Members adriano22 Posted October 29, 2011 Members Share Posted October 29, 2011 Risc vreo amenda daca nu le iau in considerare in cele 4 ore jumate?-tahografu meu stoneridge se 5000 nu le ia in considerare si ma anunta ca mai am 15 minute de condus dupa 4.15 ore de condus efectiv,nesocotind "alte activitati"! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EX Staff VT880 Posted October 29, 2011 EX Staff Share Posted October 29, 2011 NU !Nu se aduna la condus . Logic ca dupa 4.15 te anunta ca mai ai 15 min de condus, timpul petrecut pentru munca, " ciocanele " , pe intelesul tuturor nu se aduna cu timpul de condus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members oldtrucker Posted November 9, 2011 Members Share Posted November 9, 2011 servus! Ciocanele nu se considera perioada de condus , dar se iau in calcul ca timp de lucru . Timp de lucru max 15 ore din 24 ore in care poti conduce maxim 10 ore. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members VIRGIL TIMIS Posted November 17, 2011 Members Share Posted November 17, 2011 eu daca conduc 2 ore si pe ciocanele 1 ora mai conduc max 1,30 min si iau pauza de 45 calculez ca am condus 3,30 min ciocanele nu este nici condus nici pauza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Mario Bandit Posted November 17, 2011 Administrators Share Posted November 17, 2011 eu daca conduc 2 ore si pe ciocanele 1 ora mai conduc max 1,30 min si iau pauza de 45 calculez ca am condus 3,30 min ciocanele nu este nici condus nici pauza ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members VIRGIL TIMIS Posted November 18, 2011 Members Share Posted November 18, 2011 ce am facut ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Mario Bandit Posted November 19, 2011 Administrators Share Posted November 19, 2011 si ceva practic , la fel si pe diagrama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members leto200 Posted November 20, 2011 Members Share Posted November 20, 2011 Mario lucrezi la distributie ? Daca da si faci numai in coslada vazi exceptii AETR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Mario Bandit Posted November 20, 2011 Administrators Share Posted November 20, 2011 Mario lucrezi la distributie ? Daca da si faci numai in coslada vazi exceptii AETR ;) lucrez pe comunidad de madrid partea vest si partea nord de toledo , si ,, sar ,, mult de raza de 50 km !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EX Staff VT880 Posted November 20, 2011 EX Staff Share Posted November 20, 2011 NU SE ADUNA PERIOADA DE TIMP PETRECUTA PENTRU INCARCARE /DESCARCARE SAU ALTE ACTIVITATI LA PROGRAMUL DE CONDUCERE ! Decit sa astepti mura-n gura ,mai bine ai pune mina pe legislatia in vigoare si ai studia putin !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Mario Bandit Posted November 20, 2011 Administrators Share Posted November 20, 2011 pana la urma ,urmati va rog topicul si raspunde-ti concret daca e cineva sigur de un raspuns corect ,fara fluturasi si diagrame.negru pe alb.asta daca e cineva capabil sa o faca!!!!! REG 561 : Articolul 7 După o perioadă de patru ore şi jumătate de CONDUS , conducătorul trebuie să facă o pauză neîntreruptă de cel puţin patruzeci şi cinci de minute, exceptând cazul în care îşi începe o perioadă de repaus. Această pauză poate fi înlocuită cu o pauză de cel puţin cincisprezece minute urmată de o pauză de cel puţin treizeci de minute, pauze intercalate pe parcursul perioadei de conducere astfel încât să respecte dispoziţiile primului paragraf. CA O PARANTEZA LA CE ZICE MAI SUS : Articolul 4 litera (q) „perioadă de şofat”: durata de şofat cumulată între momentul în care conducătorul se aşază la volan după o perioadă de repaus sau o pauză şi momentul în care începe o perioadă de repaus sau o pauză. Perioada de şofat poate fi continuă sau fragmentată REG 3821 /85 : Articolul 15 aliniatul 3 Conducătorii auto trebuie: — să se asigure de faptul că perioada de timp înregistrată în foaie respectă perioada de timp oficială din statul de înmatriculare a vehi culului; — să opereze mecanismele de schimbare pentru a permite ca urmă toarele perioade de timp să fie înregistrate separat și distinct: (a) cu semnul: volan timpul de conducere; ( se înțelege prin „altă muncă” orice altă activitate în afară de cea de conducere, definită la articolul 3 litera (a) din Directiva 2002/15/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 11 martie 2002 privind organizarea timpului de lucru al persoanelor care efectuează activități mobile de transport rutier (1), precum și orice activitate desfășurată pentru același sau un alt angajator din sectorul transporturilor sau din afara acestui sector; aceste activități se înregistrează cu semnul ciocanele ; © „disponibilitatea”, definită la articolul 3 litera ( din Directiva 2002/15/CE, se înregistrează cu semnul : patrat taiat pe diagonala (d) cu semnul: pat pauzele de muncă și perioadele de odihnă zilnice din cate vad si stiu din proprie experienta aceste ''ciocanele''nu se aduna pt ca efectiv nu se conduce dar daca cineva a intalnit astfel de events,rog sa explice de ce si din care regulament. toate activitatile se aduna la perioada de serviciu , alea( maxim ) 13 /15 ore la dispozitie sa muncesti , se aduna activitate plus activitate , in ordine cronologica , dar sa nu uitam ca fiecare activitate in sine se socoteste tot la aceasi grupa de activitate !!! si ceva practic , la fel si pe diagrama VEZI DE CE SUNT BUNE SI ,, FLUTURASELE ,, SAU DIAGRAMELE ?? > > ,oare dupa 2 ore la incarcat ca sunt situatii, mai poti conduce 4,5ore? exemplu ora 08.30 + 2.00 h condus + 2 h alte munci + ( maxim ) 2.30 condus = ora 14.30 la care ai , 6.30 h de serviciu utilizate din care 4.30h conduse si 2 h alte munci !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members blondul Posted December 6, 2011 Members Share Posted December 6, 2011 lucrez pe camion cu tahograf digital! trebuie sa scot in fiecare zi foaie din tahograf si sa o tin la mine sau e de ajuns sa am cardul la mine cand lucrez pe masina cu diagrama ?... - si mai am a2a intrebare< bag cardul in tahograf dupa 5 zile , pana atunci am lucreat pe masina cu diagrama , mai trebuie la inceputul programului sa mai dau ceva la tahograf?? ex inceput de zi Multumesc ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Gongy Posted December 6, 2011 Administrators Share Posted December 6, 2011 lucrez pe camion cu tahograf digital! trebuie sa scot in fiecare zi foaie din tahograf si sa o tin la mine sau e de ajuns sa am cardul la mine cand lucrez pe masina cu diagrama ?... - si mai am a2a intrebare Multumesc ! de ce nu citesti tu regulamentele in vigoare si ai sa vezi ca scrie acolo exact raspunsul la intrebare ta ! http://transportuleuropean.wordpress.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members taifun Posted January 21, 2012 Members Share Posted January 21, 2012 um colg bulgar in italia a luat amenda 80 euro pentru ca a depasit programul total de activitate 15h cu 8 minute pe ciocane [alte activitati] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members urs parcat Posted January 21, 2012 Members Share Posted January 21, 2012 Ciocanelele nu se adauga la orele de conducere....se aduna insa la orele de conducere absolut toate pauzele sub 16min(de ex faci 5 pauze de 3 min,1min,8 min etc)cand tu scoti tichet sa vezi cat ai condus in ziua respectiva,tie iti va face totalul exact cat ai cindus,dar nu iti aduna si pauzele alea mici si multe care le-ai facut si timp in care tahograful a "cazut"pe pat...dar cand garcea iti va descarca catela ta tahograf in laptop-ul lui,la el va aduna toate pauzelecare le-ai facut si asa va aparea ca ai ore de conducere suplimentare....Ex:tu intr-o zi ai condus efectiv 8.30h dar ai facut 6 pauze (toate sub 16 min),la control lui ai va aparea 8.30 +pauzele alea multe si mici,la el alea para ca si ore de conducere,am luat 4300 de euro pt asa ceva si nu stiam de ce pina cand mi-a explicat gendarmerie cum sta treaba.Bafta si ai multa grija,lasa taho pe ciocane can d ai chef doar sa bei o cafea mica sau sa faci un piupi ic care nu se intinde pe 16 nmin ci mai putin si asa nu ai nici o problema.Ciocanele se adauga doar la alea 90h in 2 saptamani Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members iogy bear Posted July 29, 2012 Members Share Posted July 29, 2012 Ciudat totusi o groaza de soferi inca nu stiu o gramada de lucruri din regulamente(lucruri esentiale) Ex-----4300 EUROI ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators cico_3504 Posted July 30, 2012 Moderators Share Posted July 30, 2012 mmmmmm....... ciocanele astea,observ ca nu se stie iar lucruri elementare si atunci cind colegii mai noi sunt trimisi la regulament sau se posteaza printari nu se intelege.Hai sa incerc eu o explicatie mai simplista si pe intelesul tuturor,faceti diferenta intre timpi de condus si timpii de munca.Timpii de condus[adica poza cu volanul] sunt orele conduse efectiv si aici stim cu totii cite ore putem conduce zilnic,etc.Timpii de munca sunt timpii de condus[volanul] adunati cu timpii de alte activitati[adica ciocanelele]Ciocanelele alea indica ca tu faci o activitate,de ex deschizi usile,asisti incarcare,facio reparatie,pana ,etc.Daca stai la o sueta,cafea atunci pui patratul[POA],mai pe intelesul nostru ca tu esti prezent si disponibil.Acest patrat nu se socoteste nici la timp de condus nici la timpi de munca,se aduna doar la perioada zilnica maxima in care tu poti munci,care e logic de 15 ore.Pina acum inca nu am avut tahograf care sa imi sara singur pe pat asa ca..e bine data viitoare sa folositi patratul cind vreti sa beti o cafea,sau daca vreti sa faceti o pauza facetio de 17 minute,nu 16 deoarece tu vezi 16 minute dar e posibil ca taho sa vada 15,deci mai bine urci 1 minut.Sper ca acum s-a inteles ceva mai bine,in caz contrar recititi folosirea tahografului si cum se aplica cele 3 semne,bafta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members VIRGIL TIMIS Posted July 30, 2012 Members Share Posted July 30, 2012 la perioada zilnica de lucru nu se adauga si nu se scade nimic este de la ora x max 15 ore,,,,,,,,,,nu conteaza cat ai lucrat ,cat ai stat,,,,,este max 15 ore ........acum vin si eu cu o intrebare ,,,,,,,,,,De cate ori ai voie max la 15 ore intr-o perioada de 6 zile? ,,,,,,,,,nu au voie sa raspunda cei care sant cu experienta vasta dovedita ex gongy,mario etc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members dudasliv Posted September 6, 2012 Members Share Posted September 6, 2012 Ce te face sa crezi ca Gongy si Mario au experienta mai multa decat altii? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members dudasliv Posted September 6, 2012 Members Share Posted September 6, 2012 Pot fi si cu experienta si sa nu stie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members dudasliv Posted September 6, 2012 Members Share Posted September 6, 2012 NU pentru ca cele 4:30 ore sunt de condus iar ciocanele nu reprezinta condus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members dudasliv Posted September 6, 2012 Members Share Posted September 6, 2012 Si ce daca e la 15 minute pauza ca se incadreaza in legalitate, ca doar nu o sa treaca de la 16 minute la 14 minute, de la 16 min nu poate sa treaca numai la 17 min, nu-i asa Cico_3504 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members dudasliv Posted September 6, 2012 Members Share Posted September 6, 2012 Pentru colegul bulgar daca cele 8 minute de ciocane au fost dupa cele 15 ore de lucru e normal ca l-a amendat dar daca cele 8 min se afla in timpul celor 15 ore de lucru nu e normal. Depinde unde sunt cele 8 minute. te rog sa folosesti culoarea standard !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members mariusdafxf Posted September 6, 2012 Members Share Posted September 6, 2012 Si ce daca e la 15 minute pauza ca se incadreaza in legalitate, ca doar nu o sa treaca de la 16 minute la 14 minute, de la 16 min nu poate sa treaca numai la 17 min, nu-i asa Cico_3504 ? > > Colegul cico a spus destul de clar ca mai bine mai stai 1 min,2 in plus peste 15 min. ca sa fii sigur ca tahograful a inregistrat cel putin 15 min pauza.de exemplu daca te grabesti si pleci dupa 14min si 59 secunde taho inregistreaza numai 14min pauza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators cico_3504 Posted September 13, 2012 Moderators Share Posted September 13, 2012 dudasliv iti raspund cu intirziere deoarece nu am avut acces la net,sper sa nu te superi pentru asta,deci eu am spus ca ESTE posibil ca tu facind pauza de 15 sau 30 minute si plecind cu acel timp tahograful tau sa fie decalat cu citeva secunde si te vei trezi ca tu in loc de 15 minute la sfirsitul programului vei avea o pauza de 14 minute,atunci eu cred ca este mai bine sa depasesti cu 1,2 minute si nu mai ai probleme,sper ca acum ai inteles mai corect explicatia mea,reciteste si cele spuse ca sa intelegi,tu procedeaza cum crezi de cuviinta dar e mult mai bine sa fii in siguranta cu timpii decit sa ai probleme Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts