Jump to content

Reducere de taxa amanata . Normal in Ro


ar cobra 68

Recommended Posts

  • Members

Taxele platite la inmatricularea masinilor vor fi reduse cu 30%, potrivit unui proiect de lege publicat zilele trecute de Ministerul Mediului. Chiar daca noua taxa era prevazuta sa intre in vigoare inca de luna viitoare este foarte probabil ca aceasta sa fie valabila abia din toamna, din cauza vacantei parlamentare.

Pe langa reducerea taxei, proiectul de lege prevedea si restituirea banilor fara ca oamenii sa trebuiasca sa apeleze la instantele de judecata. Astfel, va fi conceputa o procedura de restituire. Toate modificarile vin dupa ce in urma cu cateva luni Curtea Europeana de Justitie a cenzurat regimul de impozare existent pana la acea data pe motiv ca descurajeaza importurile de autovehicule.

“Propunem introducerea unei metode de calcul care sa permita taxarea corecta si reala a poluatorilor, bazata pe cantitatea de emisii cu impact asupra mediului produsa de acestia, ajungandu-se astfel la reducerea taxei cu circa 30% fata de situatia actuala”, se arata in proiectul de lege.

In forma sa initiala, proiectul prevedea ca noua taxa sa intra in vigoare chiar de la 1 iulie, dar a fost refacut, iar acest termen a fost eliminat, in principal din cauza vacantei parlamentare care incepe de luna viitoare si se termina abia in septembrie.

In ultimele luni, in judetul Cluj sute de oameni au cerut in instanta restituirea taxelor. In majoritatea proceselor acestia au castigat.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.