Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

atestat carton schimbat in cel tip card


manyx86

Postări Recomandate

  • Members

salutari am o problema cel putin ciudata,am permis BCDE,si atestatele marfa persoane si agabaritice tip carton din 27/08/2008,categoria c din 2004 si categoria D din27/08/2008.am venit in italia am schimbat permisul in cel italian ca nu mi-l recunosteau aici(era din ala tip vechi)si am luat cqc de marfa(atestatul lor de marfa)din cauza ca aveam C-ul mai vechi de 2009.acum am gasit de lucu pe autocar si imi trebuie atestat persoane de-al lor,pentru asta tre sa platesc 1200 euri plus curs si examen,am fost la motorizzazione(arr lor)si am intrebat daca pot converti atestatul de pers cel tip carton care il am valabil pana in 2013 si mi-au spus ca nu se poate in schimb pot sa mil converteasca pe cel tip card care a iesit la noi.intrebarea e daca pot obtine schimbarea celui din carton in cel tip de plastic fara sa dau examen la noi.si daca tre sa dau examen ce lege imi impune asta...si daca tre sa dau examen in tara daca merge cu permisul italian.imi e foarte greu sa ma duc in ro pentru asta,daca merge inlocuit fara examen as putea imputernici pe cineva,dati-mi o solutie,multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

atestatul de carton se poate schimba in cel tip card contra unei sume zise de arr la agentia postala si examen nu se mai da dar iti scrie pe cel nou aceiasi perioada de valabilitate ce tia ramas pe cel vechi ,daca doresti o noua perioada de valabilitate de cinci ani va trebui sa faci curs si o noua examinare

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

merge cu permis italian in tara sa il schimbi ......am sunat eu la arr dar problema e ca aiceea in italia til recunoaste cel romanesc....eu pot sa zic ca am aceasi problema  vreau sa fac cqc in romania si permisul meu e italian ,in romania pot sa il fac cu permis italian sincer nu inteleg daca e bun aiceea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • Members

as da daca as avea cui....dar nush pe nimeni,sincer nu imi e de examen ca stiu ca-l iau fara probleme ,e doar chestia ca tre sa bat drumurile pana in ro :

   

         

        Am intrebat eu, si mi-au spus de la ARR (Contanta) ca pentru a schimba acel atestat (carton) in card trebuie sa dai din nou examen.Chiar daca il dai pierdut pe cel vechi ei ti-l vor schimba ,dar tot cu unul din carton si cu valabilitate exact ca cel vechi pe care il schimbi... .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

O mare prostie, pierdere de timp si mai ales de bani (dar statu' sa moara de foame?), eu l-am luat, cardul CE, DE si cartonul de agabaritice azi. cost total ~ 700 lei. Ca si in cazul fisei medicale, care-i valabila doar un an, iar psihologicul 3 ani. Daca esti sanatos trupeste 2-3 ani, dar o iei razna cu minte in cei 3 ani de valabilitate a psihologicului? S-ar putea introduce, zic si eu, de ex. la doi ani ambele, iar aici stiu ca vor fi interpretari cu varsta, diverse. Pana la noi ordine, ramane tot asa. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

        In legatura cu atestatele noastre , parerea mea este ca pot deveni si mai utile pe masura ce se vor ridica restrictiile pe piata muncii ptr. romani, la intrarea Romaniei in Schengen, cind este foarte posibil sa fie recunoscute cel putin pina la elaborarea unui nou sistem valabil la nivel European... .Din cite am inteles in Italia CPI -ul nostru este echivalat cu CQC -ul lor ...(deocamdata).

  Drumuri bune tuturor !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Nu poti schimba atestatul de carton in cel plasticat decat daca sustii examenul de atestat,nici macar nu poti sa-l preschimbi si sa-ti puna aceeasi data de valabilitate ca pe cele de carton.Sunt foarte sigur de ceea ce iti spun.Diferenta consta in faptul ca tu,la examen,ai sa ai mai putine intrebari decat cei care dau pentru prima data examen pentru atestat si nu ai sa dai proba practica.Mai e o problema foarte mare:ai mare grija ca seria de pe atestate si de pe cardul tahograf trebuie sa coincida cu seria permisului de conducere ,altfel esti pasibil de amenda oricum.As mai ruga colegii care isi dau cu parerea pe forum sa atentioneze cititorul daca nu sunt siguri de raspunsul lor si daca e doar o parere pentru a nu dezinforma pentru ca in felul asta facem  mai mult rau decat bine.Va multumesc si  drumuri bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

cristell, la cpi se de acelasi nr de intrebari ca si la cpc, pe langa intrebari cei de la cpi dau si o testare scrisa numita studiu de caz, dupa care daca iei examenul teoretic dai proba practica peste cam 2 saptamani. eu am dat cpc in februarie si stiu asta de la baietii care dadeau cpi-profa de la curs a facut cu ei si cateva exemple de studiu de caz; acesta se mai da si in cazul persoanei desemnate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Numarul de intrebari  nu cred ca mai are asa mare importanta,eu ma refeream mai mult la faptul ca nu poti schimba atestatul de carton in cel plasticat fara examen,pentru ca asta era problema cea mai mare a colegului care a deschis topicul.Am fost si eu in aceeasi situatie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.