Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

masini scutite de taxa pe poluare


ar cobra 68

Postări Recomandate

  • Members

Taxa pe poluare versiunea 6.0 irita din nou din ce in ce mai multi romani, chiar si pe aceia care intentioneaza sa cumpere masini noi. Asta pentru ca Guvernul nu are in vedere sa aplice reducerea acestei taxe cu 30% si pentru masinile noi Euro 5.

Numai gandul la incertitudinea acestei situatii si a faptului ca cetatenii nostri au de scos din buzunar sume aditionale la cumpararea unei masini noi le creeaza romanilor o stare de nemultumire profunda. Iata ca am gasit, insa, si cateva modele pentru care nu se plateste aceasta taxa pe poluare, in acest caz fiind scutite masinile hibride precum si cele electrice, modele pentru care statul ofera pana la cinci vouchere, dar nu mai mult de 5.000 de euro.

1.Toyota Auris HSD (Hybrid Synergy Drive)

Hatchback-ul spatios Auris de la Toyota are propulsie hibrida, adica ansamblul dintre motorul termic de 1,8 litri si cel electric se completeaza reciproc pentru a deplasa masina intr-o silentiozitate remarcabila. Puterea totala este de 136 CP, viteza maxima este de 180 km/h, iar demarajul pana la 100 km/h se realizeaza in 11,4 secunde, cu un consum de doar 3,8 litri de benzina la suta. Masina poate rula in modul exclusiv electric si costa 21.500 de euro cu programul Rabla si TVA inclus.

2.Honda Insight

Puterea motorului termic pe benzina de 1.339 cmc si 88 CP combinat cu un motor electric de 14 CP, accelereaza spatiosul model de la 0-100 km/h in 12,5 sec si ii imprima o viteza maxima de 182 km/h. Ansamblul motor este cuplat la o cutie cu transmisie cu variatie continua –CVT. Consumul este de 4,4 litri de benzina la suta, iar emisiile CO2 sunt de doar 100 grame pe km, dar acest lucru nu conteaza pentru ca nu se plateste taxa pe poluare. Pretul fara TVA este de 16.980 de euro.

3.Toyota Prius

La baza celei de-a treia generatii Prius sta un sistem hibrid format dintr-un motor pe benzina de 1,8 litri si unul electric de 60 kW, care asigura o economie remarcabila de carburant, consumul fiind de doar 4,0 litri la suta. Pretul este de 24.827 de euro cu TVA si programul Rabla.

4 . Honda CR-Z

In ciuda motorului pe benzina de doar 1,5 litri alipit unuia electric, puterea totala este de 124 CP si ii confera micului coupe chiar valente sportve: 0-100 km/h in 9,9 secunde si o viteza de top de 200 km/h. Pretul este de 21.000 de euro fara TVA .

5. Lexus CT 200 h

Producatorul japonez de masini de lux are o compacta premium hibrida care foloseste aceeasi tehnologie ca Toyota Prius, adica un sistem hibrid cu o putere totala de 136 CP. Pretul este de 29.960 de euro cu TVA.

In topul nostru exista pe urmatoarele poziitii doua masini de clasa mini care coexista pe taramul masinilor cu propulsie exclusiv electrica, adica nu mai dispun de un motor pe benzina, deci nu mai au emisii poluante. Si acestea sunt scutie de taxa pe poluare:

6. / 7. Mitsubishi I-MiEV si Citroen C-Zero impart practic aceeasi platforma tehnica, motorul electric dezvolta 64 CP si este alimentat de un set de baterii care pot fi incarcate in doua moduri: de la o priza standard in 6-8 ore, sau de la una rapida, in 3 ore pentru 80% din capacitate. Pretul acestor doua masini este de 36.600 de euro cu TVA.

Paradoxal, statul nu percepe taxa pe poluare nici pentru masini de lux hibride care dispun de motoare termice de cilindree mare si care majoritatea costa peste 60.000 de euro, cum este cazul urmatoarelor modele:

8. VW Touareg Hybrid

A doua generatie a SUV-ului de la Wolfsburg dispune de primul hibrid construit vreodata. Un V6 de 3.000 cmc pe benzina care produce 333 CP cuplat la un motor termic care vine cu inca 45 CP, propulseaza Touareg-ul Hybrid pana la o viteza de 240 km/h si consumul se cifreaza la 8,2 litri la suta. Pretul sare de 65.000 de euro.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.