Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content
Comunitatea soferilor profesionisti

Cutie automata sau Cutie manuala?Care o preferati?


Guest Anonymous

Votati ce cutie de viteze prefereti automata sau manuala?  

294 members have voted

 1. 1. Votati ce cutie de viteze prefereti automata sau manuala?

  • Semiautomata
   41
  • Manuala
   125
  • Automata
   131


Recommended Posts

 • Members

mie imi pplace automata ,  am mers pe stralis cu ambele si manuala si automata ( acum sunt pe automata )....esti mai odihnit dupa o zi de munca cu o automata decat cu una manuala .. si la mal daca vrei ii mai dai si tu cate o treapta inferioara ca nu te doare mana sa dai de " schimbator " ,  imi  place ca schimba foarte bine , nu se tureaza sau nu merge subturata .. acum fiecare cu parerea lui , dar decat sa schimbi juma de zi mai bine stai decat cu picioru pe acceleratie . bafta si drumuri bune tuturor

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Salut.Am lucrat pe acelasi tip de masina (Mercedes) cu cutie manuala si cu cutie automata.Pot sa spun ca o cutie automata face toti bani.Dupa o zi de munca nu esti praf .Dezavantaj la mersul inapoi daca nu cunosti ce face tremuri masina.Avantaje protejeaza transmisia ambreiajul sofer mai odihnit daca lucrezi cum trebuie cu automata consumul este mai mic

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Eu as vota semi-automata....am mers cu ambele.....dar lipsa ambreiajului la automate se simte foarte mult...si mie unul nu imi place....automata se cam prosteste in dealuri cu curbe....trebe sa fi tot atent la ea ca altfel risti sa o incui in mijlocul curbei. Exemplu concret: pe cheia e jale cu automata, plus ca la automata frana de motor e aproape nula :)

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Cutia manuala cu siguranta. As vrea sa va vad pe Romania cu automata iarna in panta. O sa stati si o sa plangeti langa automata. Eu cred ca simti mult mai bine masina cu o cutie manuala decat cu automata,acum parerile sunt impartite..

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • Members

am lucrat cu scania manuala,buna nimic de zis parca ai mai mult control asupra masinii,pe urma cu scania topline semi,beton ceea mai tare...control bun plecare de pe loc si cel mai bine pe mersul inapoi,am lucrat pe iveco stralis automat,lejer dar nu mi-a placut,am mai lucrat pe daf manual...500% prefer semiautomata,face toti banii si daca se poate SCANIA.

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Am lucrat pe Volvo automat a fost ok,schimba bine,in momentul de fata lucrez pe o Scanie semi-automata dar sincer schimba mai bine Volvo,la Scania cel putin prefer manuala.

  O masina cu cutie automata e mult mai lejera decat una manuala,mult mai odihnit vi din cursa.

Link to comment
Share on other sites

 • Members

AUTOMATA!AUTOMATA!AUTOMATA!

Am lucrat ani de zile pe manuala,mai exact 14ani(prea putin cu semiautomata)si de 6ani numai pe automate si este the best,manuala este depasita la toate capitolele daca inveti sa folosesti corect automata,inclusiv iarna pe Cheia,pe care apropo de asta,am facut-o iarna,acum 3ani, cu automata,usurel si cu grija le-am dat rusine la colegii cu manuale pe care chiar i-am ajutat si care se mirau ca am automata(DAF XF 105)

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Servus! Automata eu unul o folosesc pe domeniul manual. Avantajul automatei (pe manual) consta in selectia mai rapida a treptei ce o doresti, iar ca dezavantaj major (dupa mine) cobsta in faptul ca nu are finete la plecarea de pe loc si in marsarier. Mecanica e buna in manevre si selectezi direct treptele sau semitreptele . Ai si ambreajul de partea ta , iar daca sprituiesti la timp dupa turometru totul e perfect.  La automete apar probleme mai multe mai ales la lipsa de aer din instalatie , si pe de alta  parte au prea multa electronica (parerea mea ca unde-i electronica multa , sunt si belele cu duiumul)...........In mare cam asa vad eu problema asta. Cat sistemele functioneaza perfect , totul e frumos! Prefer manuala!

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Slincer ! ai dreptate . Actrosul e bun  , cutie semiautomata , ambreaj , motor puternic ! Dar din pataniile mele cu Actros ( masina luata de noua) dupa 235000Km a gasit-o nebunia , si o gasea ori in intersectii , ori cand depaseam pe autostrada , ori cand urcam panta ..... i-a ,,cazut "calculatorul cutiei, si nu-si revenea decat dupa cca 10 min si stropita la greu cu apa. Multi colegi de ai mei au patit la fel!

Link to comment
Share on other sites

 • Members

cutia automata e clar mult mai usor de utilizat in schimb pentru plecare si marsarier prefer cutia manuala,e grav cand esti blocat in trafic cutia automata face ca toti draci trebuie sa ai piciorul foarte usor,in momentul de fata lucrez pe un Man TGA 420 AUTOMAT,diferenta mare intre cutia de la Man automata si ishiftul de pe volvo,se comporta mult mai bine volvo ul!!!

Link to comment
Share on other sites

 • Members

la automata am inteles ca nu merge maimuta  nu mai schimba bine sau cum trebuie , e adevarat ?

da care e problema ta frate ce bea omu  si ce mananca , aici in puii mei tre sa vb chestiii serioase .

Recunosti citatul?? Sau ptr tine nu este valabil( aici in puii mei tre sa vb chestiii serioase.)

>:(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.