-400km zilnic si sa fac si 8-9 ore de munka cu aceeasi bani!pot doar sa fac km si bani la un loc...precizez k actual montez rigips si konduc catre si de la munka!!!

IMAG0622.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.