Jump to content

Cluj-Napoca. Traficul greu este interzis în municipiu


nrares

Recommended Posts

  • Members
Poliţiştii clujeni s-au aflat astăzi pe strada Islazului, Bucium, Primăverii pentru a verifica dacă maşinile de mare tonaj care circulau în zona aveau autorizaţie de a circula în municipiu. 11 din cei 15 şoferi verificaţi nu aveau această autorizatie si au fost sancţionaţi. "De asemenea, pe str. Bariţiu au fost verificate documentele de circulaţie a 21 de autovehicule de tonaj mare, fiind sancţionaţi 8 conducători auto pentru faptul că nu deţineau autorizaţie de circulaţie în municipiu. Poliţiştii clujeni avertizează conducătorii autovehiculelor de tonaj mare ca astfel de acţiuni vor continua, pentru sancţionarea celor care încalcă prevederile legale în domeniul circulaţiei rutiere", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei clujene.

http://www.clon.ro/stiri/cluj/articol/soferii-de-tir-luati-la-intrebari/cn/news-20091211-03013529

news-20091203-12035437-1691182218.jpg

Care străzi fac parte din traseul traficului greu?

In mometul de fata urmatoarele strazi ale municipiului Cluj-Napoca fac parte din traseul traficului greu:

Directia Oradea- Bucuresti (dus- intors) : Nod N, str. Bucium, str. Primaverii, str. Izlazului, str.Frunzisului, str. Observatorului, Calea Turzii;

Directia Bucuresti-Baia-Mare, Bistrita (dus- intors) : Calea Turzii, str.Buna Ziua, str.Fagului, str.C.Brancusi, Bd. N.Titulescu, str. Slanic, str. T.Mihali, str.Aurel Vlaicu, str.Traian Vuia;

Directia Baia-Mare, Bistrita – Zalau, Satu Mare ( dus-intors): Traian Vuia, Branului, Plevnei, Campina, Fabricii, Bd.Muncii, Oasului, Garii, Fabricii de Chibrituri, Locomotivei, Giordano Bruno, C.Coposu, Calea Baciului.

Strazile pe care pana in prezent se permitea circulatia vehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone fara aprobari speciale sunt: Nod N, str. Bucium, str. Primaverii, str. Izlazului, str. Frunzisului, str. Observatorului, Calea Turzii, str. Buna Ziua, str. Fagului, str. C.Brancusi, Bd. N.Titulescu, str. Slanic, str. T.Mihali, str.Aurel Vlaicu, str. Traian Vuia, str.Branului, str. Plevnei, str. Campina, str. Fabricii, Bd.Muncii, str. Oasului, str. Garii, str. Fabricii de Chibrituri, str. Locomotivei, str. Giordano Bruno, str .C.Coposu, Calea Baciului. Prin deschiderea circulatiei auto pe Autostrada Transilvania, tronsonul Gilau- Campia Turzii, traficul greu pe directia Oradea- Bucuresti, Targu Mures va fi preluat de aceasta si se va elimina pe str. Bucium, Nod N, str. Primaverii, str. Izlazului, str. Frunzisului, str. Observatorului, Calea Turzii tronson cuprins intre str. Observatorului si str.Buna Ziua.

Alte indicatoare

In vederea implementarii masurilor va fi necesara revizuirea semnalizarii cu panouri rutiere prin amplasarea unor panouri de informare din care sa reiasa faptul ca este interzis in municipiul Cluj-Napoca accesul vehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone precum si traseul de urmat pentru anumite directii. ,,În primul rând este vorba de o reducere substanţială a traficului greu dar şi a traficului de tranzit, este foarte bine venit nu numai pentru cartierele Mănăştur, Zorilor şi Calea Turzii, noi vorbim şi de sectorul de drum Cluj-Turda mai ales după finalizarea şi darea în folosinţă a variantei trafic greu DN 1 – Vâlcele- Dezmir- Apahida. Acest beneficiu nu este doar în planul prevenirii şi reducerii accidentelor de circulaţie, să ne gândim şi la beneficiile ecologice pe care le aduce, în afară de tonajul care deteriorează partea carosabilă, vorbim aici de praf, zgomot, noxe şi de tot ceea ce implică această circulaţie. S-au instalat indicatoare de informare pe toată circumferinţa municipiului Cluj-Napoca, la intersecţiile drumurilor naţionale care vin înspre municipiu, înainte de cele două capete ale autostrăzii informare pentru devierea traficului greu, iar noi ca Poliţie Rutieră avem obligaţia de a supraveghea respectarea acestor restricţii. Vor vedea şoferii echipaje de poliţie atât pe DN1 în zona Gilău, avem deja stabilite locurile unde vor putea întoarce aceste camioane, respectiv în sensul giratoriu de la Floreşti, iar în partea dinspre Turda în sensul giratoriu de la Calea Turzii cu Observator” a declarat şeful poliţiei rutiere, Alexandru Mureşan.

Amenzi pentru şoferi

Şoferii care vor încălca aceste dispoziţii vor plăti amenzi cu valoarea cuprinsă între 500 şi 2000 de lei.

http://www.clon.ro/stiri/cluj/articol/consilierii-locali-au-votat-traficul-greu-este-interzis-in-municipiului-cluj-napoca/cn/news-20091203-12035437

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Normal ar fi ca traficul greu sa nu fie lasat sa treaca prin oras, dar la noi in tara este o problema, si anume : nu prea exista drumuri ocolitoare ( centuri) sau locul de descarcare se afla in centrul orasului , pt ca domnii de la urbanism nu s-au gandit sa dea autorizatii de ridicare a halelor la marginea oraselor, intr-o zona industriala, de unde marfa sa fie transportata catre oras de camioane sub 7,5 t .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.