Jump to content

interdictie de circulatie pe Ungaria


ar cobra 68

Recommended Posts

  • Members

In perioada 11 iunie, ora 23.00 (ora Romaniei) – 13 iunie, ora 23.00 (ora României), in Ungaria este interzisa circulatia automarfarelor, restrictia fiind impusa de autoritatile din tara vecina, deoarece sunt sarbatorite Rusaliile, iar ziua de 13 iunie a fost declarata nelucratoare.

Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Arad a luat masuri pentru derularea unui control operativ si fluent in toate punctele de trecere a frontierei subordonate inspectoratului si recomanda soferilor de TIR respectarea legislatiei statului vecin. In aceasta perioada, autoritatile de frontiera vor efectua controlul comun pentru iesirea din Romania (respectiv intrarea in Ungaria) pentru acest tip de mijloace de transport, insa, conform legislatiei statului vecin, soferii automarfarelor vor avea obligatia sa stationeze in parcarile special amenajate, pana la incheierea perioadei de restrictionare a circulatiei pe drumurile publice. Tinand cont de numarul mare de automarfare care se prezinta la iesirea din tara, in punctele de trecere a frontierei subordonate IJPF Arad s-au dispus masuri de suplimentare a personalului care-si desfasoara activitatea la controlulul documentelor si de crestere a numarului arterelor de control a TIR-urilor, atat pe sensul de iesire cat si pe sensul de intrare. De asemenea, s-a luat legatura cu autoritatile de frontiera din Ungaria in vederea stabilirii masurilor comune necesare asigurarii unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport.

Totodata, in zonele adiacente punctelor de trecerea frontierei, vor exista patrule comune, formate din politisti de frontiera romani si reprezentantii celorlalte structuri ale M.A.I. care vor asigura ordinea si linistea publica si vor informa soferii cu privire la masurile aplicate de autoritatile statului vecin. Pentru evitarea aglomerarilor, Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Arad recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera ( PTF Nadlac – Nagylak, PTF Turnu – Batonnya, PTF Varsand –Gyula) existente la granita aradeana, astfel incat sa se preintâmpine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, datorate atat capacitatii limitate a infrastructurii ptf-urilor, cat si a unui numar mare de calatori, intr-un timp foarte scurt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.