Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Waberers - Miercurea Ciuc


Vizitator Anonymous

Postări Recomandate

  • Members

Asa cum am promis incerc sa va tin la curent despre felul in care decurge cursul la Waberers. Pai sa incepem cu inceputul. Dimineata la ora 8 m-am prezentat la sediul lor. In total am fost circa 20 de persoane. Totul incepe cu verificarea actelor din dosar. Concluzie: trei dintre noi au plecat acasa. Care au fost cauzele? Unui coleg a venit cu pasaport care expira la mijlocul anului (cand aici este sezonul in toi). Altul in loc de cazier auto a a adus chitanta de 2 lei de la trezorerie, pentru ca nu a stiut ca trebuie sa se duca si la politie. Altul a venit cu cazierul patat (exclus din start). Dupa aceste verificari ne-au facut fisele de protectia muncii si de medicina muncii. Am plecat in oras la cabinetul medical care i-i serveste si la banca Unicredit Tiriac pentru a ne face cardurile de salariu. Dupa ora 14 a inceput cursul de protectia muncii si pe la 16.30 ne-am dus la pensiunea unde suntem cazati. Camere cu 2 sau trei paturi la alegere mici dar curate si calde. O sa incerc sa fac cate un rezumat al fiecarei zii ca sa va tin la curent.

Si vreau sa mai adaug cateva observatii personale:

1. Exista si soferi care revin la Waberers. Deci nu este dracul chiar asa de negru precum vor unii sa arate.

2. Nu credeam ca exista colegi care nici numele nu si-l pot scrie fara ajutor. (nu ma mai mira faptul ca acestia nu se descurca mai tarziu si incep sa vorbeasca vrute si nevrute).

3. Impresie generala pozitiva pentru prima zi. Sa vedem ce urmeaza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

cineva spunea in alt topic,ca astia de la waberers ar angaja si fara experienta.asa o fi?eu am 3 ani experienta pe 7.5 tone,dar cred ca am sa incerc cu un telefon.am inteles ca stai in echipaj(ca incepator vorbesc)doar 1 saptamana si pe urma esti singur pe masina.e mult mai bine asa decat 6-8 saptamani in echipaj(cum e la hartl).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Pana acuma angajau si fara experienta deoarece aveau nevoie mai mare de soferi. Acum s-au cam ocupat posturile lipsa si selecteaza mai mult pe cei cu experienta. Dar sa nu va temeti. Aceasta experienta nu este batuta in cuie. Nu cer "neaparat" experienta pe comunitate. Puteti incerca cu experienta interna.

Si acum sa va povestesc despre ziua a doua de curs.

Dupa o trezire pe la ora 7 (sau 6) ne-am facuta toaleta de dimineata, scurta vizita pe soferii.ro deoarece avem internet liber in pensiune (daca ati observat ca si eu am postat azi dimineata ziua de ieri) si ne-am deplasat la sediul firmei. Din pacate am uitat sa ma inscriu pentru masa de pranz asa ca am ramas cu varianta "cornul si cafeaua". Aici se poate lua masa de pranz dar cu comanda facuta de dimineata deoarece se aduce mancare de la o firma din oras. Buna si pe saturate. Ciorba la 4,5 RON si felul doi la alegere din doua sortimente 8,5 RON. Am inceput cursul cu un reprezentant al IFPTR-ului depre timpi de conducere, timpi de odihna si arimarea marfii. La inceput am dat un test pregatitor, apoi la sfarsit un alt test care dupa spusele lor conteaza la ceva. (Poate chiar la angajare) Pauza scurta de 10 minute, care s-a lungit la vre-o ora. Normal azi era un alt program in grafic dar sa facut ceva schimbare si a ramas sa facem exercitiul de arimare pe ziua de joi. Am predat dosarele cu toate actele (mai putin permis si buletin) pentru a se incepe formalitatile de angajare. A venit o doamna si a strans cei 100 RON pentru asigurarea de sanatate pe un an de zile. (Pana acuma se plateau 70 lei pe jumate de ani, dar acum s-a schimbat) Speram sa fi dat acesti bani degeaba si sa nu avem nevoie de serviciile lor. Pana la ora 17 (fix) am continuat cursul de protectia muncii. Restul mai vedem maine. Acum fiecare gateste ceva pentru cina sau serveste mancarea criogenata adusa de acasa in lada frigorifica. Si despre ziua de maine o sa v-a povestesc .... ia ghiciti cand? .....maine.

PS. Ca raspuns la intrebarile puse: Eu nu am avut experienta pe comunitate si am dat testul in noiembrie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Ma bag si eu cu toate ca nu am nici un amestec in topic-ul asta. Dar am vb prin statie intr-o noapte cu un b aiat de prin Mures de la ei, zicea ca se mai aduc 500 camioane in Ro. Mai au 3500 inmatriculate pe Hu. Din ce am inteles eu de la el, au prioritate aia care stiu dialectul de cealalta parte de Dunare, daca ma intelegeti... Bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Colegule, pe statie se vorbeste destul de mult. Eu o sa dau informatia de aici de langa firma. Nu stiu daca aceasta este verziunea buna, dar o impartasesc. Am auzit ca nu in Romania, ci in Ungaria se deschide o noua divizie unde primesc camioane noi. Cei vechi din firma vor trece acolo (daca vor), iar pe noi care suntem angajati acum ne vor pune in locul lor. Noi vom lucra cu angajare in Romania dar cu sediul principal in Ungaria. Cursele pornesc si se intorc acolo iar transportul nostru acasa se face cu microbusul companiei. Cat despre dialecte ce sa-ti spun? La acest curs am fost invitati 14 romani si 6 unguri. (Avand in vedere ca firma este de origine maghiara si centrul filialei din Romania este in judetul Harghita consider ca acest raport nu poate fi invocat ca discriminare de catre nici una dintre parti.)

PS. Sper ca nu te gandeai la bulgari cand ai mentionat despre Dunare, dar tin sa comunic, ca pe partea aceasta a Dunarii sunt mai multi unguri decat pe partea cealalta.

Pentru ce care vor sa devieze subiectul pe acest fagas le transmit ca nu raspund la provocari si mesaje rasiste, ultranationaliste sau xenofobe de pe nici o parte a baricadei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Intervin si eu... stiu si eu limba maghiara. Am sunat la ei prin Ianuarie si am vb in limba maghiara. Atunci domnul de la telefon mi-a zis ca se angajeaza incepatori din martie. Asta a fost in Ianuarie. Deci nici un avantaj ca am vorbit cu el "dialectul" ala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.