Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

incepator vs. experienta.


mariusdafxf

Ptr. cine credeti ca este mai greu in ziua de azi sa-si gaseasca un loc de munca si de ce?  

145 membri au votat

  1. 1. Ptr. cine credeti ca este mai greu in ziua de azi sa-si gaseasca un loc de munca si de ce?

    • ambele categori
      39
    • cu experienta
      3
    • ca incepator
      109


Postări Recomandate

  • Members

este greu ca incepator sa-ti gasesti de lucru in ziua de azi pt ca nimeni nu te i-a pt ca nu ai experienta si nu are incredere in tine  dar eu cred ca si celor cu experienta le este greu pt ca eu multi prieteni cu experienta si nu isi gasesc de lucru,sau pe bani putini,dar am votat pt cei fara experienta pt ca este clar ca ei isi gasesc cel mai greu de lucru,si eu am fost la fel si stiu cum e,drumuri bune tuturor....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Eu zic ca cel mai greu este ptr cei fara experienta!Exact cu a zis un coleg mai sus majoritatea firmelor cer minim 3ani experienta la angajare si...nu mi-se pare normal!!!Ce sa faca cei fara experienta,cum am fost si noi cei cu experienta...acum,sa o cumpere?Am cautat pe okazii.ro si nu se gaseste.O firma serioasa ar angaja si soferi incepatori pe care sa-i formeze...!Oricum la toti n-este greu,dar nu la toti la fel!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

eu personal am avut aceasta situatie , luasem cat. c+e si apoi am inceput sa ma uit in ziar la locuri de munca,prin  cele foarte multe anunturi cu videchat mai era si un anunt cu:angajez  sofer cu ex. minim 2-3 ani  pe COMUNITATE, si incercam sa explic angajatorului ca nu m-am nascut invatat,  infine nici o sansa , pana intr-un final am ajuns la o firma ok printr-o recomandare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

e clar ca cei fara experienta. e suficient sa citesti anunturile de profil. Ma intreb cum se angajeaza cei fara experienta?!

cei fara experienta trebuie sa treaca de niste etape prin care acumuleaza experienta gen: sofer de distributie pe un van sau un camion mic sau sofer pe bascula sau chestii dinastea. apoi poti sa te gandesti si la binecunoscutul cap tractor+semiremorca.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

in primul rand trebuie sa incepi de jos,ca practic nu ai cum sa ajungi pe tir daca nu incepi cu ceva mic,de exemplu o doba de distributie e cea mai buna pt a invata miscarile volanului,traficu,ai de a face cu facturi,bani,foi de parcurs,daca e peste 3,5t cu diagrame,etc,eu cel putin m-am scolit cu asa ceva,am condus 3 ani in distributie si pt mine ajunge,dar asta este asa trebuie inceput,apoi putin curaj si ceva mai mare si tot asa.experienta asta nu se face pe google cum a zis un coleg,se face undeva,ca in distributie nu gasesti soferi batrani,mai rar,decat baieti tineri si sincer se cauta,dar trebuie cautat,mult succes la toti si la cei cu experienta,drumuri bune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

Daca nimeni nu angajaza fara experienta... experienta unde se face? Pe Google sau unde ?

Salut colegi.

Pentru incepatori sunt oportunitati la firmele care au si masini mai mici.Sunt destule .

Pe "septica" de exemplu experimentatii nu mai merg .E o nisa buna pt incepatori.

In cateva luni sigur prinzi un camion cu sa daca ai rabdare, la aceeasi firma.

De obicei aceste firme nu sunt mari,au  masini de mare tonaj pe langa cele cu  tonaj mai mic.Sunt firme  mai flexibile ,mai "umane", vis a vis de "giganti".

Cel putin eu pe ideea asta m-am axat ,care a dat roade.Trebuie doar sa stai si sa vezi ce se intampla pe piata asta de transport(dupa parerea mea haotica).E cea mai logica alegere . Rabdare !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
  • Members

E greu si pentru incepatori si pentru cei cu experienta . Spun asta pentru ca stiu ce inseamna sa cauti si sa nu gasesti ceva cat de cat decent chiar daca am ceva ani de experienta in spate. Totusi, cei pentru cei incepatori exista cateva portite si, intradevar , dupa cum spuneau si ceilalti colegi, cei mai tineri trebuie sa acumuleze experienta treptat (3,5 tone, 7,5 tone si tot asa pana ajung sa stapaneasca un autotren si de asemenea sa se obisnuiasaca cu formalitatile ce tin de domeniu transportului). Cand am spus ca exista ceva portite, m-am referit la firmele numite "rampe de lansare" - aceasta fiind cea mai buna cale de a acumula experienta. Din cunostintele mele, sunt cel putin 3 firme care "scolarizeaza" incepatori : Hartltrans, Edy, Dumagas. Nu va asteptati sa iesiti de la pensie de la aceste firme, pentru ca plata este mica -din anumite motive pe care nu o sa le dezbat- dar nimeni nu va opreste sa va orientati catre alte firme , din moment ce stapaniti volanul.

Atentie !!! Au sanse mari cei cae stapanesc cel putin o limba straina (scris-vorbit-citit)- pentru comunicarea cu clientii (pe international) si in multe cazuri la firmele care nu au dispeceri romani.

Fara suparare, stiu ca le este greu celor fara experienta sa isi gaseasca locul in transport pentru ca si eu am trait aceste experiente, dar trebuie sa stiti ca sunt putini cei care sunt dispusi sa incredinteze unui incepator un cap tractor de 70 - 80.000 de euro , o semiremorca pe care inca nu stiu sa o manevreze si nu mai spun de incarcatura care poate valora intre cateva mii si chiar cateva milioane de euro (imaginati-va cate televizoare/plasme/laptopuri incap intr-un tir). Orice eveniment neplacut poate avea repercusiuni negative atat asupra celui care l-a provocat cat si asupra colegior lui (despagubiri, amenzi, garantii nejustificate cerute in avans)-stiu cazuri concrete.

Dupa expunerea celor de mai sus, recomand calduros acumularea experientei treptat, in echipaj la "rampele de lansare" sau cu prieteni/cunostinte/rude- care sunt soferi.

Fac apel celor care mai cunosc firme ''rampe de lansare" -  sunt bineveniti sa le intinda o mana de ajutor celor mai tineri prin intermediul acestui forum (mi se pare ca exista si un topic in acest sens). Multa bafta si...DRUMURI BUNE !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

cei fara experienta trebuie sa treaca de niste etape prin care acumuleaza experienta gen: sofer de distributie pe un van sau un camion mic sau sofer pe bascula sau chestii dinastea. apoi poti sa te gandesti si la binecunoscutul cap tractor+semiremorca.

...Asa ar trebui sa urci treptat ..Dar greu ca si pe camion sau unde te duci aia cer experienta ....deci e cam praf tara asta,greu sa urci ..doar daca te ajuta cineva sa intrii ....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Members

Ca incepator pot spune ca e foarte greu sa gasesc loc de munca dar daca nu imi gasesc va intreb Unde imi voi acumula acea experienta pe care o cer majoritatea firmelor de transport?Pentru ca stand in fata calculatorului si citind aici pe forum sfaturile si indrumarile voastre ,care sunt foarte folositoare, nu pot acumula experineta.

PS:Am vazut destui cu experienta care conduceau mai prost ca un incepator...Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar acei colegi nu ar fi trebuit sa ajunga sa conduca vreodata o masina sa nu mai vorbim despre tir care cere o responsabilitate imensa ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

Evident ca e greu fara experienta,

Cel mai ushor este, daca ai pe cineva cunoscut sa te invete manevrele prin parcare, la rampa, intoarcerea, virarea, depasirea, frinarea si schimbul de viteze , cuplare- decuplare, deschidere- inchidere a prelatei,  daca te ia citeva  in curse cu el... e sooper, nu cauta sa fii platit p/u asta, accepta orice fel de propunere, important e sa te pornesti din loc. Dupa ce  simti ca poti stapini fiara de 40 tone si crezi ca te descurci, adreseaza-te la firme care nu prea platesc, in schimb obtii  experienta. Eu asa am facut, desi stiam ca firma respectiva  nu plateste... am acceptat numai p/u experienta si ce crezi? p/u 4 luni am primit 240 euro. trebuia sa mai primesc inca 2000 euro insa... am uitat de ei ca de visul cel strasnic. Mi-a zis ca o sa mii dea mai apoi ca are datorii bla bla bla. dupa 4 luni mi-am gasit in alta firma si... asa am pornit mai departe.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut colegii!!!

in zilele astea , in care traim, e greu pentru toata lumea ... locuri putine de munca ... prost platite , pe care se bat multime de soferi cu si fara experienta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

acuma vin si eu cu un sfat , acum 4 ani cand luasem si eu C+E ziceam si eu ca rup norii  , deabia venea criza si tot nu mi-am gasit in perioada aia si am renuntat la a devenii TIR-ist, pana am inteles eu cam cum merge treaba .... am aplicat alta tactica am trimis c-v uri la firme care cereau doar B sau doar C ul desigu pe langa alte sute care veneau la ei si ce sa vezi ca m-au luat in prima faza am fost la o firma de distributie inghetata masinilea alea necesita majoritatea categoria C , n-am stat prea mult c-or dar faliment ca nu erau producatori cii doar distribuitori ideea e ca de atunci am mai schimbat 3 firme ce-i drept ca mi-am permis in sensu ca daca nu-mi place ceva plec singur fara discutii n-am copii care sa-mi planga deci nu sunt tinut de chestii deastea , acuma is de vreo 8 luni la o firma pe un bus sau papuc bag distributie ( depinde cat e de multa marfa )  , nu castig mult 1.300 ron dar e program fix 8 - 17  deci seara dorm acasa ,am masina acasa si cu ea merg la lucru , sambata duminica liber , trag linie cu plusuri si minusuri mai ales ce citesc pe aici cu ce tzepe se dau si ca nu se gaseste de munca zic ca merge pentru vremurile astea naspa , faza e sa profitati ca aveti atu-ul categoriilor si a atestatelor si aplicati chiar si ptr B daca gasiti job si stati pana gasiti ceva mai bun nu refuzati nimic ce gasiti , mai ales ca ce-am observat eu aici unde is e ca s-a bucurat ca am atestat ptr marfuri generale probabil sa ataseze ei la acte nu stiu exact .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.