Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Reducere de taxa amanata . Normal in Ro


ar cobra 68

Postări Recomandate

  • Members

Taxele platite la inmatricularea masinilor vor fi reduse cu 30%, potrivit unui proiect de lege publicat zilele trecute de Ministerul Mediului. Chiar daca noua taxa era prevazuta sa intre in vigoare inca de luna viitoare este foarte probabil ca aceasta sa fie valabila abia din toamna, din cauza vacantei parlamentare.

Pe langa reducerea taxei, proiectul de lege prevedea si restituirea banilor fara ca oamenii sa trebuiasca sa apeleze la instantele de judecata. Astfel, va fi conceputa o procedura de restituire. Toate modificarile vin dupa ce in urma cu cateva luni Curtea Europeana de Justitie a cenzurat regimul de impozare existent pana la acea data pe motiv ca descurajeaza importurile de autovehicule.

“Propunem introducerea unei metode de calcul care sa permita taxarea corecta si reala a poluatorilor, bazata pe cantitatea de emisii cu impact asupra mediului produsa de acestia, ajungandu-se astfel la reducerea taxei cu circa 30% fata de situatia actuala”, se arata in proiectul de lege.

In forma sa initiala, proiectul prevedea ca noua taxa sa intra in vigoare chiar de la 1 iulie, dar a fost refacut, iar acest termen a fost eliminat, in principal din cauza vacantei parlamentare care incepe de luna viitoare si se termina abia in septembrie.

In ultimele luni, in judetul Cluj sute de oameni au cerut in instanta restituirea taxelor. In majoritatea proceselor acestia au castigat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.