Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Ghid de sfaturi practice despre cum sa iesi viu dintr-un spital din Romania


CALIN

Postări Recomandate

  • Administrators

A dat boala în tine si te-a mîncat undeva sa te duci la spital în loc sa iei un pumn de antibiotice ori sa-ti storci singur cosul de pe fund? Ei bine, mosule, s-ar putea s-o mierlesti. Ca sa scapi viu dintr-un spital românesc, care, culmea, se poate chema, cinic, Filantropia, si nu, onest, IML, îti trebuie nu doar noroc de jucator rusnac de ruleta, ci si un pic de scoala a vietii. Asa ca ia aici si citeste, cît înca mai vezi cu ochiul liber, cîteva sfaturi practice culese de pe patul de suferinta!

Spaga

Tehnica înfiptului la buzunarul de la halat e primul lucru care îti asigura supravietuirea. E o miscare pe care trebuie s-o exersezi dinainte, daca vrei sa-ti iasa din prima si sa nu bagi banii pe lînga. „Palmat“ se cheama tehnica si e împrumutata din practicile hotilor de portofele, care lucreaza fin, fara sa atinga haina în buzunarul careia îsi strecoara mîna. Diferenta e ca ei scot, pe cînd tu bagi. Decisiva e aici miscarea de învaluire, felul discret în care te apropii de obiectiv, îl tintesti cu coada ochiului, palmezi suma cu degetul mare si profiti de cele cîteva secunde în care victima îti indica buzunarul corect printr-o usoara mladiere a coapsei. Introduci, apoi retragi mîna discret. Atentie: nu te uita niciodata fix la buzunar. E semn de proasta crestere si poate genera suspiciuni.

Cearsafurile

Singura chestie care lipseste de pe un cearsaf de spital românesc e „Ghita was here“ scris cu carioca. În rest, gasesti de toate: sînge închegat (care nici macar nu e al tau), pete zgrunturoase de apret turnat cu caldarea în cazanul în care s-au fiert albiturile si care te zgîrie la cur, pete de ketchup nu, ca nu se da ketchup în spital, muci si – de ce nu? – ulei de motor de la un fost mecanic auto decedat, internat înaintea ta. A doua chestie nasoala e ca cearsaful de spital e conceput, de regula, pentru bolnavi pigmei, asa ca, oricît te-ai stradui, n-o sa reusesti în veci sa ai cearsaf si sub cap, si sub cur, si sub picioare. Alege sa ai sub picioare, nu de alta, dar daca stai fara ciorapi risti sa te pricopsesti cu o micoza pe viata de la saltea.

WC-urile si, mai ales, dusul

Ideal ar fi sa-ti propui ca pe perioada internarii sa nu mergi la buda si sa nu te speli. Au fost cazuri de pacienti carora le-a iesit. Dar ei au fost exceptii. Prin urmare, e absolut necesar sa dispui de folii de unica folosinta, pentru colac (ma rog, daca exista colac). Cu cît aveti mai multe, cu atît mai bine, caci puteti face oricînd afaceri cu ele printre colegii de salon. Se vor vinde ca pîinea calda. Cu dusul e mai greu, fiindca sînt ori încuiate, ori stricate, ori tre’ sa-l stii pe directorul spitalului sau pe ministrul Sanatatii ca sa ai acces la ele. Recomandarea noastra: faceti dus cu servetelele umede.

Asistentele & Reanimarea

Doua lucruri sînt aici esentiale. În primul rînd, înainte de a te interna, încearca sa ai cît mai multe bancnote de 5 si 10 lei. Asistentele sînt niste tonomate care nu dau rest. Acum sa nu te astepti sa si faca ceva pentru banii astia sau macar sa zîmbeasca. Ntt, no way. Ei reprezinta un fel de taxa de protectie; dai banu’ ca sa nu te omoare cînd îti fac o injectie, ca sa-ti nimereasca vena din prima cînd îti iau sînge, ca sa nu te sugrume cu garoul. În cazul în care ajungeti la reanimare si tre’ sa va umezeasca cineva buzele cu apa: asigurati-va ca asistenta careia îi dati taxa (aproximativ 100 ron) nu iese din tura fix cînd iesiti voi din operatie. Nu pentru ca arunci cu banii degeaba pe asta, care se cara, ci ca aia care vine dupa ea, nefiind platita, s-ar putea sa te omoare prin însetare.

Haleala

Ideal e sa primesti de-acasa. Totusi, daca manînci la oficial, cel mai indicat e sa o mirosi înainte si, eventual, sa astepti s-o guste un coleg de salon aflat în faza terminala, desi umbla vorba printre bolnavii cu experienta ca la „Fundeni“, „Bagdasar“ sau Universitar nu e chiar atît de naspa. În anumite cazuri însa, aceste zvonuri au fost infirmate. Oricum, nu te duci la spital ca sa manînci, nu? Daca voiai asta alegeai un restaurant.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.