Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

trebuie scoasa cartela din tahograf..??


adriano22

Postări Recomandate

  • Moderators

O sa incep cu un offtopic dar.

Atata timp cat comisia europeana de munca nu a reusit sa ne defineasca ca si muncitori, transfrontalieri, delegati sau detasati, vom avea o problema de interpretare.Noi cred ca trebuie sa facem urmatorul pas, sa ne cerem drepturile.

Vorbesc din perspectiva celor care muncesc in comunitate.

Legislatiatia a fost si este in continuare gandita din punct de vedere a celui care ajunge seara acasa sau cel putin la 1-2 saptamani e acasa.

Greselile de program ( am miscat 10 minute pentru a iesi un coleg din parcare, am miscat 5 minute ca era termen limita de descarcare, am miscat masina pentru a ajuta un coleg cu aer sau curent, etc)

Practica de a scoate diagrama a aparut tocmai din acest punct de vedere. Stau pe pauza cu diagrama scoasa pentru a putea face acele miscari minime necesare daca tot sunt langa masina si pot ajuta. Nu cred ca e nimeni absurd(mai putin noi est europenii)sa nu intelegi asta.

Problema apare la tachografele digitale, masinile cu GPS incorporat, camere de luat vederi, etc. Exista probe de manipulare a tachografului(ai scos cardul) si de miscare a masinii (pe GPS orice miscare a masinii se observa, camerele de supraveghere te-au vazut).

Ca sa revin la subiect.

Nu este normal sa scoti diagrama din ceas, cardul din slot ul lui niciodata cat esti in curtea angajatorului ( aceasta curte se extinde peste tot unde e cabina si lucratorul impreuna). Acest timp tu esti intre acele 4 butoane/stari ale tachografului. Ori esti la volan si muncesti, ori esti in asteptare, tot muncesti, ori esti pe alte activitati,tot muncesti, ori esti la pauza/repaus Pauza e definita tot ca timp de munca.

Acesti timpi ca si faptul ca esti la departare de casa iti dau drepul la acea diurna foarte controversata aici si foarte bine definita in legislatie.

In repaus ia-ti cardul/diagrama ta si umbla, ca sa parafrazez un citat celebru.Dar daca nu ai ajuns acasa angajatorul este obligat sa-ti plateasca diurna stabilita.

In concluzie:

De ce as scoate diagrama sau cardul din locul lor atata timp cat sunt la munca ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
  • Răspunsuri 56
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...
  • Members

salutare colegi, este vreo problema dak scot cardul din tahograf MACAR la pauza saptamanala de 45 de ore; vreau sa precizez k parchez masina in parcare firmei dar cu cheile in contact, motiv pentru care poate orice coleg sau mai stiu ce mecanic se suie si imi muta camionu pentru nu mai stiu eu ce si SE DUCE NAIBI PAUZA ; mi se pare normal sa scot cardul atata timp cat eu nu sunt pe langa masina; am inteles ca doar dak trec mai multe zile de ex 3-4 zile iti trebuie de la firma foaie ca nu ai lucrat in timoul ala.

astept raspunsurile voastre si cu ceva legi, ordonate ca sa ne lamurim cu totii :-\

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
  • 9 years later...
  • 4 weeks later...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.