Members imperrio88 Posted November 22, 2011 Members Share Posted November 22, 2011 Am stat de vb cu un inspector A.R.R despre urmatoarea prb....sa zicem ca incep sa misc roata la ora 08.00 ...trag la descarcat...apoi stau si astept pina la 10.30,cand imi da incarcare in alta parte...pe scurt ca sa nu va zapacesc toata ziua ma tot fatai prin Bucuresti si nicaieri nu am o pauza de 3 ore astfel incat sa pot merge la 15 ore....la ora 20.00 ar trebui sa ma opresc,asa spun e regulamentul.......ce fac?.....domnul inspector o balbaia...nu stia ce sa zica..a incercat sa ma maeteasca de cap cu timpii de lucru..etc.....am pus prb altfel.....sa spunem ca se fac cele 12 ore ale prg la 50 km de casa...ce fac ma opresc ca prostul pe marginea drumului si astept dimineata?...pur si simplu a recunoscut ca nu stie ce sa zica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members muki Posted November 22, 2011 Members Share Posted November 22, 2011 la 23 tre sa opresti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Mihai_cms Posted November 22, 2011 Members Share Posted November 22, 2011 22 nu 23 ca nu faci programul masinii.ex:programul masinii este in acelasi timp cu al tau deci daca incepi la ora 8 programul tau si al masinii se termina la ora 22.indiferent ca tu ai condus sau nu se termina al masinii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Mihai_cms Posted November 22, 2011 Members Share Posted November 22, 2011 Poti ca sa incepi un nou program daca faci pauza 9 ore daca nu ai aceasta pauza este zi completa indiferent ca ai sau nu conduse orele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Mario Bandit Posted November 22, 2011 Administrators Share Posted November 22, 2011 of off , 8 plus 13 h perioada de serviciu egal 21 , ora la care trebuie sa opresti, iar daca vrei sa profiti de o perioada de servici prelungita de 15 h (maxim) si implicit o pauza redusa , la ora 23 te opresti¡ nu e obligatorie nici-o pauza de minim 3 h( continue ) pentru a efectua cele 15 h de serviciu cele 3 ore fac diferenta intre considerarea pauzei zilnica redusa sau normala ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members lascu Posted November 26, 2011 Members Share Posted November 26, 2011 are dreptate colegul care a postat inaintea mea cele 3 ore de pauza ziua sunt pentru ca programul de 9 ore de pauza adica pauza redusa sa ti se recunoasca ca pauza normala de 11 ore nu are treaba cu programul prelungit de 15 ore Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Liliana Posted November 26, 2011 Members Share Posted November 26, 2011 Asa stiu si eu - cele 3 ore de pauza de odihna vor delimita timpii de lucru pe zile - cu cele 3 ore se incepe programul, iar daca depasesti cele 9 ore - prelungeste la 10 dar dupa ce faci pauza de odihna de min. 15 minut. Asa ajungi si acasa. Poate gresesc, dar eu asa stiu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members SAFTIUC ADRIAN Posted November 26, 2011 Members Share Posted November 26, 2011 Este foarte simplu. De anul trecut programul a fost prelungit la 15h fara obligatia de a sta 3h pauza. Deci daca ai inceput la ora 8 esti obligat la ora 23 sa tragi in parcare pentru minim 9h pauza. Nu poti deschide 2 programe de lucru in aceiasi zi, deci tu spui ca ai stat 9h, dar pauza este in aceiasi zi si la sfarsitul saptamani apari cu 7 programe de munca ceea ce este interzis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members lascu Posted November 27, 2011 Members Share Posted November 27, 2011 are dreptate colegul de mai sus cu programul de 15 ore dar daca faci pauza de 3 ore peste zi si seara faci pauza de 9 ore ,se considera ca ai facut pauza normala de 11 ore ,9+3=12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members oldtrucker Posted November 27, 2011 Members Share Posted November 27, 2011 Este foarte simplu. De anul trecut programul a fost prelungit la 15h fara obligatia de a sta 3h pauza. Deci daca ai inceput la ora 8 esti obligat la ora 23 sa tragi in parcare pentru minim 9h pauza. Nu poti deschide 2 programe de lucru in aceiasi zi, deci tu spui ca ai stat 9h, dar pauza este in aceiasi zi si la sfarsitul saptamani apari cu 7 programe de munca ceea ce este interzis. Parerea mea ca poti deschide 2 programe in aceeasi zi , cu conditia sa ai pauza minim 9 ore intre sfarsit si noul program! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members lascu Posted November 27, 2011 Members Share Posted November 27, 2011 normal ca poti deschide 2 programe in aceeasi zi ,dar sa nu depasesti 10 ore de conducere cum am scris de la ora 00 la 24 pentru ca nu e bine ,am explicat mai sus ,ce e asa greu de inteles? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Gongy Posted November 27, 2011 Administrators Share Posted November 27, 2011 normal ca poti deschide 2 programe in aceeasi zi ,dar sa nu depasesti 10 ore de conducere cum am scris de la ora 00 la 24 pentru ca nu e bine ,am explicat mai sus ,ce e asa greu de inteles? cred ca totusi este usor de inteles Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members cezzar Posted December 1, 2011 Members Share Posted December 1, 2011 problema aia cu 10 ore de condus in 24 de ore nu se mai pune la card. ex: am drum intins, merg 9 ore cu 1 ora pauza la 4h30. cand am facut 9 ore de condus, ma bag la parcare. 9 ore de pauza, si iar dam batai. daca plec de la 8 dim in prima zi, ma opresc la ora 18. si plec iar la 3 dim. pana la ora 8 in ziua urmatoare, mai conduc inca 4h30. deci am sarit de 10ore de condus in 24. dar tahograful o vede zi normala de lucru, pt ca asa si este. numai trebuie sa am grija sa nu sar de 6 programe pe saptamana. pfiu ce mult am scris eu acum lucrez pe disc. ca sa scap de problema asta, scot diagrama seara cand ma bag la odihna si dimineata pun alta noua. simplu si fara griji. pe comunitate, nu in tara Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Gongy Posted December 1, 2011 Administrators Share Posted December 1, 2011 crezi ca am suparat pe cineva daca am facut 7(sapte) programe de munca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members biliards2002 Posted April 5, 2012 Members Share Posted April 5, 2012 Salut,am condus 1h dupa care am facut pauza de 2h . pe urma am condus alte 2h20m urmata de o pauza de 1h30m si am continuat alte 2h05m de condus dupa care am facut 30m de pauza.deci as mai avea 4h30m (program de 10),intrebarea mea este daca pot sa continui sa conduc restul de 4h30,avand in vedere ca daca conduc aceste 4h30m depasesc cele 13ore de lucru....oare se poate prelungii la 15ore fara a avea 3ore de pauza continua ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members florinel_roman2006 Posted April 5, 2012 Members Share Posted April 5, 2012 Salut,am condus 1h dupa care am facut pauza de 2h . pe urma am condus alte 2h20m urmata de o pauza de 1h30m si am continuat alte 2h05m de condus dupa care am facut 30m de pauza.deci as mai avea 4h30m (program de 10),intrebarea mea este daca pot sa continui sa conduc restul de 4h30,avand in vedere ca daca conduc aceste 4h30m depasesc cele 13ore de lucru....oare se poate prelungii la 15ore fara a avea 3ore de pauza continua ? tre sa ai 3 ore consecutive stationare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members biliards2002 Posted April 5, 2012 Members Share Posted April 5, 2012 Deci ca sa poti prelungii programul la15h trebuie obligatoriu 3ore de pauza ?!?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Gongy Posted April 5, 2012 Administrators Share Posted April 5, 2012 > da, pot fi cu o singura conditie ! sa nu fi avut pana acum mai mult de ....... pauze zilnice .......... ( ghicesti ?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members biliards2002 Posted April 5, 2012 Members Share Posted April 5, 2012 Nu am habar,spune-mi te rog. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Gongy Posted April 5, 2012 Administrators Share Posted April 5, 2012 http://www.soferii.ro/Forum/http://forum.soferii.ro//viewtopic.php?p=48326#p48326 sper sa te descurci ! ! ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members biliards2002 Posted April 5, 2012 Members Share Posted April 5, 2012 O sa citedc mai bine peste putin timp....cand ma opresc la 80km de casa ca raman ffara ore..:)grumos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Mario Bandit Posted April 5, 2012 Administrators Share Posted April 5, 2012 colegule , poti face linistit 15 h de program , treaba cu alea 3 h e alta , se iau in calcul doar la calcularea pauzei zilnice , si socotirea ei ca pauza zilnica redusa sau normala !! daca esti interesat de mai multe info , o sa detaliez !! ps : cum gasesc subiectul in care se discuta pe aceasta tema , o sa unesc subiectele !! ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members biliards2002 Posted April 5, 2012 Members Share Posted April 5, 2012 Serios colegu,ma pot duce in 15ore fara a avea 3ore de pauza neintrerupte?dupa cum am calculat, cu 13 ore raman la vreo 100 de km de casa,daca zici ca ma pot duce la 15h,inseamna ca ma spal azi:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Mario Bandit Posted April 5, 2012 Administrators Share Posted April 5, 2012 daca esti interesat de mai multe info , o sa detaliez !! depinde doar de tine ;) da colegule , unde scrie ca poti sa prelungesti programul doar daca ai pauza de minim 3 h neintrerupte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Gongy Posted April 5, 2012 Administrators Share Posted April 5, 2012 poti merge la 15 ore si azi , daca in aceasta saptamana de munca ai doar 2 pauze zilnice reduse ( adica de minim 9 ore) ! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts