Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

pentru ce TIR?


de ce neaparat ,,TIR" ?   

64 membri au votat

  1. 1. de ce neaparat ,,TIR" ?

    • nu stiu
      3
    • e un Hobby
      17
    • e frumos si vad lumea
      23
    • castig mai bine
      17
    • din ambitie
      11


Postări Recomandate

  • Members

Servus tuturor! Prin acest sondaj caut sa inteleg de ce toata,, lumea " , ce cum a luat C+E si atestatul cauta sa se angajeze pe ,,TIR"? Si de ce nu si pe alte vehicule? De ce neaparat la international ? Multumesc pentru sinceritate!

Am votat "din ambitie" ...de ce ? de la 22 ani am lucrat pe 3,5t si probabil mai lucram daca nu venea "criza" . Imi plac masinile mari si faptul ca exista posibilitatea sa lucrez pe comunitate ptr mine e un VIS ! Un eventual servici pe 7,5t - 12t probabil ma plafona si nici experienta pe TIR(articulata) nu faceam , am gandit ca daca nu acum ...atunci cand ? Ce sa astept ? Nu faceam decat sa pierd timpul ... care costa bani  8)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

"din ambitie" am votat. Nevoia de bani, disperarea in unele momente, si multi alti factori mau determinat sa fac scoala pentru C+E. Ce am gasit de lucru pe 7,5t nu acoperea nevoia de bani care o am si asa ca am ales 40t din motivele amintite mai sus.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

am votat si eu tot din ambitie pentru ca am lucrat pe 6,5t si eu cred ca se poate si mai mult si se plateste mai bine dar mai ales imi plac foarte mult tirurile si imi doresc si poate intro zi o sa va fac cu mana de la volanul uni tir,sa aveti  drumuri bune,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Members

Pentru colegul oldtrucker, domn ce are cu adevarat experienta, ca si domnii nostri moderatori, imi permit sa raspun si eu la intrebarea aceasta.

Pentru mine, o femeie ce infrunta lumea barbatilor, pt ca imi place sa conduc si ma repet, ma relaxeaza. Apoi pentru ca am avut norocul sa stau adeseori in cabina, langa tatal meu, asta de copil ori de cate ori era posibil si avea de incarcat in tara (ca sa nu spun ca aproape m-am nascut in masina, cu camionul a fost dusa mama la maternitate), asta pe vremea lui Ceasca - intre 1970-1988.  Deci imi par firesti dimensiunile, nu sperie, ma adaptez ca si la masina mica.

Trei pt ca sunt cumva calita, in munca de echipa si  in regim de stres.

Patru, pentru ca o alta meserie acum in Romania, care sa-mi aduca un venit de minim 800-1000 euro, nu prea am cum sa gasesc si credeti-ma, am facut cursuri de manichiura, pedichiura, masaj, am incercat sa patrund in lumea desfacerii de produse, etc. Peste tot este o jungla, se mananca intre ei, care ajnge sef, sefa, considera ca poate umili si detine monopolul absolut asupra subalternilor, iar dupa ce trece luna, vezi ca ori nu ai avut clientela suficienta (doar e criza), ori iti taie din salariu, pt ca s-a furat pe undeva si platesti tu, etc. Iar anumite alte meserii, gen mecanic, lacatus, practic ma depasesc, as minti sa spun altceva.

Asa ca, prefer sa trag, dar sa stiu macar pentru ce... oricum, oriunde in lumea asta exista tendinta de a se profita de oameni, inclusiv in aceasta meserie de sofer de TIR, dar macar cand revin acasa si  cand imi achit ratele la banca, stiu ca am rabdat tot ce este neplacut in aceasta meserie, cu folos si basca am si facut ceva ce imi place, decat slugarnicie moca.

Cam astea sunt motivele mele... hoobby, a fost cand am intrat in trupele speciale, lucrand pe crima organizata si antidrog, iar dupa 13 ani de munca, am vazut cum raman cei care erau mana in mana cu infractorii, care au adunat averi fabuloase si au primit spagi de milioane (ex: vezi ce a fost cu Fatuloiu), iar cei ca mine, pe lucrari grele, ca sa nu le incurce ploile, erau in pericol si dati pe mana infractorilor (ex: cazul politistului ce si-a primit o sticla in cap de la un interlop, iar acum dupa un an, este o leguma, tot in coma). Iar daca pentru 17 milioane dupa reducerea bugetara de salarii, considerati ca aveam pentru ce sa imi mai risc viata mea si a copilului... ce pot sa spun??? Prefer sa o risc pe un venit mai substantial.

Viata e o jungla, mizerii si rautate peste tot, insa la noi pleaca prea de sus, iar cei de rand sunt condamnati la moarte prin infometare. Iar pentru asta - sunt vinovati cei ce ne-au condus din 1990 incoace, fara rusine, discernamant si mila.

Cam astea ar fi motivele unei femei, care prefera sa traiasca cinstit, fara compromisuri sau lingi-in-cur-escuri.

No, scuze daca v-am retinut prea mult la vorba, o seara buna  si drumuri bune tuturor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Lipseste butonul " din pasiune " colegul. Hobby-ul nu este acelasi lucru, ala il practici in timpul liber si de obicei nu aduce venituri, noi am ales acest stil de viata pentru ca ne place dar reusim sa intretinem si familiile de pe urma lui.

Deci eu votez " din pasiune" dar trag cu ochiul si la " castig mai bine ".

Numai bine va doresc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Am facut multe meserii  in viata si mi-a placut sa incerc sa fac de toate , cred ca pot spune ca am vrut sa vad daca o pot face si pe asta, eu zic ca se poate face  orice daca iti doresti cu adevarat sa faci acel lucru, trebuie sa nu renunti usor, oricit de dificil este sa patrunzi in aceasta bransa a soferilor de TIR, eu zic, acum dupa ce am vazut cam cum sta treaba in aceasta meserie,  ca e una frumoasa , nu foarte greu de facut , dar cu foarte mare responsabilitate fata de colegii de trafic si cu multe sacrificii pe care trebuie sa le faci stind departe de familie .

      Mult respect pentru cei ce o fac de ani de zile si drumuri bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Lipseste butonul " din pasiune " colegul. Hobby-ul nu este acelasi lucru, ala il practici in timpul liber si de obicei nu aduce venituri, noi am ales acest stil de viata pentru ca ne place dar reusim sa intretinem si familiile de pe urma lui.

Deci eu votez " din pasiune" dar trag cu ochiul si la " castig mai bine ".

Numai bine va doresc!

si eu m-am gandit la acelasi lucru: la pasiune, iar pasiunea si iubirea nu se pot explica:D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.