Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

eurovignieta


ar cobra 68

Postări Recomandate

  • Members

Parlamentul European introduce principiul "Poluatorul plateste".  Revizuirea regulilor de taxare pentru transportul rutier de marfa "Eurovigneta" va include plata de catre transportatori a costului poluarii atmosferice si sonore, in plus fata de taxa pentru utilizarea autostrazilor, informeaza euractiv.ro

Directiva se va aplica si transportului pe autostrazi, iar dispozitiile vizeaza vehiculele mai mari de 3,5 tone. Textul a fost adoptat ieri de catre deputatii europeni si garanteaza faptul ca veniturile obtinute din aceste taxe vor fi utilizate pentru finantarea in viitor a unui sistem de transporturi mai performant si mai putin poluant. 3-4 eurocenti pe vehicul/pe km, in medie, vor putea fi astfel adaugati pretului utilizarii infrastructurilor pentru a acoperi costurile externe determinate de transportul rutier, poluarea aerului si a zgomotelor emise.

Variatia taxei poate ajunge pana la 175% in zonele congestionate, cu tarife mai mari aplicabile pe durata celor 5 ore de varf, si cu tarife mai mici in restul timpului. Pentru a permite intreprinderilor de transport calcularea costurilor si adaptarea planificarilor de transport.

Comisia va pune la dispozitia acestora o lista a tarifelor si a orarelor aplicabile pe teritoriul UE. Daca un stat membru doreste sa acorde derogari pentru vehicule de pana la 12 tone, va trebui sa notifice Comisiei motivele pentru care acorda aceste derogari.

Noile reguli ale dispozitiilor "Eurovigneta" sunt rezultatul unui acord in a 2-a lectura cu Consiliul si vor trebui sa fie adoptate in mod formal de statele membre. Acestea le vor putea aplica la trei saptamani dupa publicarea in Jurnalul Oficial.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.