Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Cutie automata sau Cutie manuala?Care o preferati?


Vizitator Anonymous

Votati ce cutie de viteze prefereti automata sau manuala?  

294 membri au votat

  1. 1. Votati ce cutie de viteze prefereti automata sau manuala?

    • Semiautomata
      41
    • Manuala
      125
    • Automata
      131


Postări Recomandate

Vizitator Anonymous

eps-ul de la Mercedes mii se pare grozav :D....posibilitatea de a avea un ambreaj  ceea ce este un bonus la manevre si  faptul  ka pe romania nu faci febra musculara schimband viteze:D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • Members

MANUALAAAAA............ii faci balans iarna.....ii dai bataie la a cincea( vb de iveco manual)...nu am gasit masina sa imi stea in fata cu manuala la iveco cu 16 viteze......simti masina altfel ....ai repriza in depasiri pentru ca ii dai ce vrei tu si atunci se vad toate martzoagele de sub capota.....DAR....EXISTA UN DAR FFFFF MARE.....AUTOMATA de la volvo 2011 e super misto.....e cam puturoasa la panta...de ex pe kassel....dar ii dai tu o treapta mai jos si gata. Deci prefer manuala ca simti masina altfel.....dar imi place automata ca e mai odihnitoare si poti sa vb la telefon la volan de faci spume la gura. Depinde de context:daca lucrez pe bascula = MANUALA...daca lucrez la drum lung=AUTOMATA.Sper sa ma ierte colegii dar fiecare tip de cutie are farmecul ei...iar eu sunt cam prostut din fire......CUM SA MA DECID INTRE ELE??

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

La automata e nasol iarna la plecari de pe loc .. daca a patinat acolo ramai nu poti sa ii faci balans ceva... in rest e ok !

Poti ramine pe loc si cu cea manuala fara prea mare efort,asa cum poti pleca si cu cea automata fara probleme.Cineva spunea undeva mai sus ca masinile cu schimbator manual sunt pentru soferi iar celelalte pentru ceilalti.Eu spun ca diferenta intre manual si automat o face soferul.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

Daf XF 95 (pana in 2006)- AUTOMAT

Daf XF 105 (2007 -2012)- categoric MANUAL  - mai dinamic in comparatie cu Daf-ul automat. Se pare ca Daf-ul se prosteste odata cu treceea timpului...sincer, prefer XF95 dar...asta e un alt subiect.

Volvo - AUTOMAT

Mercedes - AUTOMAT

Scania - nu imi dau cu parerea (am condus numai manual)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
  • Members

La toate camioanelele sunt cutii de viteze MECANICE,  schimbarea treptelor se efectuaza manual, semi, sau automat insa cutiile sunt aceleasi.

Eu am condus toate tipurile de camioane (exceptie IVECO) si toate tipurile  de transmisii.

Daca ash avea Daf XF, MAN TGA, Renault(cu transmisie de Renault) ash prefera mecanica.

  Daca ash avea Scania sau Actros, ash prefera semiautomata

Daca e VOLVO.... E VOLVO automata

Am condus DAF si TGA automate si mi-au parut cam lenoase si se gindesc greu si se mai greseste compul la alegerea vitezelor

  Actrosul ori ca e automat sau semiautomat e lenos

  La astea de mai sus poate sa ma gresesc p/u ca nu am condus mult timp, doar cite o cursa scurta cu semi sau automatul, poate nu am reusit sa ma adaptez sau poate in subconstient am refuzat sa ma adaptez,  mi-a intrat VOLVO in singe sii tot.

  despre automatul de la VOLVO... pot sa zic ca0si merita manii din plin si pot sa dau o miltime de argumente si sa-i contrazic pe careva colegi care se inseala amarnic

deci vb numai despre Volvo  cu transmisia I-Shift (automta si far ambreiaj)

Care zce ca frineaza slab cu motorul...... mergind cu viteza a 12 si actionind frina WEB, ea automat sare in viteza inferioara si frineaza exact ca cea manuala si are o frina destul de buna, frina de motor mai depinde si de puterea motorului.

Care zice ca iarna nu poti porni din loc sau nu poti face avansuri..... ma pornescexact ca cel manual si fac avansuri cum doresc (luind piciorul de pe accelerator, ea automat sare din vitezasi cum actionez acceleratorul, automat se conecteaza). treaba cu patinajul nu sta in cutie, sta in cauciucuri si in sofer.

Care zice ca automatul e mai pofticios la motorina, iar ii spun ca este un mit

Care zice ca masina salta la schimbarea treptelor, vreau doar sa-i spun ca sa nu tina acceleratorul in podea permanent , dar sa-l slabeasca cind se schimba treptele

Care spune ca de pe loc masina porneste cu izbituri, pot sa-i zic ca nu stie sa porneasca lin. Cind ma pornesc eu,  pornesc asa de lin incit nimeni nu se pricepe ca e automat

Dinamica camionului  VOLVO este determinata de puterea motorului si abilitatile soferului,

Situatii neplacute cu saltarea, pornirea sau urcarea in panta, poate fi mai dificila de la inceput, insa dupe ce te dai cu ea si intelegi ce vrea...  este axact ca la mecanica

  P.S Asta e parerea mea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Members

Salut, in prezent conduc 2, 3 sau 4 masini in aceeasi zi..., fiecare diferite intre ele cu diferite cutii de viteze, prefer cutia manuala. cu cutia manuala ai control asupra masinii, cand ai cutie automata conduci pe de rost.

cu cutia manuala am ramas fara ambreaj la Bologna si am mers pana la Firenze schimband dupa ureche.

Apropo, acum conduc:

Iveco porno star 190-36 cu ZF manual

Scania 164l 480 cv semiautomat

Scania 124l 380 manual

Renault Magnum 480 automat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Eu la fel preferam manuala pina n-am incercat cutia I-SHIFT de la VOLVO,

  Nu e plictiseala, e o placere nemaipomenita cind automat schimba vitezele exact atunci cind trebuie si exact in viteza necesara, dar daca preferi sa schimbi viteza atunci cind doresti tu si sa bagi viteza care o doresti... poftim, tragi maneta mai sus in pozitia " M " si de la butoane... joaca-te cit doresti.  Unica ce nu poti face la I-SHIFT este : esti lipsit de necesitatea de a apasa ambreiajul si de a trage/impinge  de shimbator, el are doar butoane.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Vizitator Anonymous

    Eu prefer cutia manuala!Nu m-a lasat niciodata,nu am avut niciodata probleme iarna,oricat de bune si de sofisticate vor fi transmisiile automatizate(gen i-shift de la volvo)nu vor putea niciodata sa schimbe ca un sofer bun pentru ca o transmisie nu are ochi si nu are cum sa vada drumul in fata,daca vine vreo intersectie cu un semafor care sta sa se schimbe,vreun animal salbatic,o curba,etc!Unii spun ca schimbatul vitezelor iti distrage atentia de la condus!Eu spun ca schimbatul vitezelor inseamna de fapt sa conduci!Pe mine transmisia manuala nu ma oboseste,din contra,sunt mai atent la drum decat cu o transmisie automata!Dar,asta nu inseamna ca sunt total impotriva transmisiei automate!Pentru soferii care au suferit un accident la piciorul stang,de exemplu,si care abia pot sa foloseasca ambreiajul,o transmisie automata le permite sa lucreze fara sa se chinuie!Nu resping ideea ca in viitor sa-mi cumpar un camion cu transmisie automata!Daca restul camionului este intr-o stare foarte buna si pretul este foarte bun,de ce nu!Asa mi-am cumparat si ultima masina(o masina familiala).Avea 6 ani de zile si doar....30000km!Masina era a unor pensionari,nu rulase deloc iarna(iarna masina statea in garaj,mosuletii plecau in Florida la baiatul lor).Pe scurt am cumparat o masina nou nouta la pret de masina de 6 ani!Bineinteles ca nu-mi place prea mult ca are transmisie automata,dar in rest masina este impecabila!O am de un an de zile si in afara de benzina si ulei nu am bagat nici un ban in ea!Singurele reprosuri ar fi transmisia(mie imi place sa schimb eu vitezele),volanul,care desi este reglabil in inaltime dupa parerea mea nu se ridica destul de mult in sus,si alarma de dat cu spatele,care ma innebuneste cu piuitul,incepe sa piuie cand mai am 2M pana la obstacolul din spate,la 1M jumate piuie mai tare si la 1M piuie continuu si infernal de tare!Tinand cont ca eu ma parchez la 15-20cm de zid ca sa fac loc si la cealalta masina...Ca sa revenim la transmisii,mie imi plac cele manuale,dar nu exclud posibilitatea ca in viitor sa-mi cumpar un camion cu transmisie automatizata!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Members

Pana acum ceva timp nu prea condusesem masini cu cutie automata decat ocazional dar nici nu vroiam sa aud de ele pt ca "un sofer meserias tre sa fie as la mestecat in benzina"  ;) , asta pana nu de mult, cand am fost nevoit sa conduc camion cu cutie automata si pot sa zic ca in maxim o saptamana m-am indragostit :P , Acum daca ma intreaba cineva raspunsul sigur e AUTOMATA, AUTOMATA, AUTOMATA!!!!!  :);)  bineinteles ca in situatii unde este necesar comutata pe manual dar si asa tu doar ii spui ce treapta de viteza ti-ar placea si ea imediat te serveste !!!!!!!!  :);)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Members

colegi faceti niste comparatii penibile, comparati masinile din acelasi an  nu imi iei mie man din 2003 automat cu volvo din 2011 automat normal ca sunt diferente, cea mai corecta comparatie e aceea a masinilor din acelasi an dar sa nu uitam la sfarsit sa ne gandim si la pretul de vanzare am masinii

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

am un man tga cu,cutie automata,de la un timp a inceput sa bruscheze la plecarea din loc si la schimbarea automata a vitezelor pina la viteza a 7 inclusiv pe manual nu se simte nimic.mentionez ca pe automat ia si chite 2-3 viteze ,de asemenea mentionez ca iam scimbat discul si rulmentul de ambreiaj.sa mai intimplat la cineva si cum sa rezolvat?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

In urma cu 2 luni mi s - a intamplat mie o chestie de genul asta ,masina era Scania ,prima data i au schimbat discul de ambreiaj ,rulmentul etc ,dar tot apareau probleme mai ales la drum in panta/ramba ,nu recunostea vitezele .Ca sa nu o lungesc am dus o la Scania service la Karlsruhe ,a controlat- o neamtu pe toate partile ,i- am cuplat si remorca am facut ceva kilometri de proba etc.In final i a schimbat soft-ul din computerul de bord si a fost ok .Ca diagnostic :magnetul e de vina ,bineinteles in mod neoficial.

Drumuri bune.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

pt colegii cu experienta nu cred ca e o problema cutia manuala,cum nui deranjeaza nici cea semiautomata,nu vreau sa supar pe nimeni,dar eu am patito cu o cutie automata an alpii francezi as fi dato si pt.o cutie de saviem,depinde acum de ce au patit si altii s au pe unde au lucrat.eu optez pt cutie manuala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.