Jump to content

Repartitie sau somer cu diploma ?


balas tudor

Recommended Posts

  • Members

Alt subiect in baza caruia putem discuta mult timp. Si pot incepe prin a explica pentru cei tineri sau prin a reaminti celor mai putin tineri cum mergeau lucrurile odata. Un tanar care termina o scoala indiferent ca era scoala profesionala--liceu--facultate primea o repartitie cu un loc de munca unde era obligat sa se prezinte la anumit interval de timp din momentul absolvirii pentru a se angaja in domeniul in care sa pregatit. Obligatoriu. Azi tinerii nostri care termina scoala din pacate nu se pot angaja stim din ce cauze foarte bine. Nu vreau sa repet cuvintul experienta care este atat de des folosit dar vedeti diferenta intre perioada tercuta si zilele de azi.  Experienta o puteai acumula in ceva perioada din momentul din care erai angajat ca si ucenic linga un muncitor mai experimentat care cateodata mai se enerva pe slaba ta pregatire profesionala dar in timp usor usor incepeai sa-ti dai interesul sa inveti meserie.Azi multe diplome care stau in sertare. Pacat.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Nu multe ci extraordinar de multe diplome aiurea.Vorba cuiva : "ziare dar sub alta forma".Cei drept acuma asa se si obtin "marii specialisti",acele persoane care se descurca numai la capitolul "parlamentat" si dat din gura degeaba.Nu zic ca nu are si teoria rolul ei dar pana la urma prin intermediul practicii se produc bunuri si servicii.Cum ar fi sa-i recit instructiunile de intretinere si service la camion si el sa se repare singur? ;D Si cum toate se invart in jurul banilor aia nenorociti nici nu ma mir ca tot apar diverse diplome,atestate,distinctii pe care unii oameni sunt fortati sa le obtina in anumite conditii si asadar sa cotizeze cuiva pentru ele.Pur si simplu taxa de tiparire si eliberare te ingroapa la unele "hartii" din astea plus ca timpul de asteptare pana sosesc e ceva te teroare.

Observ si eu treaba cu timpurile de demult cum era.Mie mi-ar fi convenit sa ma repartizeze in orice domeniu chiar daca nu era transporturi dar macar stiam ca am un punct de plecare in asa-zisa viata.Eu sunt proaspat absolvent de liceu de transporturi,sef de promotie si alte multe diplome pe capul meu care sunt convins ca nicaieri nu o sa ma ajute.Deja am ajuns sa cred ca pur si simplu degeaba le fac toate.Asa-zisii sefi/patroni de la noi din orice domeniu doresc numai persoane gata formate,doctori daca se poate,cu o experienta vasta si plus ca la bani ar prefera sa dea numai mizeria aia de 715 lei min pe economie sau cat o mai fi acuma.Prea le vor pe toate.

Nu cer sa ma angajeze cineva de azi pe maine cu salar 2000+ de euro si sa ma puna direct pe un camion nou nout dar totusi sa ma lase sa ma plimb macar cu unul care stie,sa facem sa fie bine la toti.La noi cel putin munca este subapreciata.Si exista si treaba cu sefia.Pentru fiecare amarat de muncitor trebe sa fie si cate un sef.Si asta e trist ca in loc de o marire de salar amarata te alegi cu o urcare in rank  :P.Esti un sef mai mic dar salaru tot ala ti-o ramas,asta e ideea.

Si degeaba stii tu cum se asigura/ancoreaza marfa daca nu stii cum se desface prelata  ;D .Pana la urma nu le poti invata toate numa din carti si pe la scoala.Hai ca va las ca numa off topic fac p-aici.Noapte buna tuturor

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

Eu sunt proaspat absolvent de liceu de transporturi,sef de promotie si alte multe diplome pe capul meu care sunt convins ca nicaieri nu o sa ma ajute.Deja am ajuns sa cred ca pur si simplu degeaba le fac toate.

SA NU CREZI CA DIPLOMELE SI CUNOSTINTELE TALE NU TE VOR AJUTA NICIODATA..... VA VENI TIMPUL CAND CINEVA TI LE VA CERE SI ESTE OK SA LE AI. EX PROST CHIAR EU...... CE DIPLOME...CE SCOALA MULTA...... LA MUNCA SOFER DE TIR, CA SE FAC BANI SI ESTE BINE. NIMIC MAI GRESIT...IN 10 ANI DE TIR AM AVUT O GRAMADA DE OPORTUNITATI (DE BIROU....CA SA ZIC ASA) SI IN MOMENTUL IN CARE MA INTREBA....CE STUDII AVETI?, RASPUNSUL ERA 10 CLASE SI.......URMAREA...NE PARE RAU DAR NU SUNTETI CALIFICAT PENTRU POSTUL OFERIT DE NOI.........DECI??????????  DIN PROST-OM SI SALCIE-POM NU SE FACE, ASA CA STAU TOT LA VOLAN.

P.S.

CONTINUATI STUDIILE LA MAXIM......VOLANEALA IN ZIUA DE AZI A DEVENIT UN HOBBY.....IL PRACTICI CAND AI CHEF :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.