Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

O nouă competiţie dedicată condusului eficient a fost lansată de Volvo Trucks


Guest Anonymous

Recommended Posts

Guest Anonymous

O nouă competiţie dedicată condusului eficient a fost lansată de Volvo Trucks la nivel mondial - “The Drivers' Fuel Challenge“.

Scopul competiţiei este identificarea şoferului care conduce cât mai economic posibil pe un traseu bine delimitat, în condiţii reale de trafic. Orice posesor de permis auto cat. CE şi card digital de tahograf se poate înscrie pentru a-şi demonstra abilităţile şi eficienţa (indiferent de marca autocamionului condus în prezent). Toţi participanţii vor beneficia de un scurt training înainte de testare.

Durata competiţiei pentru fiecare participant este de aproximativ o oră, fiecare conducând acelaşi ansamblu pe acelaşi traseu: autotractor Volvo de ultimă generaţie 4x2 (şi o semiremorcă cu prelată) echipat cu I-shift*, VEB+**, Dynafleet, etc.

Înscrierile se pot face accesând formularul disponibil pe website-ul www.volvotrucks.com/fuelchallenge  până la data de 18 iunie pentru Bucureşti, 2 iulie pentru Cluj şi 16 iulie pentru Braşov.

Măsurarea rezultatelor se va face cu ajutorul sistemului telematic Dynafleet (online). Dynafleet va măsura consumul de carburant (în mers) şi timpul efectiv de condus.  Campionul şoferilor profesionişti din România va avea şansa să concureze alături de cei mai eficienţi şoferi din lume în finala din Suedia.

*) Mersul în trafic aglomerat şi pe drumuri necunoscute poate fi stresant. Poziţia confortabilă la volan, precum şi panoul de bord foarte vizibil şi uşor de controlat permit concentrarea la condiţiile de trafic. De aceea Volvo a proiectat I-Shift - cel mai inteligent sistem Volvo de schimbare a treptelor de viteză, destinat activităţilor de distribuţie, construcţii şi transport pe distanţe lungi.

I-Shift este proiectat pentru a îmbunătăţi manevrabilitatea autocamionului, prin intermediul unui sistem electronic de management a motorului şi a transmisiei robotizate. Transmisia schimbă lin şi uşor treptele de viteză în funcţie de condiţiile de rulare; schimbările de viteze sunt controlate de sistemele electronice ale motorului şi schimbătorului de viteze. Puteţi schimba vitezele secvenţial, la fel ca la un autoturism cu cutie de viteze automată sau puteţi să treceţi cu uşurinţă la schimbarea manuală a treptelor de viteză cu ajutorul manetei.

Rezultatul - confort, siguranţă sporite şi un nivel mai redus de stres pentru şofer.

**) VEB + (Frâna de motor Volvo)


O urcare este urmată întotdeauna de o coborâre. VEB permite abordarea în siguranţă a pantelor, fară suprasolicitarea frânei de serviciu.  Sistemul de frânare patentat Volvo - VEB (& VEB+), graţie concepţiei moderne, asigură un efect de frânare mai puternic în comparaţie cu predecesorii săi, de până la 425kW la 2200rpm.

Cu sistemul de frânare Volvo VEB+ aveţi o mai mare şi uniformă forţă de frânare, fără bruscare. VEB+ acoperă toată plaja de turaţii ale motorului, astfel că frâna de motor poate fi folosită pentru a frâna camionul în aproape orice condiţii.

Pentru mai multe detalii accesaţi: www.volvotrucks.com/fuelchallenge .

untitled.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.