Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Winis market !


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 213
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

  • Members

pentru soferii din strainatate, dau spaga la cel care ma duce la o firma si care ma ia in echipaj pentru inceput, am fost in Italia vreo trei saptamani dar nu am gasit locuri libere, am condus cu un coleg dar fara bani. am trimis sute de CV -uri la firme dar doar mi-au multumit si au spus ca nu au locuri. am inteles ca functioneaza doar metoda asta cu recomandarea altui sofer si conducere la inceput in echipaj. am 42 de ani am toate documentele necesare, am condus cat am fost plecat in Italia si Franta.......daca cineva poate sa ma ajute 0731500907sau costelino18@yahoo.com..........................atentia o dau din salariu cat stabilim la inceput

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

e o meserie de care s-ar putea sa nu mai scapi niciodata cind o faci o sa zici : o mai fac vreo 4 luni imi cumpar masina aia ,dupa 2 luni de stat acasa te apuci din nou mai tragi citeva luni te insori, pai cum sa las asa o bucata singurica mai iei o pauza pina ramii fara cascaval inapoi la munca ca nu mai tine ,apar copiii etc iti gasesti de lucru intr-un birou si iti dai seama ca tu nu poti sta intr-un loc dupa care te intorci la volan. Unii soferi nu realizeaza nimic nici dupa 20 de ani ma refer financiar ,nu au nici o butelie sau un frigider dar au iphone etc unii se mai realizeaza cit de cit cunosc multi care la peste 50 ani din punct de vedere familial sunt varza pe cind se intorc acasa casa e goala iar contul la fel.DACA ESTI SIGUR CA VREI SA FACI ASTA FA-O NU ASCULTA PE NIMENI FA CUM CREZI TU CA E MAI BINE PENTRU TINE SA NU-TI PARA RAU CA N-AI FACUT-O, FIECARE TREBUIE SA AVEM UN VIS ALTFEL NU REALIZEZI NIMIC IN VIATA DACA NU AI O DIRECTIE . MULT SUCCES.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

"bai" nu ma supar. Totusi spune-mi de ce consideri asa? Esti vreun psiholog? Sau esti flamand la volan si nu ti se mai oxigeneaza creierul?

daca am inteles bine faci 30 de ani anu acesta...pui intrebari pe care eu nu le-am pus niciodata am 28 de ani si muncesc de la 18 si chestiile astea cu incarcxatul si descarcatul le stiu de multi ani iar alea cu mancarea si bautura gasesti o gramada de filme pe youtobe, da nu-ti fa griji ca am lucrat undeva unde am intalnit pe unu care avea c+e de 6 ani si nu stia sa dea chingi la marfa, si cand conducea (un renault mascot de 7.7t) se plangea mai tot timpul ca face balans mare, oricum inca mai ai timp sa inveti.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

fratilor eu de abia am terminat in feb cu permisul C, CE dupa ce in ianuarie n-am luat orasul(m-a frecat un bulangiu de militian 1 ora numai prin nufarul, si apoi m-a dus pe langa gradina zoo spre calea aradului, acolo n-am ales bine banda, atentie acolo trebuie banda 2 la peco la Mol, si m-a picat), in martie am terminat si cu atestatele cpi, adr baza+cisterna.....m-am saturat.... am bagat bani ca la balamuc, 3 ani de spiru n-au costat cat am dat pe scoala +restul actelor, atestate...hotie.....si acum somez ca trebuie cik 6 saptamani sa astept dupa cpi.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

bine ca ai luat si ai terminat...si pe mine m-a plimbat 1 ora si ceva cu camionu prin episcopia la real 2, iosia si cantemir si apoi retur dar am luat, acuma astept sa vad ce o sa ie cu remorca pe data de 12 si cpi-ul in 21 parca. cosmin spune-mi te rog despre atestat...ai fost la ceva ore pentru ca eu am luat o carte de la scoala, trebuie sa fac chestionare pt atestat tot la scoala si apoi dau sala si traseu...nu avem ore pt atestat la scoala si invat cam greu doar din carte!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

C, l-am luat a 2 oara(dupa 1,5luni de asteptare, ca daca pici a 2 oara te pune tarziu la programare), CE din prima, am maturat centura pana la real 2 si inapoi.

Atestatele le-am facut la dorina, mi-au dat si carti(cpi+adr), dar poti sa mergi sa faci chestionare pe calculator...aproape ca cele de la arr(raspunsurile gresite sunt altele decat la examen, insa cele bune sunt identice), si seara dupa 5 aproape in fiecare zi sunt cursuri explicative cu profesor, daca ai intrebari te lamureste...eu am invatat mult intr-o saptamana cat am mers la cursuri, am facut 38 din 40 la grila

preturi si etape:

cpi marfa poti sa-l dai dupa ce ai luat C, dar recomandat e sa-l faci si dupa ce ai CE, se trec categoriile pe atestat si seria permis(asa ca permis minim 5 ani sa mai aiba valabilitate).

cpi marfa a fost 250+150(curs+traseu cu arr) la scoala+ taxa emitere 64 lei+ 3 lei taxe postale

dai sala cu cele 3 probe, vezi ca gasesti aici pe forum studiile de caz valabile si cele 60 intrebari elaborate

apoi te programeaza la traseu

adr poti sa dai odata cu cpi, e 350 lei(colete +cisterna) care-i platesti la scoala+ 41 taxa emitere + 3 lei taxe postale

si atunci dai 3 examene pe PC, apoi te pui la scris

taxele de 64, 41 si 239 se platesc la posta in contul arr deschis la trezoreria oradea

taxa de 239 lei e pt cartela tahograf, toate auto noi dupa 2007 sunt obligate la tahograf digital, asa ca daca mergi in afara sa lucri musai si din ala(nasol, ca pe asta nu-l mai poti face cred din foi de c.o.)

pt cartela si cpi iti mai trebuie cate 1bucata foto, le poti face la un xerox langa arr, cand mergi sa bagi actele

....si cam atat in mare.....intrebari?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

winis tata ziceai cateva pagini mai incolo ca nu bei, nu fumezi....o sa bei ...de fumat nu zic nimic...nici eu nu fumez...dar de baut o sa bei...cel putin cate o bere sau ceva...asa iti alina doru de casa, de copii...cat despre restul ii dau dreptate lui vt...dupa 1 cursa 2 patul acela cat de mic ti se pare la inceput va fi cel mai bun prieten al tau...despre mancare daca sti si iti place sa faci de mancare o sa mananci mai bine ca acasa...

e frumos...dar sa sti ca nu e asa usor cum auzi de la unul altu`...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

ordinea este asta:

necesar:

cpi -marfa sau pd(persoane)

pret 400 lei

aici dai sala +traseu

de invatat: citeste legea odata apoi baga chestionare

optional:

apoi adr colete+cisterna

pret 350 lei

agabaritic

250 lei

la optionale dai numai sala si le faci in ce ordine vrei, sau numai care vrei

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Crede-ma ca nici nu fumez/nu voi fuma niciodata si nici nu beau/nu voi bea niciodata. In orice circumstante m-as afla. Cu dorul de casa va fi mai greu... Iarasi patul "ala mic" nu va fi problema. Dorm si pe o banca in parc. Din cate am citit si recitit pe aici, mi-a cam trecut cheful de meseria asta, dar daca am inceput am s-o fac pana la capat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

eu am inceput de vreo 3 ani si deja mi s-a cam luat de meseria asta...inca o mai fac ca sa expire atestatul si cu avizele medical si psihologic si apoi m-as reorienta spre altceva...sau as conduce ceva mai mic pana in 3,5T ...il dau in masa de TIR..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.