Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Respect in trafic


balas tudor

Postări Recomandate

  • Members

Putem purta o discutie despre situatiile pe care le intalnim  in traficul zilnic. Toti gresim nu exista om sa nu fie supus greselii  de unde si zicala Cine lucreaza ala si greseste.  Vedem fel de fel de situatii cind de la o banala sicana in trafic se ajunge la bataie . Toata lumea este stresata toata lumea este grabita dar asta nu inseamna ca nu mai respect nici o lege sau nu mai respect pe nimeni. Prea putin sa modernizat infrastructura rutiera din tara si numarul de masini a crescut enorm de aceea nu mai avem loc unul de celalalt. Chiar daca celalalt participant la trafic greseste nu imediat gata semnale degete ridicate si alte manifestari stiti voi la ce ma refer. Trebuie sa ne schimbam atitudinea fiecare . Toate masinile sint dotate si cu pedala de acceleratie dar si cu pedala de frana deci daca unul mai grabit forteaza o depasire tu care vezi situatia creata trebuie sa dai dovadade bun simt dar asta trebuie sa fie o regula generala deci si in situatii inverse Trebuie doar bunavointa. Clar ca un sofer amator nu stie ce inseamna sa trebuiasca sa franezi un camion care este incarcat cu 24 tone pentru ca el nu apreciaza distanta  in momentul efectuarii unei depasiri. Si profesionistii  fac greseli stim si motivele dar totusi un profesionist trage mai pe dreapta in situatii limita  .Trebuie  doar sa vrem sa ne ajutam  reciproc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Mare dreptate ai in ceea ce spui balas tudor.Eu sincer sunt de parere ca la scoala de soferi ar trebui sa se insiste mai mult pe disciplina si coordonare decat pe "furatul cursantului" (km putini,motorina putina,in loc de 2 ore conducere faci numa 1 si 15 rareori 1:30 ).Si eu personal,as pune obligatoriu pentru toti cei care doresc sa obtina categoriile A si B,o singura sedinta de conducere cu un camion,chiar cu remorca sau semiremorca.In aceasta sedinta de conducere,indiferent de sex,persoana ar trebui sa "se invete" cu riscurile la care se supune conducand ceva mult mai mic,si sa invete ce inseamna franare din timp,pornire usoara,pastrarea benzii de circulatie.Practic asa ar vedea soselele si prin ochii unui sofer profesionist care sta "la inaltime" si comanda ceva care necesita clar si evident mai multa indemanare decat masina mica.Ar putea intr-un fel sa constientizeze pericolele mai mari care ii pandesc pe drumuri.

Poate asa ar mai intelege si "preafericitii" astia cu parinti in strainatate care au un BMW amarat din 89-92 si care se cred in Fast & Furious si numa "zgomotul" e de ei si incurca circulatia mai mult.Ideea e ca orice om ar trebui la volan sa fie un pic si altruist nu numai egoist,sa se gandeasca daca il incomodeaza pe cel de langa el,daca poate ajuta in vreun fel un coleg de trafic etc .Si spun asta deoarece vad zilnic la mine in oras o intersectie cu un drum prioritar destul de circulat.Camioanele venind de pe drumul perpedicular (cel fara prioritate,adica cu "cedeaza trecerea") sunt obligate sa stea destul de mult la coada (ca doar suntem in Romania,aici stam la coada cam la orice,devine un sport national unic in lume) si nimeni nu are bunul simt sa lase macar un singur camion sa iasa (ca doar profesionistii nu is ca taximetristii la care daca lasi pe unu se baga toti si mai cheama si pe altii  >:( )De multe ori opresc eu cu masinuta micuta si fac coada in spate de-mi umple aia frigideru de carne si ii las sa iasa pe soferi ca doar ei sunt pe program nu eu :D .

Si intradevar jos palaria in fata soferilor profesionisti care conduc in medie >500 km zilnic (asta e o medie asa in batjocura caci in realitate e mult mai mult).Acesti oameni practic poti sa zici ca "locuiesc pe strazi" la propriu.Acestia sunt soferi care au o responsabilitate imensa,un program de respectat,niste conditii nu foarte luxoase de odihna si igiena.Cam cel mai mult ma enerveaza cand se apuca cate unul sau chiar mai rau,una, si zice ca camioanele numa polueaza si incurca (deoarece pornesc greu si "noua" ne plac pornirile la semafor ca la cursele de drag ) si asociaza cel mai des cuvantul de TIR cu cu*va  :( .Ceea ce ma scoate imediat de pe linia de plutire si ma transforma intr-un "aparat" de contraargumentat  :P : "Multumita acestor oameni care fac de multe ori imposibilul sa ajunga cu noaptea-n cap la mall sa descarce hrana de zi cu zi pe care urmeaza sa ti-o procuri in ziua respectiva,sau fusta pe care vrei sa o cumperi ca parca nu ai destule,multumita lor ai multe dintre facilitati la indemana.Sa nu mai vorbim de benzina care nu se produce in rezervor sub pompa de benzina ci este adusa de cineva saptamanal sau depinde".Exemple sunt destule dar unii daca au o fixatie apoi n-ai ce le face.Mai bine le dai pace caci ajungi la vorba lui FH420-EEV si anume : "Nu te pune niciodata cu un prost. Te aduce la nivelul lui si te bate prin experienta..." .

In concluzie consider ca toti ar trebui sa parcurga cativa km cu un camion si sa faca niste manevre sa vada "ce usor e la soferii profesionisti" sa faca slalomuri,sa obtina recorduri de franare pe distante extrem de scurte,sa plece din rampa cu vreo 24t in spinare,mai pe scurt sa vada si ei cu ochii lor ce bucurii au soferii profesionisti zilnic.Nu il consider sofer pe cel care merge dimineata la servici la 4 km cu masina si vine acasa dupa 8 ore si care merge in weekend alti 20-30 km cu familia.Aceeia sunt conducatori auto pentru mine.Un sofer,din punctul meu de vedere este o persoana cu multa rabdare,extrem de multa anticipare,capacitate dezvoltata de orientare in trafic,o persoana decisa si constienta de orice efect produs de actiunile lui.Evident mai sunt si altele dar deja simt iar ca vorbesc aiurea si astept sa-mi da-ti dreptate in privinta asta  ;D .Pace voua si tuturor celor care trag din greu zi de zi si noapte de noapte ca sa avem noi,restul,parte de tot confortul. Drumuri bune si asfalt nou (pe la noi) :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
  • Members

salutare

  respectul intrafic nu o sa fie niciodata ceva normal

sa va zic ce am patit eu cu unul cu lamaita in geam (amator)

eu cum lucrez la salubritate  ma bag in oras in toate coclaurile si vagaunile unde sunt amplasate tomberoanele

  intr-un asemenea loc foarte stramt in care abea incap 2 turisme eu trbuia sa virez la stanga , vine omul co o skoda din fata , eu stiind destul de bine ca nu incape pe langa mine dau sa fac stanga sa poata merge el inainte la care el imi taie fata si imi zice cefaci nene ? eu zic : lucrez si el imi zice : cine ti-a dat permis ? nu vezi ca eu am prioritate? eu ii zic : da tu ai dar nu ai loc la care el imi zice pe mine nu ma intereseaza da cu spatele ca sa trec. bun dau in spate cu greu ca sa vada omul; ca  nu are loc dupa care pana la urma dupa o vreme dupa ce sa convins imi face din faruri sa trec .

    ei cum zicea colegul mai sus la scoala trebuie imipusa putina ordine si disciplina in trafic chiar daca tata e avocat si mama la prefectura

va multumesc si sa auzim numai de bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.